Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest mi strasznie ciezko

rozwod i bardzo ciezka sytuacja

Polecane posty

Gość gość
g***o prawda, że to jej wina....nie ma nic gorszego niż facet co całe życie miał kompleksy nagle z nich wychodzi, to jak człowiek co wygrywa w totka i kupuje sobie złote klamki Sama znam takiego co schudł 30 kg i postanowił zmienić tez żonę i dzieci na modelkę

Gość carolina222
przed ślubem było różnie .... Już wtedy powinna Ci się zaświecić czerwona lampka.

Gość gość
Maile to żaden dowód. Sama możesz sobie napisać maile jakie chcesz. No i czytanie cudzej korespondencji to przestępstwo. Przemoc psychiczna? Przecież to ona stosuje przemoc psychiczną - sama pisała że robi mu awantury.

Gość gość
A gowno prawda, bo gdy żona wygląda jak wieloryb i nie dba o siebie to co w tym dziwnego ze facet szuka modelki :-D Kobiety tez nie lubia spoconych potężnych mezow grubasow.

mieszkamy w czechach, on jest czechem. do tej pory jego praca i wyjazdy nie stanowily problemu, ale od ostatniego powrotu zachowywal sie jak totalny pajac, jakby mu rodzina przeszkadzala w jego prywatnym zyciu. nie wiem czy moge w tej sprawie zadzwonic do ambasady.... do prawnika ide we wtorek ale on nie rozwiaze wszystkich moich problemow. marze by wrocic z synem po polski, ale boje sie ze tam zycie bedzie bez jakichkolwiek perspektyw dla nas.

mam jego pelnomocnictwo na czytanie korespondencji wiec nie popelniam przestepstwa

Gość gość
wzięłaś sobie pepika za męża ?????????? :-)

Gość gość
Masz od niego pełnomocnictwo? ???????? Dziwne ;-)

Gość gość
co ty ambasadę będziesz angażować, bo mąż w mailu o prostytutkach się rozpisuje? W Polsce też się nie idzie do urzędnika jeśli jest taka sytuacja.

Gość gość
"pelnomocnictwo na czytanie korespondencji wiec nie popelniam przestepstwa" Poświadczone notarialnie?

Gość gość
Kobieto daj sobie spokoj z Ambasadą - nie przesadzaj !

Gość gość
Jezel jest zoną i mieszkają pod jednym adresem to nie jest to przestępstwem...ludzie... Po drugie ambasada, konsulat jest dla nas, można tam dowiedzieć sie wielu rzeczy i do tego służy....to nie tylko paszportownia...

Gość gość
czytanie maili męża to żadne przestępstwo, nawet to nie jest nietakt, nikt nic tu Ci nie zarzuci. Maile i profile to poważny dowód na rozwód z jego winy. Wyciągi z konta to dowód na zasądzenie dobrych alimentów. W ogóle pewnie nie odprowadza podatków od tych dochodów, więc jakiś zarzut na niego jest poza tymi małżeńskimi.

Gość gość
Nie rozumiem kobiet które w 100% uzalezniaja się od męża. żadnej pracy zawodowej, konkretnego wyksztalcenia (chyba ze się myle) Autorko jaki masz wyuczony zawod?

Gość gość
I sie prowo rypło z tym upoważnieniem ;):)

Gość gość
roztrząsacie to ze maile czytała, to dlaczego wyszła za niego, to dlaczego on sie zmienił, to dlaczego nie pracuje mając małe dziecko ( ciężko pracować jak męża nie ma większość czasu w roku) jesteście jacyś ułomni, facet bzyka się z prostytutkami! Co jak dla mnie ryzykuje jej życiem, bo albo HPV albo HIV jej podaruje.... Poniewiera nią, a wy usilnie staracie się znaleźć w niej winę jak nie z tej to drugiej strony :D

ambasada to byl pomysl goscia, nie moj, ja sie ustosunkowalam do tego. moja zaleznosc od meza wynika z faktu ze urodzil nam sie syn i ktos musi go wychowac. wasze matki takze na jakis czas siedzialy z wami w domu wiec prosze mnie w tym miejscu nie obrazac. mam studia wyzsze, pracowalam na studiach, potem zaczelam studia inzynieryjne jednak nie moglam ich skonczyc bo zaszlam w ciaze. zaczelam sprawdzac poczte meza kiedy zaczal sie dziwnie zachowywac i uwazam ze mam prawo nie dac sie oszukiwac! on sam nigdy nie przyzna sie do zdrady

dziekuje gosciu za powyzsze slowa, obawiam sie chorob, nie chce juz wspolzyc z mezem, brzydzi mnie to jak niszczy ta rodzine dla wlasnych przyjemnosci. pelnomocnictwo mam potwierdzone notarialnie, to konieczne bo musze odbierac jego korespondencje jak nie ma go w kraju. jego dochody sa legalne i podatki odprowadza jego firma.

