Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OllkaUL

Obwód włosów

Polecane posty

Gość OllkaUL

Witam dziewczyny! Na wielu stronkach internetowych znalazłam temat gęstych włosów. Chciałabym porównać wasze obwody z moim :) 1cm<5cm - rzadkie włosy 5cm<10cm - średnie włosy. 10cm

Gość OllkaUL
Nie dokonczylam XD glupi tablet :P 10 cm< xcm - bardzo gęste. Mój wynik: 13, 4 cm :D Pochwalcie się swoim wynikiem :)

Gość gość
To ci niezłe pręty ze łba wyrastają.

Gość Ankaaaa21
Ale to zależy, np kręcone będą w kucyku mniej upakowane niż proste gładkie:P wiec cieżko to porównać:P

Gość OllkaUL
Łatwo, tylko trzeba upchnac dobrze w kucyk :P Ja mam kręcone, ale rozczesalam, zrobilam kucuk i jak najmocniej scisnelam. Pare razy wyszło mi od 13 - 13,4 cm. :D

Gość gość
olka nie ciesz sie tak, ja też kiedys mialam piekne gęste włosy, w wyniku choroby straciłam 2/3 włosów, teraz niestety nie wyglądaja tak imponująco...

Gość Ankaaaa21
Gęstości gratuluję, ale kręconych włosów nie zazdroszczę;P

Gość OllkaUL
Nie mam takich ,,puszacych" się, moje włosy mają tylko takie loczki :D Na szczęście nie urodziłam się z ,,kedziorami" :) Więc jeśli wyobrazacie sobie sterczace kedziory, to jesteście w błędzie :)

Gość OllkaUL
Ale te loczki są tylko na końcówkach wlosow, tak z 5 cm do konca włosów. Wyżej mam falowane.

Gość OllkaUL
Jak się tutaj zamieszcza zdj.? Da się w ogóle? To pokazała bym o co chodzi.

Możesz dodać zdjęcie w postaci linku do zdjęcia inaczej sie nie da. ponad 13cm? Coś mi się wierzyć nie chce. A co do tematu to ja mam ok 8cm

Gość OllkaUL
13, na serio, mam to po babci, ona też kiedyś miała podobno gęste, tylko ja mam średnią grubość włosa, a moja babcia ma bardzo grube włosy :P Szkoda ze nie mam takich grubych jak ona, no cóż. Przynajmniej mogę się cieszyć dość gęstymi włosami :(

Gość gość
ja mam 5 cm. tak, wiem, mam rzadkie włosy.

Gość OllkaUL
E tam, nie jest źle :)

Wlosy masz piękne fakt, w lokach to i 13 może wyjdzie ale jakbyś wyprostowała to by obwód wyszedł mniejszy :) ale i tak ci zazdroszcze:)

Gość gość
trochę bez sensu, bo zależy od grubości włosów, ja mam rzadkie ale grube, i obwód kucyka coś ok. 8 cm

Gość OllkaUL
Też prawda, ale nie zamierzam prostowac, podobają mi się moje kręcone :) A jeśli Ty masz osiem, to to wcale nie jest mało :)

Gość OllkaUL
A, i fakt, jak ktoś mierzy nie dokładnie, lub chce się oszukać, że ma gęstsze to może zwiazywac lekko. Ale co do obwodu moich włosów, to najpierw jak najlepiej mogłam to rozczesalam, scisnelam gumkę na włosach jak najmocniej i starałam się zmierzyć jak najdokładniej, a to wszystko z tego powodu, że byłam ciekawa jaką naprawdę mam grubość kucyka. Niewiem co bym nie zrobiła i tak zawsze wychodzi ok. 13-13, 4 cm. :)

Gość Anienika
Zazdroszczę, te na zdj. są bombowe! :D

Gość gość
ja mam cos ok.8 cm. ale to nie wynika z tego ze sa srednio geste tylko z tgo ze sa mega cienkie. wlosow mam na glowie od groma tylko niestety cieniutkie jak u niemowlaka.strasznie zazdroszcze grubych wlosow

Gość OllkaUL
Cieńsze są właśnie lepsze do upinania fryzur, są lekksze :)

Gość gość
Nie leksze a lżejsze :O Decyduje grubość włosa. Cienkich zazwyczaj jest więcej. Nie masz dziewczyno pojęcia o cienkich włosach, bo właśnie te cienkie i miękkie najtrudniej ułożyć, po pół godzinie fryzura robi się oklapla, chyba że siedzisz w domu, to wtedy dłużej się utrzyma.

