Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauczycielka W PODSTAWOWCE NA SWIADECTWIE NIE NAPISALA PRZY NAZWISKU MGR

Polecane posty

Gość gość

mam podejrzenia ze nie ma magistra na swiadectwie córki teraz patrze jak przegladam w szafce papiery i widze ,ze wychowawca jest podpisana tylko nazwiskiem i imieniem bez mgr. dziwne .. zawsze na swiadectwie pod pieczatka powinno byc napisane imie i nazwisko z tytulem.. mam podejrzenia wiec ze nauczycielka ta nie ma tytulu magistra...czy moge zapytac o to dyrekcje ?

Gość gość
nie masz innych problemow?:O

Gość gość
Możesz, chociaż akurat w szkolnictwie są twarde formalne zasady zatrudnień na dane stanowisko i nawet jak przyjmują kogoś "po znajomości" to musi on mieć formalne papiery.

Gość gość
nauczyciele nie mają obowiązku mieć mgr ,zależy od przedmiotu

Gość gość
dziwne na swiadectwach zawsze jest umieszczany wychowawca i zawsze mial napisane magister .odkad pamietam.

Gość gość
ja tez przejrzalam swoje hehe i tez mam jak byk mgr bapisane, spytaj w szkole u dyrekcji.

Gość gość
a może jest inzynierem?

Gość gość
Bo to tępa pała, bez wykształcenia, a dostała się po znajomości do szkoły. Większość nauczycielek to banda starych ciotek, po SN trzymających się kurczowo stołków. W szkole rączka rączkę myje, a przyjęcie się do pracy do szkoły graniczy z cudem. Dyrektor woli trzymać w szkole kadrę starych, stetryczałych ciot, bez mgr, z metodami nauczania jak za Gierka i Bieruta, siedzących co rusz na zwolnieniach dla podratowania zdrowia ( choć niejedna by prześcignęła Usaina Bolta ) niż przyjąć do pracy świeżych absolwentów, po studiach. No cóż, tak to już jest w tym chorym systemie....

Gość gość
ale debile z was moze ma licencjata ta nauczycielka

Gość gość
"niż przyjąć do pracy świeżych absolwentów, po studiach. No cóż, tak to już jest w tym chorym systemie..." W tym chorym systemie to każdy może skończyć studia, gorzej z wiedzą...

Gość gość
Może mieć licencjat. Albo po prostu podpisuje się bez tytułu. Z ciekawości przejrzałam moje świadectwa i w liceum wychowawczyni też podpisywała się tylko imieniem i nazwiskiem - a mgr miała na pewno.

Gość gość
jak to?? wychowawczyni z magistrem w zyciou nie podpisze sie na swiadectwie szkolnym bez tytulu...kitow nie pieprzcie..

osoba posiadająca tytul jak mgr lub inż.. musi obowiązkowo się tym tytułem posługiwać podczas podpisywania świadectwa Na pewno nie ma magistra, a ukończony licencjat/ college czy tam jakies podyplomowe Choć jak dla mnie ( mój osobisty pogląd) pedagog jako nauczyciel powinien mieć mgr ,czyli 5 letnie przygotowanie do zawodu a nie mniej

Gość gość
toksyczna kobieta ma racje tylko 5 letnie studia sie licza nauczyciel z magistrem musi uzywac tego tytulu na swiadectwie szkolnym. takie sa przepisy wiec ta osoba takiego tytulu nie posiada.

Gość gość
buhahahahah toksyczna ales ty głupia. nauczyciel ma napisac lic. na swiadectwie?? juz lepiej nie pisac nic.... zenada...

Gość gość
pewnie nie ma magistra, jest z przygotowaniem pedagogicznym z wyższym wykształceniem (licencjat) ale bez magistra są tacy nauczyciele, znam takich bo pracuję w szkole.

Gość gość
jak tacy moga uczyc bez mgr i byc wychowawcami???nie rozumiem..powinni tego zakazac..moze unia cos z tym zrobi...?

