Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odnoszę wrażenie że odkąd lepiej mi się wiedzie w życiu

Polecane posty

Gość gość

coraz więcej ludzi się ode mnie odwraca. Kiedyś koleżanki często do mnie dzwoniły i chciały się spotkać. A teraz? Jakoś mało która się ku temu kwapi. Przykro mi, że tak się dzieje. Przecież też mam prawo realizować swoje marzenia.

Gość gość
Czy ktoś ma podobnie? Jestem zdołowana z tego powodu i chętnie bym pogadała z kimś sympatycznym.

Gość gość
To normalne. Nic nie laczy ludzi tak jak wspolni wrogowie i wspolne narzekanie. Poza tym, badzmy szczerzy, wiekszosc ludzi nie jest zadowolona z tego co ma, a dobrobyt innych sprawia ze czuja sie jeszcze gorzej

Gość gość
nic nie cieszy bardziej jak czyjeś nieszczęście

Gość gość
Znajomych ma się równych lub w przybliżeniu równych swojemu statusowi finansowemu Biedny nie ma o czym rozmawiac z bogatym

Gość życiowe myśli
To zazdrość z ludzi wychodzi,niestety... Wiele osób lubi patrzeć na niepowodzenia innych,ale sukcesy już ich bolą. Olej takich znajomych i znajdź inne towarzystwo :)

Gość gość
A moze jednak nale nie ma o czym z toba rozmawiac bo mowisz tylko o sobie i o swoich sukcesach

Gość gość
Nie obnoszę się z tym, wręcz przeciwnie. Jestem nadal taką samą osobą jak kiedyś, tylko znacznie bardziej energiczną i świadomą siebie. Może to tylko moje wrażenie, że tak jest, w każdym razie zauważyłam, że z jakiegoś powodu niektóre osoby zaczęły mnie olewać.

Gość gość
Ja sama miałam znajoma która poznała bardzo bogatego faceta i odkąd się jej powodzic zaczęło przestała skupiac się na tym co razem robilłyśmy Slucham o tym z kim się bawią itp A potem rozstała się z tym gościem i teraz jej głupio się odezwać

Gość moniek123
Wiem o czym mówisz. To, że komus się powodzi nie musi oznaczać większych pieniędzy , itd... Generalnie większość ludzi lubi podnosić swoje samopoczucie, jeśli wokół po prostu ktoś ma gorzej- a ile razy idzie się na imprezie i ..." Eeee zobacz, ale ona przytyła" ;). Jeśli zmiana w Tobie jest taka, że jesteś energiczna, pałasz optymizmem, taką zwykłą radością życia, to wierz mi, wielu może się wkurzyć. Nie musisz też opowiadać , że to czy tamto Ci się udało. Ba! Czasem jak siedzisz i robisz po cichutku "swoje" to może wkurzyc jeszcze bardziej ;). Wiem, co mówię. W ciągu ostatnich miesięcy udało mi się zrealizować kilka moich planów - nie, nie wakacje, nowa praca, lepsze pieniądze czy lepszy facet, albo lepsza figura. Takich powiedziałabym sukcesów osobistych, które są moje i których efekty widać w mojej postawie. I jak w kalejdoskopie, pojawili się ludzie, którzy mnie wspierają, kibicują, a ci, których to zaczęło mierzić (bo nie wiedzieli o moich planach, bo nie byli pierwsi, bo jak to mozliwe..) stali się nagle chłodni i oschli w relacjach. Nie mertwi mnie to. Odpowiedz sobie na pytanie: co się stanie, jeśli przestaniesz się tym przejmować?

Gość gość
Mieliśmy kiedyś zaprzyjaźniona parę w grupie naszych przyjaciół. Jeździliśmy na wycieczki, wspólne imprezy, częste spędzenie czasu. W którymś momencie facet dostał intratne stanowisko w pracy, oczywiście kasę i prestiż. Z czasem oboje przestali się z nami kontaktować, a my też nie chcieliśmy wyjść na narzucających się