Gość monikakorln
Witajcie moje drogie! Opowiem Wam o tym jak było ze mną i przedłużaniem włosów. Pierwszy raz skusiła mnie niska cena – strasznie się zawiodłam. Szukałam wtedy pomocy u innej profesjonalnej fryzjerki. Tak trafiłam na Panią Ewę. Dopiero u Pani Ewy dowiedziałam się, dlaczego to co poprzednia fryzjerka zrobiła mi na głowie było tak okropne. Fryzjerki próbują oszczędzać na włosach, na popularnym serwisie aukcyjnym kupują najtańszej jakośc***asemka włosów czyli podróbki o niskiej gęstości i bardzo cienkie. Nie chcą po prostu w nas zainwestować, a zdecydowanie chcą jak najwięcej zarobić. Poza tym musicie uważać na niektóre Panie zajmujące się tym dodatkowo – jako zajęciem na weekendy i tanim sposobem na zarobienie pieniędzy. Raz dałam się tak naciągnąć. Teraz nauczona na swoich błędach mogę z całą stanowczością polecić Wam jak nie dać się oszukać. Po pierwsze proponuję poczytać co nie co o samym zabiegu i metodach jakich można użyć. Zajrzyjcie koniecznie na Beauty for You. Tam można wszystko na spokojnie przeczytać, jest opisane każde z rodzajów przedłużania. Potem dopiero zastanówcie się i zadecydujcie co będzie dla Was najlepsze. Ja wybrałam najnowszą metodę na rynku – infralight. Szybko i bezpiecznie. Ja sobie cenię, bo łączenia są bardzo wytrzymałe – ale muszą być profesjonalnie założone. Trzymają się zdecydowanie lepiej niż wykonane innymi urządzeniami. Chętnie doradzę i powiem Wam jak takie włosy potem pielęgnować – nie jest trudne, ale trzeba znać tajniki i odpowiednie sposoby. Mam nadzieję że Wam nieco wyjaśniłam, w razie czego piszcie na PW i powiem Wam więcej :)

Gość monikakorln
Witajcie moje drogie! Opowiem Wam o tym jak było ze mną i przedłużaniem włosów. Pierwszy raz skusiła mnie niska cena – strasznie się zawiodłam. Szukałam wtedy pomocy u innej profesjonalnej fryzjerki. Tak trafiłam na Panią Ewę. Dopiero u Pani Ewy dowiedziałam się, dlaczego to co poprzednia fryzjerka zrobiła mi na głowie było tak okropne. Fryzjerki próbują oszczędzać na włosach, na popularnym serwisie aukcyjnym kupują najtańszej jakośc***asemka włosów czyli podróbki o niskiej gęstości i bardzo cienkie. Nie chcą po prostu w nas zainwestować, a zdecydowanie chcą jak najwięcej zarobić. Poza tym musicie uważać na niektóre Panie zajmujące się tym dodatkowo – jako zajęciem na weekendy i tanim sposobem na zarobienie pieniędzy. Raz dałam się tak naciągnąć. Teraz nauczona na swoich błędach mogę z całą stanowczością polecić Wam jak nie dać się oszukać. Po pierwsze proponuję poczytać co nie co o samym zabiegu i metodach jakich można użyć. Zajrzyjcie koniecznie na Beauty for You. Tam można wszystko na spokojnie przeczytać, jest opisane każde z rodzajów przedłużania. Potem dopiero zastanówcie się i zadecydujcie co będzie dla Was najlepsze. Ja wybrałam najnowszą metodę na rynku – infralight. Szybko i bezpiecznie. Ja sobie cenię, bo łączenia są bardzo wytrzymałe – ale muszą być profesjonalnie założone. Trzymają się zdecydowanie lepiej niż wykonane innymi urządzeniami. Chętnie doradzę i powiem Wam jak takie włosy potem pielęgnować – nie jest trudne, ale trzeba znać tajniki i odpowiednie sposoby. Mam nadzieję że Wam nieco wyjaśniłam, w razie czego piszcie na PW i powiem Wam więcej :)

Gość OllkaUL
Czekam na nowe kom. :)

Gość gość
Mój obwód to tylko 3 cm, Zazdroszczę ;(