Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 75745674574567456

Oświadczyny

Polecane posty

Gość 75745674574567456

Wasze wymarzone zaręczyny? Jak oświadczyć się dziewczynie, aby to był dla niej najpiękniejszy dzień w życiu?

Gość gość
porypało cię, nieba jej ukłonisz a ona potem nawet nie plunie na ciebie...szkoda zachodu i kasy.

Każdy wyobraża to sobie inaczej, mnie marzą się urodziny nad morzem lub gdzieś, gdzie jest bardzo zielono (jakieś pola/las). Prywatnie, bez rodziny itd.

Gość gość
A mnie się marzy w domu, albo gdzieś w jakimś ładnym budynku, gdzie bylibyśmy sami, tak żeby nikt nie mógł tego zobaczyć. Nienawidzę robienia szopki z zaręczyn.

Gość gość
np. wieczorem siedzicie na kanapie. Ty nie klękasz i pytasz: Czy chcesz być moją żoną?

Gość gość
Ja również prywatnie, to powinna być tylko nasza chwila. Denerwuje mnie, gdy ktoś to robi przy ludziach po to, by niby nie wypadało odmówić. Ogólnie chciałabym być zaskoczona, fajnie byłoby gdzieś na łonie natury (ale może nie w zimie, bo zamarzne :D), rano albo o zmierzchu, na pewno nie z okazji moich urodzin albo rocznicy. Uważam się za osobę dość kreatywną, mam więc nadzieję, że mój facet się postara ;)

Gość zapent
a może kumpla poprosisz aby na szczycie Babiej Góry , gdy się na szczycie wysika to zaręczy się z Twoją dziewczyną a ceremonię zaręczyn zarchiwizujesz za pomocą kamery ?

zapent - za cholerę nie wiem co tym postem chciałeś przekazać. bazienka - mój partner chciał się przy rodzicach oświadczyć.

Gość gość
zapent chciał przekazać że jest śmierdzącym pasztetem :P

Gość zapent
Moorland czyli nie znasz życia a sprawa jest trywialnie prosta , wielu facetów ma stracha i lęk przed taką ceremonią, więc zwyczajnie proszą kumpla o pomoc a teraz przeczytaj mój tekst ponownie

zapent - a teraz ty przeczytaj to co napisałeś, moją odpowiedź i zastanów się czy jest sens dalej robić z siebie pajaca. Przy okazji - facet który boi się zaręczyć w ogóle nie powinien tego robić.

Gość gość
idź pasztecie spać pasztetowy kurduplu

Gość zapent
wielu facetów pajacuje, ponieważ nie mają pewności co do wybranki

Gość gość
Toś zabłysła, a nawet zabłysnęła.. Żaaal.

Gość gość
zapent jesteś niedojrzałym kurduplowatym pasztetem ?

star****** ale po co w ogóle pytać rodzić, ze zgodą partnerki czy bez?

dla dobrego wyhowania bardziej chodzi o poinformowanie i wzajemne poznanie się rodziny

rodzina w większości przypadków zna się na długo przed faktem, a poinformowanie i zapytanie to nie to samo.

Dzisiaj zaręczyny to uroczystość przede wszystkim dla młodych. Romantyczny wieczór we dwoje, świece, nastrojowa muzyka. On prosi ją o rękę, otwiera małe pudełeczko, wsuwa pierścionek na serdeczny palec. Potem telefon do rodziców: mamo, tato, bierzemy ślub. Niektórzy cenią sobie oryginalność. Zamiast kolacji urządzają wyprawę w egzotyczne miejsce, np. na pustynię lub szczyt alpejski, i nocą, przy ognisku, pod gwiazdami składają sobie obietnice. Jednak tradycyjna forma zaręczyn nadal ma wielu zwolenników, choćby dlatego, że podczas takiej oficjalnej imprezy obie rodziny mogą się poznać. Uroczystość zwykle odbywa się w domu przyszłej panny młodej, chociaż dzisiaj takie spotkanie można zorganizować równie dobrze w domu narzeczonego albo w innym neutralnym miejscu. Niektórzy organizują dwa przyjęcia - jedno dla rodziny, drugie dla znajomych. Bywają też zaręczyny-niespodzianki; podczas imprezy para nagle ogłasza swoje małżeńskie plany. Jeśli przyszły pan młody wybiera się ze swoją rodziną do domu dziewczyny, oprócz pierścionka powinien zabrać kwiaty dla narzeczonej i jej matki, a także "wkupne" dla przyszłego teścia, najlepiej szampana lub inny trunek w dobrym gatunku. Obowiązują uroczyste kreacje, garnitur będzie jak najbardziej na miejscu. Najważniejszym momentem uroczystości jest wręczenie narzeczonej pierścionka zaręczynowego. Zanim jednak to się stanie, chłopak może poprosić ojca dziewczyny o zgodę na ślub. Zwyczaj pochodzi z czasów, kiedy kobieta nie była samodzielna i przekazywano ją spod władzy ojca pod władzę męża. Dzisiaj ta formułka wydaje się nieco anachroniczna. Lepiej brzmi prośba o błogosławieństwo lub aprobatę związku. Po tych formalnościach nieodzowny jest toast za pomyślność przyszłych małżonków. Dla rodziców obu stron może to być dobry moment do przejścia na "ty". Rodziny mają też okazję wstępnie ustalić sposób organizacji i finansowania ślubu i wesela.

czyli krótko mówiąc żeby oszczędzić cyrku można odpuścić sobie spotkanie z rodzinką.

Gość gość
O matko ile ceregieli, straszne.

a! rozumiem! "zaręczyny" to oficjalna prośba o kasę! no cóż, ja sobie przyjemności sama opłacam.