Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GośćP

Wędrujące niemowlę?

Polecane posty

Gość GośćP

Moje dziecko podczas nocnego spania wędruje po swoim łóżeczku. Ma 3,5 miesiąca, ładnie przesypia noce (od 21 do 6 z jedną przerwą na jedzenie) ale wędruje mi po łóżeczku. Boję się go przykryć kocykiem bo już raz mi się w niego owinął, śpi w śpiworku jak wieczorem zaśnie "u góry" to budzi się w dole łóżeczka... Moje pytanie czy jest jakiś sposób żeby temu zapobiegać? Jak długo będzie musiał spać w śpiworku a kiedy będę mogła go położyć w pościel? Dodam, że drzemki podczas dnia są spokojne. Nie wędruje ani na łóżku ani w wózku...

Gość gość
nasze tez wędruje :) i ma 11 miesięcy :) A śpiworek to najlepsza rzecz jaką wynaleziono dla niemowlaka. BEZPIECZNY :)

Gość GośćP
A jaki śpiworek masz?

Gość gość
Moje ma 1.5 roku i tez wedrowal i wedruje.nie mowiac po pozycjach jakie teraz przyjmuje, prawie jak joga :-) Do okolo 10 miesięcy spal w spiworku. Teraz ma juz kolderke. Na kolderke zamienilismy tylko dlatego ze chodzil po lozeczku i sie przrwracal w spiworku. Narazie zostan przy spiworku bo jest bezpieczny, zmien jak zobaczysz ze umie sie odkryc jak sie zawinie w kocyk.

Gość gość
u nas to samo od urodzenia. Teraz ma rok i nadal raz w dole łóżeczja raz w górze raz w poprzek, na kolanach, na plecach.

Gość GośćP
Kurcze jakoś się boję, że coś sobie zrobi ;/ Muszę kupić ochraniacz na całe łóżeczko. Bo jeszcze niedawno aż tak bardzo nie wędrował...

Gość gość
Ale co ma sobie zrobić? Przeciez nie wyjdzie z lozeczka. Spokojnie. Zobaczysz co bedzie jak zacznie raczkowac i chodzic ;-)

Gość gość
ja z 8. 22 : ja teraz mam aktualnie 3 śpiworki, każdy o innej grubości, wszystkie kupiłam w Tesco na dziecięcym, z tego co wiem to są jeszcze: jedne z Misiem Puchatkiem , drugi ze Snoopim - te 2 są naprawdę ładne ( załapałam się na jakąś promocję ) a trzeci -letni ze zwierzątkami. Ja chce ciągnąć ze śpiworkiem jak najdłużej, ze względu na bezpieczeństwo no i nie odkrywa się w nocy . Ale jak dziecko się budzi i wstaje na nogi to biegniemy szybko do łóżeczka i wyciągamy ze śpiworka. Ja ochraniacze musiałam zdjąć bo dziecko samo je ściągało, tak więc teraz czasami tłucze o szczebelki nawet głową , nie tylko nogami , a łóżeczko ma duże : 70x 140 :)

Gość gość
kup łóżeczko turystyczne - bezpieczniejsze - i nie pociesze się bo synek ma 3,5 roku - śpi w łóżku dziecięcym ale co z tego jak jest z wysokimi bokami i obłożone kołdrami żeby się nie uderzał bo on siada i przewala w prawo lewo góra dół - planuje kupić mu takie wielkie łóżko

Gość gość
mój też wędrował, a spał bez przykrycia

Gość gość
moj tez wedrowal od malenkiego. ale u nas spiworek to byl porazka. w kocyk synek sie zawijal i budzil sie z wrzaskiem, na poczatku starczala kolderka i nie bylo szans by sie w nia zawinal a pozniej to juz jak siadal to robil to przez sen i na prawde w roznych pozach go znajdowalam. teraz musze go ubierac do spania duzo cieplej bo spi caly czas odkryty na koldrze i budzil sie zmarzniety z placzem. teraz ma cieplutko,spi jak mu wygodnie,nie odzywam sie do niego i przesypia cale noce:)

Gość gość
posciel zaleca sie od roku, wtedy dziecko juz spokojnie sciagnie sobie koldre z glowy w razie czego.

Gość gość
moja ma 13 mc i od zawsze szalała w trakcie snu Śpi w grubej piżamce bez okrycia Może szaleć do woli a ja mam pewność że jest jej ciepło

Gość gość
up

Gość gość
moj sobie radzil z kolderka od zawsze. nogdy sie w nia nie zawinal. co zdarzalo mu sie z kocami i pieluszkami.

Gość gość
U nas też tak było, do tego młody walił głową o szczebelki. Kupiliśmy fajny ochraniacz http://papillon-shop.pl/ochraniacz-chmurki.html, dobrze trzyma się szczebelków, testowaliśmy też inne m.in. z Ikei ale nie przystawały idealnie. Oczywiście używamy na razie tylko śpiworka.

Gość gość
Mój też wędruje po całym łóżeczku. Pościel mu nie przeszkadza bo ją zrzuca z siebie. Nie wiem co już z tym robić bo się obudzi i ciężko mu usnąć a jak wezmę go do siebie to strach zasnąć bo momentalnie jest na krawędzi łóżka