Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psiarka

czy mogę podawać psu kocie jedzenie z puszki

Polecane posty

Gość psiarka

Nie wiem czy są tutaj osoby znające się na zwierzętach, ale mam takie pytanie czy mogę podawać pieskowi (mały mieszaniec) puszki z kocią karmą ? Pytam dlatego, bo o wiele chętniej je kocią karmę niż psią i wydaje mi się, że kocia karma jest zdrowsza, ładniej pachnie dlatego zastanawiam się.

Gość psiarka
.

Gość gość
Te karmy niczym szczególnym się nie różnią, ewentualnie smakami np ryba czy wątróbka jest dla kota. I kawałki dla kota są mniejsze. Porównaj w sklepie puszki i będziesz wiedziała.

Gość gość
Zdrowsza? Wszystko zalezy od skladu. To co zwierzaki chetnie wcinaja nie zawsze jestnajzdrowsze zawieraja wiele substancji ulepszajacych a to nie mieso a chemia. Przeanalizuj sklad bedziesz wiedziec czy to zdrowa karma najwazniejsze ile procent miesa w ogole zawiera. Moze powiedz co to za puszka. Mam kota i przeanalizowalam wiele firm by dac kotce mojej to co najzdrowsze. Moze znam to co twoj psiak uwielbia i bede mogla doradzic

Gość gość
dzieci też chętniej jedzą czipsy niż warzywa... Nie wolno podawać psu kociej karmy bo jest inaczej zbilansowana, ma inne wartosci analityczne. Kup dobra karmę dla psa w puszce a nie jakieś g****o z marketu to różnicę zobaczysz. Trive, biopur, animoda. Szukasz dobrej karmy to zerknij do sklepu Kocimiętka ja tam kupuję karmę dla swojego kota.

Gość gość
Pewnie ze tak, sama tez mozesz zjesc :D

Gość gość
Moim zdaniem nie powinnaś. Z jakiegoś powodu jest ona dla kota, a nie dla psa. Pies powinien dostawać inne składniki odżywcze, bo szybciej rośnie. Jak masz wątpliwości co dawać swojemu psu, to skontaktuj się np z http://www.interzoo-adam.pl/, oni na pewno doradzą ci jakąś dobrą karmę dla twojego zwierzaka.

Gość gość
Nie wolno podawać psu kociej karmy! Kocia karma zawiera znacznie więcej białka, niż psia! A nadmiar białka w diecie może przyczynić się do uszkodzenia nerek! Zainwestuj w dobrą psią karmę z górnej półki, a nie jakieś hipermarketowe gunwo.

Gość gość
karmy dla psów i kotów różnią się zawartością białka i witamin z tego co wiem koty mogą jeść psie karmy ale nie odwrotnie jeśli raz mu dasz nic mu się nie stanie, ale nie powinno to być regułą prawdziwi hodowcy stawiają jednak na samodzielne przygotowywanie karm bo gotowe puszki zawierają za mało mięsa pies powinien jeść kasze, ryż, warzywa gotowane, jaja, mięso

Gość gość
jeśli to mały pies najlepiej by było gdybyś sama przygotowywała mu jedzenie: gotowała kaszę z mięsem i warzywami do tego jakieś podroby: serca, płucka, flaki, żołądki itp