Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xszyszka95x

policja a cukrzyca

Polecane posty

czy przyjmną mnie do policji jeśli choruje na cukrzyce? Nie ma przepisu który zabrania, jednak wiele czytałam że cukrzyk NIE POWINIEN pracować w takich służbach państwowych. Tzn. że zdarzają się wyjątki?

Gość gość
Przepisu nie ma, ale każdy kandydat musi stanąć przed komisją lekarską i to ona decyduje. Z tego co wiem na 95% skreśli taka osobę.

Gość gość
Nie masz szans. Nie dopuszczą Cię nawet do dalszej rekrutacji, tylko na komisji lekarskiej Ci podziękują. . Co innego jak ktoś już pracuje w policji i zachoruje to wtedy zazwyczaj może dalej pracować tylko najczęściej jest przesuwany z prewencji, czy drogówki na jakieś lżejsze stanowisko za biurkiem. .

Gość gość
Może i nie wykryje, ale to prędzej czy później się wyda. A jak się wyda, że zataiłaś to wylądujesz. W policji chyba co roku są też badania lekarskie. Poza tym jak już byś się dostała to jak trafisz na pół roku do szkoły policyjnej do koszar to tam raczej to wyjdzie.

jeśli po ok roku bym powiedziała że zachorowałam to mnie nie wyrzucą. zresztą wiele czytałam o ludziach którzy do odejścia na emeryture nic nie powiedziele. jeżeli tą chorobe się kontroluje to naprawdę nie ma żadnych problemów. jeszcze nie słyszałam o człowieku który spowodował wypadek..

Gość dziwneeeeeeeee
jak nie wykryją jak robi się jakieś badania tak? jakies papiery im przedstawić musisz nie?

Gość gość
Nie martw się, na 100% wykryją.

każdy człowiek robione ma co jakiś czas badania i jakoś cukrzycy nikt nie wykrywa, dopiero jak odwodniona trafiasz do szpitala... poza tym jeśli w danym momencie cukier mam w normie to co mi udowodnią. jedynie mogą chcieć jakieś kartoteki i tego się obawiam

Gość gość
kurczę, niefajnie trochę zaczynać pracę w Policji od poświadczania nieprawdy (będziesz musiała podpisywać się pod wywiadem lekarskim); to jedno; drugie - to nie jest tak, że "po roku Cię nie zwolnią"; mogą Cię wtedy skierować ponownie na komisję, która da Ci wtedy np. kategorię C lub D (nie wiem, jaka jest z cukrzycą); a w Policji niekoniecznie się z taką kategorią pracuje; co możesz zrobić - to jakoś naprawdę starannie dbać o ten swój stan zdrowia (przy cukrzycy - to przede wszystkim chyba dobra dieta i aktywność fizyczna) - to może to nie wyjdzie

dbam o cukrzycę i jeśli bym nie powiedziała to by nie wyszło, jednak tak jak mówisz, zatajenie prawdy w policji to niezbyt korzystne

Gość gość
nie PRZYJMNĄ Cię, bo nie umiesz pisać po polsku przede wszystkim :(

Gość gość
hahahhaa PRZYJMNĄ :D

Gość gość
to są zacytowane słowa autora z pierwszego posta ;)

Gość eheheheh
beka z beki

Gość gość
Trzeci temat o tym samym... Ode mnie żądali kartotekę , atam niestety wpisy recept na cukrzycę...

Gość gość
I co nie dostałeś/aś sie?