Gość gość
i tacy są zatrudniani zgodnie z przepisami prawa , więc nic w tym dziwnego nie ma przpisy pozwalaja zatrudniać bez magistra ale musi byc wyższe i przygotowanie pedagogiczne

Gość gość
"jak tacy moga uczyc bez mgr i byc wychowawcami???nie rozumiem..powinni tego zakazac..moze unia cos z tym zrobi...?" mogą bo przepisy na to pozwalają maja tylko niższe wynagrodzenie

Gość gość
Szkoła, brrrrrr, jak słyszę to słowo, to mam dreszcze obrzydzenia. Taki z niej mgr jak z koziej dooopy trąba. Pewnie niedouczony tłuk, kuzynka dyrektora, lub inny pociotek pani od wf. I dlatego ze szkoły wychodzą matoły, skoro uczą ich takie osoby....

Gość gość
ale ta nauczycielka jest bardzo dobra i uczy najlepiej w calej okolicy krakowa.nie ma lepszej od niej.jest elokwentna i mądra ale chyba nie ma magistra i wlasnie to odkrylam jak zobaczylam na swiadectwo córki robiąc porządki.

Gość gość
Moja koleżanka uczy w szkole, odkąd uczy, stała się zdziwaczałą, niemiłą, zgorzkniałą torbą i choć ma 33 lata, zachowuje się jak te torbiszcza tam. Ma mgr, ale podobno uczenie bez tytułu to norma. Przynajmniej w tej szkole. To po co męczyć się na studiach 5 lat, skoro i bez tego da się wkręcić do pracy w szkole? Pffffff, do doooopy z taką szkołą i edu.

Gość gość
Szkoła to total dziadostwo, bo zatrudnia takie osoby. Dobrze, że ja edukację mam za sobą, i też miałam takie nauczycielki, matoły bez szkoły.

gościu z 12:55] -facepalm !!! czytaj uważnie!!!! NIE licencjat , pisałam o mgr i inż. jeśli taki stopień posiada to MUSI się nim posługiwać podczas wypisywania świadectw, nie ma tego ,wiec nic nie wpisuje przed nazwiskiem Licencjatu się nie używa zazwyczaj , ale mgr czy inż. lub tez wyższe stopnie naukowe owszem trzeba podawać

Choć nadal będę obstawać przy swoim ,ze nauczyciel pracujący w każdej szkole powinien mieć MINIMUM 5 lat studiów, czyli przygotowanie do zawodu pedagoga. 3 lata łącznie z odbębnionymi praktykami wliczając w ten okres czasu to jest pryszcz

Gość gość
To niesprawiedliwe, że pracę w szkole dostają takie osoby, a z dyplomami całują klamkę i są odsyłani z kwitkiem, bo miejsc brak. Mojej kol ze studiów, doktorantce, pani dyrektor pewnej szkoły powiedziała, że jej nie może zatrudnić, bo robi doktorat. serio. i nie chodziło o dyspozycyjność, tylko stara raszpla zasugerowała, że to by kolidowało z wykształceniem koleżanek po fachu. Stara po SN a młoda z doktoratem, no i jakby to wyglądało? Ch.....jowo.

Gość gość
Wszystkie prawie ciotki w szkole zioną nienawiścią do młodych i wykształconych. Bo trzęsą zadami, żeby ich nie wysiudali z pracy. A niedoukom i skryto-matołom w szkole mówimy stanowcze nie!

Gość gość
młodych i wykształconych. To taki żart? Wiesz ilu ja młodych i wykształconych widziałem? Nie w szkole, w firnie produkcyjnej. Gość po ekonomii nie umie liczyć bez kalkulatora.

Gość gość
Szkoła to system ,który wymaga solidnej lewatywy ;-)

Gość gość
Jak masz wątpliwości i potrzebujesz to wiedzieć to zapytaj. Mi się wydaje, że mógł być po prostu błąd, albo coś tam, albo faktycznie ma tylko licencjat. A z ciekawości - z czego wynika że nauczyciel MUSI podpisywać się z podaniem tytułu mgr lub wyższy?