Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fatalna współlokatorka

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam już z nią drugi rok w pokoju obok niej. Mam już jej dość. Wyprowadziłabym się ale na razie nie mam kasy na to. Nie mam wcale do niej zaufania bo wiele razy mnie zawiodła, min. podczas przeprowadzki z poprzedniego mieszkania nie dopilnowała rzeczy które jej powierzyłam. Z resztą długo by wymieniać. Nasze pozostałe współlokatorki też jej nie trawią. Niestety nie mogę się jej od tak pozbyć, bo umowa jest na nas dwie i tylko właściciel mógłby ją wywalić. Co robić?Pomóżcie...

Gość gość
Najgorsze jest to, że zwraca uwage dziewczynom z dużego pokoju na bałagan a sama po sobie nie sprząta. Generalnie jak wraca do domu po pracy to mega złą energię wprowadza. Jak w kuchni już się spotykamy to nawet się do siebie zbytnio nie odzywamy. Tak jakby coś wisiało w ;powietrzu.

Gość gość
wynajmij płatnego killera

Gość gość
A coś mniej drastycznego?

Gość jagoda rozgnieciona
Zaproponuj jej zabawę w bycie miłą. Jak ona będzie miła to wy też, jak ona nie będzie miła to wy też nie będziecie. Powiedz jej to jasno.

Gość gość
olwac:Polewac:Pi tyle :D

Gość gość
Powiem tak, żeby naświetlić problem bardziej. Ona jest miła na pokaz a za plecami robi i mówi co innego. Taki typ człowieka. Ma taki styl życia że wprost niczego nie powie tylko czyni jakieś chore aluzje. Np. Mamy grafik sprzątania, który był trochę pogmatwany i nasza nowa lokatorka nie ogarnęła, że jest jej kolej żeby wyrzucić śmieci, to ta p***a stawiała worek ze śmieciami na środku kuchni, żeby tamtej uczynić aluzję że wynosi śmieci.

Gość gość
olewac,udawac,ze nie zauwazacie jej zlosliwosci ;)

Gość gość
Generalnie chore aluzje są przyczyna ciezkiej atmosfery w domu. My jeszcze studiujemy a ona juz po studiach i obnosi sie jaka to z niej pani magister a my chołota. Tak jakos lekcewazaco nas traktuje. Szkoda mowic

Skoro grafik jest pogmatwany, to może lepiej z niego zrezygnować i wprowadzić system zadaniowy. Jedna wynosi śmieci, druga myje podłogi, itd.

Gość gość
Tak samo lekcewazaco ja traktowac ;) ona jest sama ,was jest wiecej wiec to jest latwe :) nie rozmawiac z nia ,lekcewazyc ,nie reagowac na jej zlosliwosci, traktowac ja jak powietrze,wtedy sama poczuje ,ze nie jest mile widziana

Gość gość
W sumie juz kilka osob mi mowilo ze mam olewac ja ale ja jakos jeszcze do konca nie potrafie wlasnie przez te aluzje itd