Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauczycielka W PODSTAWOWCE NA SWIADECTWIE NIE NAPISALA PRZY NAZWISKU MGR

Polecane posty

Gość gość
Kwestię wypisywania świadectw jasno określa Rozporzadzenie MEn, nie ma tu dowolności. Autorka tematu zmyśla, wychowawca nie ma żadnej pieczątki ,Na świadectwie tylko dyrektor posługuje sie pieczątką . Nie ma tez mowy o wpisywaniu mgr. Co za bezmózgowie.....

Gość gość
Można jakiś link do tego rozporządzenia albo jego tytuł żeby sobie wyszukać? Z góry dzięki.

Gość gość
:D:D:D nooooooooooooo co za bezmózgowie : D a może bemuzgowie :P :D bo tak pisząc w języku polskim, nie po polsku wypowiadają się niektóre panie :D

Gość gość
bip.men.gov.pl/images/stories/APsr/swiadectwa.pdf

Gość gość
magister to cos wysokiego i warto to napisac

Gość gość
Widocznie nie jest zakompleksiona snobka. Ja też siue nie podpisuje Dr, bo wiadomo, ze każdy na uczelni ten tytuł ma. Jeśli musisz się tym chwalić, znaczy ze masz jakieś kompleksy.

gość do ToksycznaKobita jakie niepelne ? wez sie doucz. licencjat to wyksztalcenie wyzsze ... nie ma czegos takiego jak pelne czy niepelne. ­­­ goscoi z czy ty chlejesz na umór czy cpasz ? gdzie ja napisałam o wyksztalceniu NIEPELNYM? ze licencjat to niepełne??? slepys czy upierdliwy jak wrzod na doopie? Napisałam o pełnym wyższym wyksztalceniu II stopnia ( mgr itd.) , licencjat ma I stopień ­­­­­­­­­­­ cyt. mój wpis, abys nie wciskaj mi słów ,których nie napisałam upierdliwcu """""Zawsze to milej jest widziane ,że w szkole pracują osoby z pełnym wyższym wyksztalceniem drugiego stopnia ( mgr , inż.) niż I stopnia jak licencjat ,""""" o niepełnym mowy nie ma w tym tekście

Gość śmieszne kwoki
Nie macie innych zmartwień, małomiasteczkowe kwoki? :) Jakby ten śmieszny magister przed nazwiskiem cokolwiek w dzisiejszych czasach gwarantował, a już na pewno nie gwarantuje żadnego praktycznego przygotowania do jakiegokolwiek zawodu (popatrzcie na poziom polskiej kadry akademickiej uczącej studentów, nic więcej nie trzeba). Podejrzewam, że można być świetnym nauczycielem z licencjatem i bardzo kiepskim z magistrem, a nawet doktorem. Myślicie, że ktoś z licencjatem nie da rady poradzić sobie z waszymi wybitnymi dzieciątkami (czytaj: przeciętnymi do bólu dzieciorami, jak większość przychówku :P ). Naprawdę rozkoszny temacik, taki typowy :) Żeby nie było - tego cennego magistra mam :)

Gość śmieszne kwoki
Aha, popisywanie się mgr przed nazwiskiem jest raczej obciachem :) Było uznawane kiedyś, wiele lat temu, jak rzeczywiście zdobycie tego tytułu było wielkim osągnięciem i coś oznaczało (prestiż). Dziś "magistrowanie" raczej kojarzy się z żenadą i małomiasteczkową mentalnością właśnie (pani magister to, pani magister tamto). Sama nigdy nie używam, jak nie muszę - posługuję się nazwą stanowiska, a potem nazwisko.

śmieszne kwoki miej na uwadze ze jest mowa o SWIADECTWIE na koniec roku podpisanym przez nauczyciela /wychowawcę klasy . Instytucja tupu szkolą rządzi się odgórnymi własnymi zasadami, w przeciwieństwie do innych branży zawodowych . Pracujesz w szkole jako nauczyciel? podpisujesz świadectwa? a no nie , wiec wypowiadasz się nie na temat

Gość gość
Napiszę krotko:nie wolno pisać żadnych mgr przed nazwiskiem na świadectwie!Jeśli ktoś tak zrobił to jest imbecylem a dyrektor ktory dopuścił takie świadectwo nie lepszy....

Gość gość
ja mam magistra (+2 podylomówki) i nigdy na świadectwie nie napisałam swojego tytułu. Dla mnie to żenada. Tak jakby mgr lub jego brak miał jakieś znaczenie. Chyba połowa mieszkańców Polski ma ten tytuł ;) Papier nie jest ważny ale to co mamy w głowie

Gość gość
mam mgr i zawsze się nim podpisuję na świadectwie,nie mam kompleksów i nie wstydzę się takie jest moje wykształcenie, świadectwo rządzi się swoimi wymogami,

Gość gość
Napiszę krotko:nie wolno pisać żadnych mgr przed nazwiskiem na świadectwie!Jeśli ktoś tak zrobił to jest imbecylem a dyrektor ktory dopuścił takie świadectwo nie lepszy..." co za głupoty wygadujesz???!!!!.

Gość gość
Mnie zawsze śmieszy to podpisywanie się nauczycieli 'mgr'. teraz nikt nie posługuje się tym tytułem, bo zdobycie go to żadna sztuka - wystarczy zapłacić. Co do starszych nauczycieli bez studiów - kiedyś maturę było trudniej zdać niż obecnie skończyć studia, więc osoby sześćdziesięcioletnie po SN mogą być bardziej wykształcone niż obecni mgr.

Gość Joanka

Posty są z 2014 , ale Szanowni Państwo proszę przyjąć do wiadomości, że na świadectwie nie wpisuje się mgr.

A poza tym wykształcenie nie świadczy o człowieku. Te posty są żywym dowodem. Żenujące i prostackie.