Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chance to be

po 10 latach w dyskotece

Polecane posty

Gość chance to be

Jak w temacie. Wybieram się w weekend na dyskotekę, a nie byłam na takiej imprezie z 10 lat. Dzieci, dom, wszystkie moje kumpele zajmowały się tym samym i czas spędzałyśmy bardziej na spacerkach z wózkami i w piaskownicy niż na balowaniu. Co najwyżej domówki, z maluchami śpiącymi za ścianą. No ale te maluchy w końcu podrosły i można się ruszyć gdzieś w miasto, tylko że... uświadomiłam sobie, kurczę, że ja nic nie wiem o tym, jakie to teraz zwyczaje obowiązują - czy jakieś w ogóle? Lepiej założyć sukienkę u buty na obcasach czy spodnie i jakieś baleriny? Normalnie do pracy chodzę raczej elegancko (chociaż nie jakaś tam wyfiokowana), dobrze się czuję w sukienkach i spódnicach, ale może nie będę się w tym wydawać na luzie? Nie chcę być postrzegana tam jak mamuśka co to się wyrwała po latach w pieluchach i zgrywa młódkę, choć dawno już nią nie jest, chcę być sobą, ale jednocześnie wpasować się w klimat i wyglądać interesująco. Podpowiecie coś?

Gość gość
ja mam 35 lat i dalej chodzę z facetem po pubach i baletach ale nie mamy dzieci, fakt kondycja już nie ta, żeby tańczyć do 5 rano i ostatniemu schodzić z parkietu ale nadal jest fajnie ubierz się tak, żeby Ci było wygodnie, ja chodzę w spodniach, bo tak chodzę na co dzień, buty wygodne na płaskim obcasie - też takie noszę na co dzień, tak więc polecam dzinsy dobrane do figury i imprezowy t-shirt, ja się nawet nie maluję, bo nie umiem i nie lubię, zakładam tylko soczewki kontaktowe zamiast codziennych okularów, przed wyjściem z domu wypijam lekkiego drinka na lepszy humor i w drogę, tylko idź do knajpy gdzie jest dużo ludzi, radosne tłumy, jak będzie smętnie, pusty parkiet i ci się udzieli atmosfera klapy

Gość gość
Aha, w pubach widuję ludzi w wieku naszych rodziców, czyli 50+. W przeciwieństwie do co niektórych przystojnych młodzieńców nie okupują baru tylko parkiet. Tak więc nie miej żadnych obaw co do swojego wieku.

Gość gość
Ja myślę że nie warto przesadzić ani w jedną ani w drugą stronę :) ładne sukienki zostaw do pracy, skąpe wdzianka które odsłaniają więcej niż zakrywają zostaw nastolatkom :) dopasowane jeansy, baleriny, jakaś ładna bluzka na ramiączkach (bo zwykle bywa gorąco) taki zestaw będzie w sam raz :) miłej zabawy

Gość gość
to bardzo fajnie no na spokojnie :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