Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brat w trudnej sytuacji. Jak nu pomóc ?

Polecane posty

Gość gość

Mój brat był starym kawalerem. W tamtym roku związał się z rozwódka, która ma 27 letnią córkę mieszkającą za granicą. Boję się o mojego brata, dziewczyna ma do niego dystans, nie rozmawia z nim jedynie jej mąż z nim rozmawia, mój brat że swoją partnerką jeździ do jej córki raz w miesiącu na weekend. Na wigilię zaprosili wszystkich z rodziny, a ona nawet nie podeszła opłatkiem się podzielić, jej ojciec też był na tej wigilii. Nie jest dla niej ojcem, a jest z niej dumny tyle że ona tego nie dostrzega. Nie wiadomo co będzie jak szwagierka zostanie babcią, bo mój brat nie zostanie dziadkiem.

Gość gość
A w czym problem? Ma kobietę ale nie został równocześnie z tym związkiem tatusiem.

Gość gość
nie mozesz zmusic dziewczyny do zaakceptowania nowego partnera jej matki, on dla niej nigdy ojcem nie bedzie i wcale nie musi go tak traktowac, jest dorosla osoba i ma prawo robic co chce

Gość gość
Ale powinna mieć do niego szacunek, pozwolił jej mówić do siebie po imieniu. A to już dużo znaczy. Jej mąż nie ma problemów, a ona ma

Gość gość
A jak ma do niego mówić? Ja do macochy mówię też po imieniu. Zapewniam że szacunek mimo to mam ogromny.

Gość gość
Nie rozumiem problemu. Czy twój brat jest upośledzony? Wnioskując z twoich wywodów, można uznać że tak. Po drugie, i co z tego że w innej rodzinie ktoś ma większy dystans do twojego upośledzonego brata? Po trzecie, a może to ty jesteś nienormalna a nie twój brat? Pomożesz mu zatem, biorąc coś na uspokojenie. Zajmij się swoim życiem, bo wstyd bratu przynosisz swoimi kretyńskimi pseudoproblemami.

Gość gość
Nie jest upośledzony. Jest starszy ode mnie o 17 lat, zatwardziały singiel kiedyś. Robił 50 te urodziny i co jej życzenia to były ,,najlepszego" dała kopertę i od razu odeszła. Wyszli po godzinie z imprezy.

Gość gość
Ponawiam pytanie jak ona ma do niego mówić? Co do zachowania na imprezie to mogla sie postarać, ale wcale nie musi go lubić więc pokazała się a potem wyszła. Jest dla niej obcą osobą więc widać nie widzi potrzeby spoufalania się.

Gość gość
Skoro zaproponował, żeby mówiła po imieniu to mogła by mówić, ale ona jak już do niego coś mówi (rzadko) to mówi bezosobowo.

Gość gość
ale czemu ty sie o niego boisz? nie powiesi sie chyba z tego powodu? Dwoje doroslych ludzi ma jakis problem w relacji - moga go rozwiązać (ale wyłacznie oni i tylko jesli oboje beda chcieli) albo zostawić wszystko tak jak jest. Końca świata to nie spowoduje. Jk ta kobieta mieszka za granicą gdzies an zachodzie to mało prawdopodobne zeby fakt ze ktoś jej ozolił mówić "na ty" ma większe znaczenie. W krajach europy zachodniej ludzie sobie "tykają" bez wiekszych eocji z tym zwiazanych.

Gość gość
Nie mogę dodać postu bo twierdzi ze to spam. Co z tym kafe?

Gość gość
to sprawa brata na spoko :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość gość
ona ma 27 lat, twoj brat nigdy nie bedzie dla niej drugim ojcem,ani dziadkiem, zawsze bedzie facetem matki, nie ma co sie na sile spinac, bo i po co,ona jest dorosla ma swoje zycie, jak go nie lubi to trudno,moze kiedys polubi, nie ma co na sile wlzic jej w d**e, przeciesz ona nawet nie mieszka w kraju.

Gość gość
problem z d**y, bo mowi do niego po imieniu! to jak ma mowic Panie Mietku?

Gość gość
ale to jest jego zycie i jego sprawy,po co sie wtracac?