Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zal do rodzicow

Polecane posty

Gość gość

Mam zal do rodzicow a zwlaszcza do mamy.Ojciec cale zycie pracowal mama w domu siedziala i ciagle miala depresje.Bida byla w domu.Buty dostalam nowe jak juz poprzednie byly dziurawe.Teraz jak juz jestem dorosla to widze ze w sumie rodzice tylko mnie wykarmili i tyle.Od 18 roku zycia pracuje nie poszlam na zadne studia bo chcialam isc do pracy i wreszcie miec jakis swoj grosz przy d***e.Wszyscy sie dziwili ze nie ide dalej bo mialam dobre oceny.Teraz mam 30 lat swoja rodzine meza i synka i obiecalam sobie ze moj syn nie bedzie tak jak ja wstydzil sie isc do szkoly w jednym ubraniu caly tydzien.Zrobiw wszystko aby lepiej mu bylo.Tate bardzo kocham bo zapierdzielal ciezko zeby nas utrzymac.Ale mama czasami przesadza ocenia innych ludzi jak to zyja jak dzieci wychowuja i siedzi i czyta ksiazki katolskie trawi te madrosci zamiast cos robic.Dla niej wszystko jest wysilkiem ale siedzenie i czytanie po pare godzin juz nie.Czasami bym chciala zeby mi troche pomogla bo ja zawsze rodzicom pomagalam jak tylko poszlam do roboty.Ale nie oczekuje pomocy finansowej tylko takiej zwyczajnej.To slysze tylko ze sie trzeba nawracac bla bla bla ze wtedy sie wszystko uklada.Yhy jasne.Wierze w boga ake kosciol uwazam za instytucje skorumpowana i zaklamana.Kurde juz mi sie czasami odechciewa tych rodzinnych spotkanek bez sensu.Chce stworzyc inna rodzine taka gdzie wszyscy beda sie wspierac a nie cytowac dyrdymaly z ksiazek.

Gość gość
Chyba coś z Tobą bardzo nie tak jeżeli zamiast zająć się swoją rodziną ciągle wolisz wałkować to jak było w Twojej rodzinie kiedy byłaś mała. Zajmij się swoim życiem a nie tym co robi Twoja matka bo to już teraz nie Twoja sprawa.

Gość gość
No wlasnie troche to moja sprawa bo musze sluchac wywodow i mi pierdzieli nad uchem zamiast d**e ruszyc i cokolwiek pomoc.

Gość gość
Autorko piszesz: Tate bardzo kocham bo zapierdzielal ciezko zeby nas utrzymac. """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" To jest dla Ciebie wyznacznik "miłości" że pracował ????? Twoja mama również pracowała 24H na dobe by Twoj ojciec mogl isc do pracy pojedzony, by mial poprane, posprzatane itd. Twoja mama rowniez 24h pracowała dla Ciebie oporzadzajac Cie od urodzenia. Wiecej szacunku dla jej pracy - ktorej Ty nie widzisz. Chodzilas tydzien w jednym ubraniu ??? I co z tego? Ja rowniez. Do tej pory chodze w jednych spodniach ponad tydzien i zyje.

Gość gość
a ja rozumiem i mysle,ze ma racje bo jak ktos decyduje sie na dziecko to powinien zapewnic mu przyszlosc i jakis start. Nie robi sie dzieci jak sie nie ma dosc kasy bo tak trzeba.

Gość gość
a dla mnie to matka do doopy,ze jej dziecko nosi w swoim sercu tyle bolu i zalu.wiem o czym pisze ...jestem mama ,tesciowa i babcia..ale moje dziecko zawsze bylo i jest najwazniejsze mimo ,ze ma prawie 40 lat.....zaznaczam ,ze nie wtracam sie w zycie rodziny syna...trzeba wszystko uszanowac!Kocham ich nad zycie !K

Gość gość
spoko,spoko na starosc sami beda sobie radzic