Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego zaqwszze wychodzi mi zakalec w ciescie miksowanym

Polecane posty

Gość gość

no dlaczego.?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tez miksuje i nie mam tego problemu...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzis robilam z rabarbarem i jest zakalec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Owoce byly zbyt wilgotne. Lub pieczesz w zbyt wysokiej temperaturze. Ja zawsze piekę okolo 45 minut w 180 stopnich. Przy owocach lepiej chwile dluzej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
za krótko pieczesz, musisz dokładnie sprawdzić patyczkiem, czy wszędzie jest dopieczone jeśli robisz ciasto z owocami to zawsze najbezpieczniejszy jest mus owocowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nawet jak robie babke tez wychodzi zakalec. jedynie ciasto na kruchym ciescie mi wychodza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
spoko - mi 6 lat zajęło, by wyszło mi "babkowe", a i tak nie zawsze :D biszkopta nie potrafię do dziś :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mam ten sam problem i ostatnio gdzies przeczytałam ze ważne jest by wszystkie składniki miały podobna temperaturę ,a u mnie zawsze jajka prosto z lodówki ,ale jeszcze nie próbowałam tego sposobu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
macie kiepskie piekarniki zatem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
napewno musi byc dobrze wymieszane. nie moze byc ani 1 grudki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja też mam zawsze jajka z lodówki i wychodzi mi wszystko, macie kiepskie piekarniki, albo za krótko pieczecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak piekłam babkę drożdżową panettone, to jedyne co się zgadzało to zapach :D można nią było szyby wybijać :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja mam gazowy- porazka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wifigdańsk
mi tez nieraz wychodzi zakalec. i to nie przez piekarnik lub krótki czas pieczenia. bno piekarnik mam elektryczny z dokladnym nastawieniem temeratury,a ciasto nieraz jak pieklam to było w srodku surowe a skorka przypieczona az czarna. wiec nie wolno chyba dłuzej piec jak jest wierzch juz spalony., mysle ze to kwestia zle dobranych proporcji. oczywiscie niezawsze tak jest,nieraz się udaje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Za wysoka temperatura i za krotki czas pieczenia. Na wierzchu i od spodu macie upieczone a srodek surowy. Tak jak z miesem. Jak temperatura jest za wysoka to z wierzchu sie spali a do srodka nie dotrze cieplo i jest surowe. Jak macie piekarniki gazowe to proponuje wyregulowanie piekarnika przez fachowca. Bo z czasem sie piekarniki gazowe rozregulowuja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×