Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to grzybica?

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio okres miałam normalnie. Teraz piersi bolą mnie przed @ jak w zegarku. 12-13 maja miała być. Niestety zauważyłam, że niektóre miejsca mojego sromu są zaczerwienione. Boli mnie brzuch jak na okres. Od dzisiaj piecze. Wczoraj czułam się jakbym miała zaparcia i biegunkę jednocześnie. Strasznie bulgotało. Od kilku dni towarzyszy mi też pieczenie w przełyku. W śluzie są białe grudki. To jest na 100% grzybica prawda? Seksu nie uprawiałam od ponad miesiąca, zawsze się zabezpieczam (prezerwatywa), nigdy nie pękła. Bo wiem, że dużo pań by napisało, że to objawy ciąży.

Gość gość
Zapewne jest to grzybica. Udaj się w poniedziałek do ginekologa, choć i tak pewnie będzie ciężko przetrwać weekend, sama coś o tym najlepiej wiem, mnie spotyka to średnio raz w miesiącu. Kup sobie krem Clotrimazol i smaruj srom, powinno choć trochę załagodzić.

Gość gość
Nie masz na co czekać to będzie grzybica, udaj się do ginekologa. Pamiętaj później o odbudowie mikroflory, ja stosuje dopochwowy probiotyk lactovaginal, kuracja trwa 7-dni, należy go przechowywać w lodówce, to gwarancja że bakterie będą w dobrej kondycji. A propos grzybicą można się zarazić nie tylko przez stosunek seksualny ale również na basenie, kiedy stosujesz antybiotyk, kiedy jesteś osłabiona, przez nie właściwą higienę intymną itp.

Gość gość
Czy te zaparcia i wzdęcia to też objaw grzybicy? Bo brzuszek (pod pępkiem) twardy i nie mogę się załatwić. :(

Gość gość
Ja przy grzybicy nigdy nie miałam problemów żołądkowych, może to tylko zbieg okoliczności. Poza tym wspomniana maść clotrimazolum plus probiotyk dopochwowy, np Lactovaginal pozwalają dotrwać do wizyty u lekarza oraz zatrzymują rozwój infekcji. Pamiętaj, że probiotyk przechowuje sie w lodówce, bo to żywe bakterie.

Gość gość
objawy masz jak przed okresem, a pieczenie, swędzenie i śluz z grudkami to typowe objawy grzybicy.Zanim dotrzesz do lekarza może Ci pomóc krem clotrimazolum, invag dopochwowo podmywanie się tantum rosa i może zrób sobie dietę bez cukru i węglowodanów-grzyby tym się żywią...

Gość SpecDsProbiotyków
Po dokładny opis objawów grzybicy pochwy zapraszam na stronę invag.pl zakładka infekcje intymne.Można tam też znaleźć zobrazowane wydzieliny przy różnych infekcjach. Grudkowaty biały śluz, swędzenie i pieczenie to typowe objawy grzybicy pochwy, ale diagnozę powinien postawić lekarz ginekolog.