Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimilenka

moja corka ma 21 miesiecy ponad metr i wazy 18,5 kg!!!

Polecane posty

Gość mimilenka

ciezko znalezc dziecko w jej wieku rownie duze i ciezkie. urodzila sie niecale 4 kg. w wieku 7 miesiecy stanela nq nozki. mowi calymi zdaniami jest bardzo madra. nie jest otyla...raczej taka ubita. widac ze silna kobitka;) jednak martwi mnie waga i jej dosc duzy brzuszek...

Gość gość
twoje dziecko ma prawie 2 lata! a nie 21 m-cy. nie rób z niej takiego dzidziusia. że dwulatka mówi pełnymi zdaniami to normalne, żaden wyczyn. a wystający brzuszek u dziecka też jest normą.

Gość gość
A mnie smiesza matki mowiace, ze ich dzieci sa ubite! Pilnuj zdrowego jedzenia i ruchu na powietrzu!

Gość gość
moja sześciolatka waży 22 kg a urodziła się z wagą 4,5 kg.

Gość mimilenka
z mowieniem pelnymi zdaniami wiekszosc jej rowiesnikow ma problem a ona mowi juz od dawna. ale nie o to chodzi. a jak nazwac dziecko nie otyle i nie chude nie wątle?

Gość mimilenka
jest wysoka tez. ciuszki kupuje na 110.

Gość gość
ale czego od nas oczekujesz? chyba chodzisz do lekarza, zapytaj. sama sprawdź siatki centyl-owe, ty ją znasz, widzisz... jak my mamy ocenić czy jest za gruba?

Gość gość
jest o wiele wiele poza siatkami centylowymi. A co na to pediatra?

Gość mimilenka
ze ja przesadzam. ze wyglada dobrze.

Gość gość
dwulatka 110 cm. to nie jest normalne. nawet jak nie jest wg ciebie gruba za szybko się rozwija. a nie je za dużo mięsa, kurczaków? one są najbardziej faszerowane hormonami wzrostu i inne

Gość gość
wklej zdjecie to sie wypowiemy:P moj syn ma rok a nosi ciuszki na 98 wiec nie dziwia mnie wymiary twojej corki. co do wagi to wyobrazenia nie mam zadnego. mowienie zdaniami? moj chrzesniak majac 14 miesiecy budowal proste zdania typu jedzie brum brum albo swiatlo zielone,czerwone itp. moj syn nie jest tak zdolny bo ledwo mama mu wychodzi:P poza tym tata,dziadzia,kicia,baba i swoje imie. i na tym jego zdolnosci sie koncza. ale tamten byl na prawde rozgadany.do dzis mu to zostalo,ma 10 lat ale kazdego przegada.

Gość gość
dzieci jedzące dużo mięsa, wędlin szybciej sie rozwijają fizycznie.

Gość gość
Waga do wzrostu jest ok. Masz malutką"olbrzymkę" ale na szczęście równomiernie się rozwijającą. Zapytaj lekarza co o tym myśli, a jeśli jest ok to przestań się martwić.

Gość gość
dobrze to napewno wygląda ale normalne to to nie jest, A jaki jest wzrost/ waga twoja i męża?

Gość mimilenka
poprostu nie widac tego po niej. wiele osob pronbujacych wziac ja na rece jest zaskoczone jej waga...martwi mnie to. taka masa rzutuje na stawy itd

21 miesięczne dziecko o takich wymiarach to nie jest norma Może mieć tendencje do nadwagi cale życie,i będzie dużym ubitym dzieckiem

Gość mimilenka
maz rowniez jest takim ciezkim silnym facetem. ja znow wysoka bardzo ale zawsze bylam szczupla i drobna

Gość gość
jeśli ma taką tendencję to genów nie zmienisz ale moze pomyśl o jej diecie, czy prawidłowo ją odżywiasz.

Gość gość
widać poszła w geny ojca.

Gość mimilenka
je piec posilkow. gdzie serek to tez posilek. miedzy posilkami pije duzo. nie je slodyczy chrupek itp obiad to zupy. tylko to lubi.

Gość mimilenka
wg mnie nie gruba ni e jest. wsrod rowiesnikow wyglada jakby byla ok rok starsza nie jezdzi w wozku tylko chodzi za raczke jest ciagle w ruchu. wozek sporadycznie. martwi mnie taki szybki rozwoj fizyczny. ja bylam szczupla ale za to wysoka i z powodu szybkiwgo wzrostu jako dziwcko poroblemy ze stawami teraz z kregoslupem. za to w przeciwiemstwie do mezq jem non stop wszystko i nie tyje.

Gość gość
twoje dizekco jets daleko poza siatkami, co na to lekarz?

eeeeee wiem ze kazde dziecko jest inne ale hmmm Konsultowalas to z lekarzem?Moja corka na dniach skonczy 5 lat a ma 105 cm wzrostu i 16,5kg wagi, patrzac po kolezankach to mojaa nalezy do sredniakow wiec ja bym sie upewnila czy wszystko w porzadku.

Gość gość
dzieci są różne, wiadomo ale twoja córka jest daleko poza siatką. Moim zdaniem aż za daleko. Mój syn tez ma 21 miesięcy, ma 90 cm wzrostu i waży 13 kg i każdy mówi że jest bardzo duży. Autorko to nie jest normalna waga dla tego wieku. Skonsultuj sie z innym lekarzem.

Gość gość
A mój ma 3 lata i 9 miesięcy, 110 cm i 18 kilo. Jest zdrowy, rozwija się super. Każde dziecko jest inne. No ale na kafe trzeba być średniakiem bo inaczej jest się dziwolągiem.

Gość gość
Moja ma 3,5 roku i wczoraj w sklepie ja mierzylismy i ma 113 cm , wazy 20 kg, od urodzenia jest po za siatka, urodzila sie 5 kg, oboje z mezem jestesmy wysocy , ja 178, maz ciut wyzszy, takze u nas to normalne, ja cala podstawowke bylam najwyzsza , i gruba bedac malym dzieckiem, majac 15 lat zrobilam sie strasznie chuda i tak zostalo,

Gość gość
moja też była taka wielka i ubita, nawet lekko pulpecik, zawsze była najwyzsza w klasie, dzisiaj jet już dorosła, ma 180 cm wzrostu i figure jak maffashion :D

Gość gość
Ola to ty?

Gość wysoka odkąd pamietam
Ja jestem wczesniaczka ur 49cm (7msc ciazy)a wagi nie znam a w 5latkach mialam 156cm wzrostu i 38nr buta wagi nie znam dodam ze do komuni mialsm270cm i 41but a od 5 klasy 184cm i 43stopa do dzis!od 1roku życia bylam duzo wieksza od reszty jedynie co powiem to to zeby lekarz jednak sie zainteresowal bo bole wzrostu i kregoslup daje w kość ja miałam rehabilitację . Jesli jesteście wysocy cora moze miec tak jak ja jeśli jednak nie to może sie okazac ze mala w pewnym momencie zwolni tempo , dzieci znajomej tak szybko rosly i nagle hamulec teraz maja po 18lat i160cm wzrostu