Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o co chodzi z tym ze imie nie pasuje do nazwiska?

Polecane posty

Gość gość
nie macie wiekszych problemów garkotłuki,na szmate i podłoge pucowac kocmołuchy

Gość gość
autentyk: Piotr Raczek

Gość gość
gość Czasami imię nie pasuje do nazwiska. Porównaj sobie np. Piotr Żyła - Maciej Żyła Maria Sadowska - Justyna Sadowska Marek Piekarczyk - Tomasz Piekarczyk ....... ja tam nie widze zadnej roznicy, czy Piotr czy Maciej Żyla, oba pasuja. i co jest dziwnego w Piotr Raczek? Jak ktos ma beznadziejne nazwisko to zadne imie nie bedzie pasowac. a tak naparawde to ile sie uzywa tego nazwiska? tylko w urzedach, bankach, przeciesz w szole mowi sie po imieniu, w pracy po imieniu, znajomi rodzina po imieniu, tylko czasem sie przedstawiami z imienia i nazwiska. jak dla mnie glupie wymysly i juz.

Gość gość
a co powiecie na Jagodę Ptak?jakie imie do takiego nazwiska?

Gość GaGaGaas
Jagoda Kret:) A ja znam za to Karol Krachel Nosz kufra mozna sobie połamać język Przy takim nazwisku mogi dziecku dac prostsze imię np Maciej I juz łatwiej wymowic.

Gość GaGaGaas
No w tym Justyna Sadowska czy Maria Sadowska nic dziwnego nie widzę Piotr Raczek normalnie Ale juz Różą Lewandowska A Róża Śledź ?

No dobrze to ja znam Ilonę Zdeb hm jak brzmi? W szkol jak czytali obecność od nazwiska Zdeb Ilona wychodziło ZDEBILONA. I to imie bardzo nie pasowało do nazwiska ,a z moją siostrą do klasy chodzi Filip Filip.

Gość gość
Anna Dor***** Joanna Kuta czyli dor******* i k***sia.

Gość gość
Anna D/o/r/u/c/h i joanna kuta czyli d/o/r/u/c/h/a/n/i/a i k/u/t/a/s/i/a

Gość gość
a wy jak zwykle kafeteryjne kwoki macie problem:Dkogo to obchodzi co wam pasuje a co nie??

Gość gość
Conchita Kiełbasa

Gość gość
ty wogole niezakapowalas,nie o co chodzi z tym wurst??:D radze sie poduczyc obcego jezyka i sprawdzic co moje jeszcze wurst oznaczac

Gość gość
12.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość a co powiecie na Jagodę Ptak?jakie imie do takiego nazwiska? *** mam znajomych o tym wlasnie nazwisku ich dzieci to Kacper Ptak i Zuzanna Ptak,mozna sie przyzwyczaic.Mnie najbardziej raza dlugie imiona w polaczeniu z dlugim nazwiskiem

Gość gość
Oświeć mnie, jakie drugie dno jest w pseudonimie "Wurst"?

Gość gość
no wlsnie a jak ktos ma na nazwisko Ptak lub Sroka to jak ma sie nazywac wd was? wymyslacie i juz,

Gość gość
Chyba raczej powinno chodzić nie o nazwisko a o imię. Nazwiska nie zmieni się ale dziwnie brzmi np. Vivianna Dziupla.

Gość gość
Weźcie pod uwagę że w przypadku córek możecie dać pasujące imie do pasującego nazwiska ale jak zakocha się w facecie ze szpetnym nie pasującym nazwiskiem to problem powróci

Gość gość
1) Niektóre nazwiska trudno wymawiają się z niektórymi imionami. Jan Śnipka. Łukasz Śnipka. - trudniej się mówi, sz i ś razem, ale to w końcu nie tragedia. Jan Rawski. Karol Rawski - trudniej się mowi r i l razem. 2) Ładniej brzmi długie imię i krótkie nazwisko, ale to też nie tragedia. Apolinary Konstantynowicz. - Jan Konstantynowicz. Jan Bór. - January Bór. 3) Nazwisko o formie imienia lub odimienne z tym samym lub podobnym imieniem brzmi głupio (ale to tez nie tragedia). Marek Jurek - Jerzy Jurek. Anna Bronisławska - Bronisława Bronisławska. 4) Nazwisko bardzo typowe i popularne lepiej brzmi z oryginalniejszym imieniem, a rzucające się w uszy nazwisko z imieniem pospolitym Marcjanna Kowalska - Anna Kowalska. Anna Trzepiekońska - Marcjanna Trzepiekońska. 5) Nazwiska "śmieszne' brzmią dla niektórych i tak śmiesznie, ale: Paweł Skarpetka - Teodozjusz Skarpetka.

Gość gość
Sa tez takie jak Oliwia Placek Kornelia Ogórek Natalia Pietr*******

Gość gość
Pietruszka Cenzura ******* n a

Gość eeeeeehhhhhhh
na liscie dzieci przyjętych do szkoły widziałam niezle kwiatki, naprawdę się usmialam i wyobraziłam sobie jak nauczycielka czyta liste obecnośc****ewnie od razu wie z jakimi rodzicami ma do czynienia. niestety człowiek jest stworzeniem stereotypowym i stereotypami się kieruje w większym lub mniejszym stopniu, nawet jak sam nie jest tego do końca swiadomy. znam dzieci inez jelinek i kevin buczek- zgadnijcie jacy sa rodzice :)