Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym moze objawiac sie cukrzyca ciazowa

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
kompletnie niczym. Ja tak miałam. Na badaniu po 2 godzinach wyszło 143 a potem już męka z dietą :( Powodzenia oby Ciebie nie dotknęło :)

Gość gość
U mnie objawiala sie czestym sikaniem, duzo chcialo mi sie pic, bolala mnie glowa czesto i mocno. Lekarz mowil, ze takie moga byc objawy, ale wszystko potwierdzil test wyszlo mi 146 i zaczela sie dieta. Itak cukrzyca wplynela na dziecko bo jest o miesiac wieksze wagowo niz powinno byc, w 31 tygodniu wazy 2300g.

Gość gość
Moj w 27 tc wazyl 1050 g,ale czesto sikam i brzuch jakby boli i kocham slodkkie, 4 kg na plusie

Gość gość
Moj w 27 tygodniu tez jakos tak wazyl ok 1100g, a teraz mimo diety bardzo szybko rosnie. Wczoraj wlasnie bylam na USG tym co sie robi w 3 trymestrze i tak wyszlo, ze jest duzo za duzy i musze jechac do szpitala na badania. Zrob obciazenie glukoza napewno dostalas skierowanie.

Gość gość
moim zdaniem częste sikanie w ciąży to nie jest pewny objaw cukrzycy , wiele ciężarnych często sika ponieważ dziecko uciska pęcherz

Gość gość
Zrobilam,w poniedzialek wyniki,prawie 29 tc jestem teraz, bardzo mi brzuszek wywalilo, mam 163 i 52.5 kg, czesto mam ochote na slodkie hehe:-) , czesto czuje jakby kolatanie serca, w 24 tc mialam cisnienie 138 na 90

Gość gość
Co 3 tyg chodze do gina

Gość gość
To jeszcze nie znaczy o cukrzycy, naklepiej jak poczekasz na wyniki. Czeste oddawanie moczu nie musi byc przyczyna, ale u mnie wlasnie bylo.

Gość gość
Wiem,dobrej mysli jestem,ciagle jakies infekcje mam w moczu wychodzi a na zaplenie pecherza czyli bol przy sikaniu itd nie mam