Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamusie JAK DORABIACIE W DOMU??

Polecane posty

Gość gość
ehhh, ja chyba do niczego się nie nadaję, nic nie umiem :(

Biżuteria jest ok, ale musisz mieć firmę i robić porządną biżuterię, a nie taką z gotowców składaną bo tego wszędzie pełno i idzie za grosze.

Gość gość
ja np. nauczyłam się ślicznie wiązać kwiaty :) mam do tego smykałkę i wiem co ze sobą połączyć :) na początku kupowałam na giełdach pojedyncze kwiaty za grosze, jakąś folię, ozdobniki i robiłam takie bukieciki do siebie do domu, później robiłam na jakieś imieniny, urodziny dla rodziny :) spodobały im się i robili u mnie zamówienia dla swoich przyjaciół i rodziny dalej a mi wpadały jakieś grosze :) Każdy bukiet fotografowałam a potem założyłam swojego bloga :) dzisiaj robię dekorację kwiatami po weselach, bankietach etc. Nie zrobiłam żadnego kursy florystycznego, ale siedziałam w domu i uczyłam się każdego kwiatka po kolei, sezonowość kwiatów, łączenia kolorystyczne etc.

Gość gość
myślę już poważnie o założeniu kwiaciarni :) odkładam już na lokatę fundusze :) a u mnie w mieścinie jest tylko jedna kwiaciarnia, bardzo skąpa a i pomysłów im brak... obsługa nie miła i ludzie jeżdżą 15km dalej do lepszej kwiaciarni :)

Gość gość
u mnie, wioska 6tys mieszkancow sa 4 kwiaciarnie no i nie mam blisko gieldy...ciasta piekę ale nie wiem czy nadawałyby sie na sprzedaz :)

Gość gość
ja nie mam takich zdolności, wypełniam ankiety na sudentswatch i od miesiaca z 30 zl zarobilam bo platnych ankiet jest malo...

Gość gość
no wlasnie u mnie tez kiepsko ze zdolnosciami :( nic nie umiem, nic :( inni zawsze potrafia, ja nie :( myslalam o pieczeniuciastek owsianych i sprzedazy na allegro ale to sie pewnie nie sprawdzi :(

Gość gość
a ja rozważam wykonywanie materiałów Montessori, oryginalne są bardzo drogie, podejrzewam że byłabym w stanie zrobić takie pomoce znacznie taniej :) póki co robię dla własnych dzieci..

Gość gość
kochane, a ja powiem Wam tak- źle celujecie w klienta. Dzisiaj na allegro promują się już duże firmy, mające sporo towaru w bardzo atrakcyjnych cenach. Samemu wykonać podobną rzecz wychodzi 10 razy drożej... dlatego chcąc zarobić nie da się sprzedawać na allegro bo konkurencja Was po prostu zje z każdej strony. Jeżeli chodzi o lokalne serwisy- to polecam tablicę i gumtree, jednak stanowczo polecam założenie fanpage na facebooku, lub po prostu bloga, którego będziecie promowały na facebooku. Znajomi widzą, rozsyłają dalej - a może ktoś właśnie szuka jakiejś fajnej, oryginalnej rzeczy, ale bał się zamawiać na allegro bo do końca nie wie jak to będzie wyglądało? a akurat znajoma koleżanki to sprzedaje ? No właśnie na tym polega bizness, najpierw zdobywasz zaufanie, potem rozszerzasz działalność a potem działaś na rynku. Jeżeli Wy chcecie konkurować z wielkimi firmami na start, to po prostu się nie przebijecie- dlaczego? bo zwyczajnie nie macie na to pieniędzy.

Mnie to nie dotyczy bo żadnej wielkiej firmie nie będzie się chciało robić pół dnia albo dłużej jednej rzeczy z której mogą mieć max 150 zł zysku :) mogą natrzepać w tym czasie np 10000 zwykłych notesów, ale to zupełnie inna kategoria :)

Gość gość
Kinga- oczywiście są także niszowe produkty, które zawsze będą na topie :) po prostu to zależy od branży w jakiej się obracasz :) A powiedz proszę jak robisz owe pamiętniki, notesy? Pytam tak z ciekawości bo to fajny temat :) ja mam zupełnie inną branżę, więc o konkurencję się nie martw :D ( tym bardziej, że nie każdy ma zdolności manualne)

Gość gość
no ja myślę to samo o pomocach Montessori, to nie są produkty masowe, nie ma ich wiele na rynku, więc ... poza tym od czegoś trzeba zacząć, ja już jeden biznes wypromowałam sobie na all :) ale mi mało i szukam innego..

Zwyczajnie :) albo zszywam kartki, albo sklejam, albo robię kołonotatniki na "sprężynie", potem ładnie oklejam okładkę dodaję bajery i gotowe ;) a myślałaś, że jak?

Gość gość
łatwo zrobić tylko trzeba mieć wiedzę :) czasem składniki materiały na takie pomoce to bajecznie tania rzecz :)

Tak, ale np widzę na Allegro taką walizkę z pomocami za 1400 i nie byłoby łatwo ją odtworzyć...oczywiście nie dosłownie :p a proste pomoce sa po 19 zł :o

Gość gość
wszystkie cos umiecie, wszystkie macie umiejetnosaci.. tylko ja jestem taka lewa???

Myślę, że przesadzasz :) a z tymi ciastkami możesz spróbować :) jedne upiecz, sfotografuj i zjecie w domu :) a następne będziesz piekła dopiero jak ktoś kupi...a składniki najwyżej zużyjesz do czegoś innego.

Gość gość
tylko z tymi moimi ciastami szału nie, Pupy nie urywa :)

Gość gość
a na ciastka patrzałam, niestety nie kupują...

Gość miki555
do: megitka87878787, mozesz do mnie napisac na maila: kasia.kamyk@tlen.pl ? bardzo proszę!

Gość gość
polecam płatne ankiety - Podaję poniżej 2 portale, które są przeze mnie sprawdzone i z których regularnie coś dostaję (najczęściej gotówkę na konto lub bony podarunkowe). Płatne ankiety to super sprawa, szczególnie jak ktoś to lubi. Nie ma z tego kokosów, ale dorobić można. 1. IMAS - płatne ankiety Nagrody: Po zebraniu 300 pkt przelew 30 zł na konto bankowe. http://imasonline.pl/user/invite/fromReferenc e/20921 2. toluna – sporo ankiet i również produkty do testowania, , a nagrody to bony do empiku, tesco, mediamarkt, przelew na paypal https://pl.toluna.com/referral/kleberg