Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile powinna trwac inhlcja z pulmicortem

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie do mam , ktore robily sowim dzieciom inhalacje z tym preparatem, ile mneij wiecej minut taka inhalacja trwa? ja bylam w szpitalu z synem to trwalo to mniej wiecej 3 min i plynu nie bylo, natomiast w domu to inhalajuje go czasem ze 20 min i paraa ndal leci, dodam ze dziecko ma 8 miesiecy i za bardzo nei przepada za tym wiec musimy sie sporo nameczyc zeby chociaz troche powdychal

Gość gość
dopoki w pojemniku na plyn byl lek. max 5 min. potem lekarz kazal dodawac 1 ml soli fizjologicznej, zeby para dluzej leciala i inhalacja byla dluzsza.

Gość gość
nigdy dluzej niz 10 min taka inhalacja nie trwala. ale za to kilka razy dziennie. 2 razy dziennie pulmicortem i 2 razy innym lekiem.

Gość gość
Jak to ile? Aż się skończy cała dawka. Nie ma znaczenia ile bo to zależy od dawki tym samym ilości płynu.moja córka np bierze cała ampułke wiec płynu jest więcej i inhalacja trwa dłużej.Logiczne chyba

Gość gość
to jak bierze cala ampulke to ile mniej wiecej trwa? chodzi o to u mnie wlasnei tego plynu wogole nei ubywa...mocno paruje i tak go inhaluje ze 20 min i przestaje bo marudzi

Gość gość
To masz co nie tak z inhalatorem. U nas cała ampułka idzie w ok 10 minut. Filtr wymieniaalas w inhalatorze? Rurkę masz szczelna? Coś jest nie tak skoro po 20 minutach dalej masz sporo plynu

Gość gość
no wlasnie inhalator jest nowy

Gość gość
a ty wlewasz sam pulmicort czy z woda?

Gość gość
up

Gość gość
Bo to zależy od nebulizatora. Dla małych dzieci lepsze są właśnie te z których "leci" wolniej.