Gość gość
(jak meża nie ma większość czasu w roku) ............... I oto mamy powod krzyzysu w małżeństwie :-D

Gość gość
eecchh.. i znowu kolejny dramat na kafe z matka i dzieckiem w roli glownej. Zakladanie rodziny, wchodzenie w zwiazki i rodzenie kojarzy sie teraz z takimi pomyjami wlasnie. Nie zrozumcie mnie zle, nie twierdze ze autorka wylewa tu wiadro pomyj bo boryka sie z trudna sytuacja i tylko pozostaje miec nadzieje ze wszystko ulozy sie dla niej pomyslnie. Podobnych historii na codzien mozna uslyszec i poczytac cale mnostwo i powoduje to, ze naprawde odechciewa sie wchodzenia w jakiekolwiek stabilne relacje. Poniekad rozumiem dlaczego niektore buraki rzucaja tu bluzgami bo trafia ich szlag, bo nikt nie lubi czytac o podobnych kolejnych tego typu problemach, ktore ciagna sie za czlowiekiem jak ogon. To co do niedawna bylo uznawane za pewnego rodzaju norme spoleczna - dazenie do stabilizacji, chec zalozenia rodziny itd dzis jawi sie jako przeklenstwo i ciezki znoj. W cenie za to staje sie konkubinat wolny od zobowiazan, bezdzietnosc, zmienianie partnerow lub zycie w pojedynke bo ludzie sa zbyt zmeczeni, znerwicowani i zbyt rozczarowani zyciem by jeszcze moc znosic dlugotrwale presje spoleczna pt. "badz idealnym ojcem, mezem, zona i matka", targanie za rajty ze strony dziec****artnera i do tego tesknota za odskocznia od tego wszystkiego. Stad poniekad bierze sie niechec do dzieci, ktora dosc czesto przybiera agresywne formy. Jesli wydaje wam sie, ze to ludzie samotni chodza smutni i przygnebieni to jestescie w bledzie. To najczesciej osoby bedace w nieszczesliwych zwiazkach doswiadczaja bardzo glebokiego cierpienia. Smutne to, zwlaszcza gdy na swiat przychodza dzieci. Z nimi czlowiek nie moze pozwolic sobie na swobodniejsze ruchy, takie zycie..

Gość gość
wasze watki także na jakis czas siedziały z wami w domu wiec prosze mnie w tym miejscu nie obrazac I Ja po 4 m-cach po porodzie wrocilam do pracy, wiec nie uogólniaj ;-) plisss

Gość gość
a może trochę ambicji?? idz na studia ,pomysl o sobie

Gość gość
Autorko - ------ No i co ty się dziwisz ze będzie rozwod jak z nim nie sypiasz?

Gość gość
skoro dochody są legalne i podatki odprowadza jego firma to jakim cudem jest zarejstrowany jako bezrobotny? Nie można mieć tych dwóch statusów jednocześnie, jak myślisz?

Gość gość
Jedno mnie dziwi, ze ta kobieta wiedziala przed sluibem, ze facet nie jest idealny i bywalo roznie, to jednak zdecydowala się na dziecko i teraz będzie rozbita rodzina i kolejny rozwod.. Dlaczego Polak jest zawsze madry po szkodzie ;-)

prosze o uwazne czytanie. studia juz skonczylam. przez 7 lat nie bylo problemow odnosnie wyjazdow meza, akceptowalam jego zawod i nie jest to powod rozstania. powodem sa jego zdrady i klamstwa. do tej pory z nim sypialam, nigdy mu niczego w lozku nie odmawialam, ale po odczytaniu tych maili nie mam ochoty na zblizenia z nim wiec jak wroci to nie chce dzielic z nim sypialni

Gość gość
do autorki: nie przejmuj sie komentarzami powyzej. Mam wrazenie, ze wiekszosc spedza czas na kafe tylko po ty by sie na Kims wyrzyc i zapomniec o wlasnych problemach. Autorko, twoja sytuacja wydaje ci sie ciezka, ale nie jest beznadziejna. Smutne to, ze jestes ze swoim problemem sama. Z twojego postu czuc strach, ktory nie pozwala ci racjonalnie myslec. Dobrze wiesz, ze jak z nim zostaniech to bedzie tylko gorzej. Musisz dzialac, nie masz wyjscia. Czechy nie sa trzecim swiatem i bardziej liberalni od Polski. Idz do prawnika i poradz sie co i jak masz pozalatwiac. To, ze nie masz pracy nie znaczy, ze jestes bezwartosciowym czlowiekiem. Masz swoje prawa i dowiedz sie co masz zrobic. Byc moze sprawa jest mniej skomplikowana niz ci sie wydaje.

Gość carolina222
Autorko a ja jednak mysle ze te wyjazdy to jednak powod waszego rozstania bo rodzina powinna trzymać sie w kupie, a nie rozstawac na kilka m-cy... przecież dziecko zapomina jak wygląda ojciec i co to za życie.. Wy , młodzi małżonkowie odzwyczajacie się od siebie... to nie wrozy dobrez... wiele par na tym się przejechalo, przykre, ale taka jest prawda.

Gość carolina222
Teraz jest już chyba za pozno na naprawdę czegokolwiek, bo waszego malzenstwa już nie ma. jest niechęć, wrogość, zakłamanie, a ucierpi najbardziej niczemu niewinne dziecko... Nie wspominasz jakim ojcem jest twój maz, czy kocha wasze dziecko, okazuje mu to?

dziekuje za wpisy. zamierzam poradzic sie prawnika, ale zapewne maz bedzie mial lepszego, ma znajomosci i pieniadze. boje sie o syna, sprawa jest dla mnie trudna, nie mam pieniedzy na wynajem mieszkania i jednoczesnie na dzien dzisiejszy nie moge podjac pracy. tu najwieksza role odgrywaja pieniadze bo rozwod tak na prawde skarze nas na biede.