Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xszyszka95x

praca w policji a cukrzyca

Polecane posty

czy przyjmą mnie do policji jeśli choruje na cukrzyce? Nie ma przepisu który zabrania, jednak wiele czytałam że cukrzyk NIE POWINIEN pracować w takich służbach państwowych. Tzn. że zdarzają się wyjątki? Czy pomoże mi argument, że choruje już 9 lat, kontroluje chorobe i nigdy nie doprowadziłam do ostrej hipoglikemii ?

dodam że wybieram się na ekonomie (kierunek pożądany w policji) więc później raczej nie bede jeździła na interwencje

Gość gość
Hahaha. A co myślisz, że będziesz od razu za biurkiem siedzieć. Nawet jak się dostaniesz, w co wątpię to pierwsze kilka lat będziesz szlifować chodniki, dostawać kamieniami od kiboli, zbierać z ulicy zarzyganych żuli i jeździć uspokajać pijaków bijących żony.

nie chce od razu za biurkiem, ale zastanawia mnie po co ekonomia w policji tak potrzebna

Gość gość
W policji jesteś nieprzydatne, bo nawet nie mogłabyś radiowozu prowadzić.

samochód mogę prowadzić, bez problemu dostałam prawo jazdy, a radiowozem nie moge ? -.-

Gość eheheheh
nie możesz nie wiesz o tym jake są restrykcje w służbach mundurowych? ^^

Gość gość
Nie możesz, posiadanie prawa jazdy, a prowadzenie auta służbowego to całkiem inne sprawy. Z cukrzycą to nawet w MPO śmieciarki nie można prowadzić. To co dopiero radiowóz, gdzie trzeba nieraz kogoś ścigać.

dzięki mojej kochanej chorobie, nie mogę wykonywać 50% zawodów, fajnie -.- tylko że jezcze nie słyszałam o cukrzyku, który spowodował wypadek, najczęściej są to alkohol, brak wiedzy i głupota..

Gość gość
Jakbyś nawet się dostała do policji i udało się zataić fakt, że masz cukrzycę, a po jakimś czasie np zasłabła prowadząc radiowóz i spowodowała wypadek i wyszłoby na jaw, że w rekrutacji zataiłaś chorobę to miałabyś takie problemy, że natychmiastowe wyrzucenie ze służby byłoby najmniejszym zmartwieniem.

Gość gość
e-Wuś wszystko im o Tobie powie...

Gość gość
No właśnie, tego sie nie da ukryć. Sprawdzą w systemie, źe leczysz się u diabetologa i pozamiatane.

Gość gość
Dołączył: 17 Lip 2014 Posty: 1 Przeczytał: 20 tematów Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Piotrków Trybunalski PostWysłany: Nie 22:31, 02 Lis 2014 Temat postu: Odpowiedz z cytatem Zmień/Usuń ten post Usuń ten post Witaj Ja mam to samo . Będę się starał do tych służb : a) Centralne Biuro Antykorupcyjne ( ****** ) b) ABW- Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego c) Służba Celna i prawdopodobnie d) Straż Ochrony Kolei Te służby przyjmują cukrzyków . Są to nieliczne takie służby. Jeżeli marzy się mundur a masz cukrzycę to uderzaj tam jak w ogień !

Gość gość
Niczym nie poparte fakty, macie na to jakieś paragrafy?

Gość Punisher_90
Żenada .... pomijając fakt ze cukrzyk musi być przede wszystkim odpowiedzialny za siebie daje mu już przewagę nad tymi co uważają że są odpowiedzialni i podwaja jego aspiracje.Pewno , najlepiej udupić i zdołować takiego człowieka ze nie jest potrzebny ... Dla waszej informacji nie jeden cukrzyk przegonił by was w testach sprawnościowych i zdrowotnych bo on akurat musi dbać o swoje zdrowie i umysł... Jego jednym problem jest to ze nie zawsze ma wystarczającą ilość czasu by ogarnąć daną sytuację oraz problem z poziomem cukru... Szkoda.... wielka szkoda przykre to jest.(Ps. Do Policji chciał bym się zatrudnić nie dla tego "bo pieniądze dobre" jak to nie raz słyszałem , ale dla tego że chciał bym służyć) xszyszka95x nie przejmuj się , też mam ten problem a choruję już 15 lat.Też się zastanawiałem nad pracą w policji , ale widzę że Szczere i kolosalne chęci nie są wystarczającym argumentem który powinien iść w parze ze zdrowiem.

Gość kutta2
Policja to chyba ciągle ma ciężkie obuwie założone, warto w tym momencie zabezpieczyć się chociaż w odpowiednie skarpety a kobiety w rajstopy https://twojezdrowenogi.com/pl/c/DLA-DIABETYKOW%2C-CUKRZYKOW/15 , nogi cukrzykom często puchną, co jest bardzo problematyczne, szczególnie gdy skarpetki mamy zakończone gumą :)

Gość gość
Nie rozumiem tych cukrzyków. To tak, jakby facet bez nogi narzekał, że nie może tańczyć w balecie. Każda choroba powoduje pewne ograniczenia i trzeba pogodzić się z nimi.

Gość gość
Widać, że nic nie wiesz o tej chorobie. Dobrze kontrolowana cukrzyca nie przeszkadza w niczym.

Gość 124
Dnia 14.03.2017 o 01:39, Gość gość napisał:

Nie rozumiem tych cukrzyków. To tak, jakby facet bez nogi narzekał, że nie może tańczyć w balecie. Każda choroba powoduje pewne ograniczenia i trzeba pogodzić się z nimi.

Nie rozumiesz bo nie chorujesz nawet nie Wiesz jak cukrzyk ma przerypane z ta choroba duzo osob marzy by byc zolnierzem zawodowym sluzyc w policji itp. Tez bym chciala I co z tego jesli nie moge isc a od dziecka marzylam by isc do wojska choroba po krzyzowala mi plany