Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nauczylyscie dziecko swoje sikania w nocnik

Polecane posty

Gość gość

wit am :) moja corka za 10 dni konczy 1,5 roku. od miesiaca biega w domu bez pampersa, pierwsze dni przebieralam mala po 10 razy, teraz jest lepiej ale to ja glownie przypominam o sikaniu i sadzam ja bo wiem ze ona raczej sie zsika. Moze za wczesnie zaczelam nauke ? Ponadto na dwor jej ubieram dalej pieluche i na noc , mysle ze moze przez to ze na dwor nosi to tak efektu nie ma ? Napiszcie jakimi etapami Wasze dziecko przeszlo z pieluchy na noc :) Z gory dziekuje za rady !!!

Gość gość
ja robiłam tak samo jak ty - tzn synek biegał po domu bez pieluchy ale nie cały dzień a tam godz dwie rano i przed spaniem, no i wysadzałam na nocnik w ciagu dnia kilka razy - jak się zrobi lato to puść na pole bez pieluchy i czekać aż zauważysz że dziecko już trzyma i wręcz nie umie zsikac się do pieluchy - u nas synek miał 20 m-cy

Gość gość
przyłączam się do pytania, bo niedawno sama założyłam topik o nauce korzystania z nocnika, ale nie doczekałam się odpowiedzi. Jeżeli są tu mamy, które nauczyły małe dzieci (około roku, może trochę mniej) korzystania z nocnika, proszę podzielcie się doświadczeniem.

Gość gość
Moje dziecko samo sie nauczylo,bez stresu i placzu czy zesikanych spodni,fakt trwalo to troche zanim pojal w czym rzecz,ale jak przestal sikac to juz na dobre i nawet w nocy nie musialam mu nic podkladac.

Gość gość
up

Gość gość
Ty od roczniaka- daj dziecku żyć, coś taka ambitna.

Gość gość
Moja w kwietniu skończyła dwa lata. Po prostu zdjęłam jej któregoś dnia pampersa, postawiłam nocnik, powiedziałam że tu od tej pory robi siku i załapała. Co prawda na noc ma jeszcze pampka ale już w dzień chodzi bez nawet na dwór.

Gość gość
Syn ma 14 miesięcy i w ogóle nie łapie o co chodzi z nocnikiem. Czasem przypadkiem coś wpadnie.

Gość gość
Moja córka ma 2,5roku - z nocnikiem masakra w dzień chodzi w tetrze i majteczkach treningowych i z raz na dzień nasika do nocnika a tak to przychodzi i mówi że ma mokro- próbowałam wszystkiego nakładek na sedes,różne nocniki,kupiłam dwie ksiązki o tym jak sikać do nocnika zna je niemal na pamięć a efekty marne już ręce opadają :( Oprócz tego rozwija się super - zna cyfry po wyglądzie, liczy do 20, rozpoznaje kształty i kolory a z odpieluchowaniem mamy taki problem

Gość gość
12.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość Ty od roczniaka- daj dziecku żyć, coś taka ambitna. xx Da się nauczyć nawet takiego malucha, była tu mama, która opisała swój przypadek (z jakimś migowym znakiem) - są matki, które w ogóle nie zakładają dzieciom pampersów. Wolę już teraz czegoś popróbować niż czekać aż dziecko osiągnie przepisowe 2 latka, bo tak się matkom polkom wydaje, że dopiero wtedy dzieciak coś czai. Może uniknę potem cyrków i nie będę zakładać topiku "dziecko prawie 3 lata i nadal z pieluchą, co robić". Może jednak jakaś mama, która ma coś do powiedzenia w temacie, podzieli się swoim sposobem na nocnik?

Gość gość
za siku w nocnik były nagrody, za mokre majtki były kary 10 miesięcy zajęła nam nauka. Zaczęłam nauke kiedy miało 2.5 roku

Gość gość
Naukę nocnika zaczyna się jak dziecko ukończy 18 msc , to jest najlepszy czas żeby zacząć żeby dziecka nie zrazić i było w stanie załapać o co chodzi.

Gość gość
Moja mama chwaliła się że wszystkie dzieci nauczyła od 1 roku do 1,5, ale jak potem z nią rozmawiałam to polegało to na tym że dziecko było sadzane na nocniku i siedziało dopóki nie zrobiło kupy/siku. Ja swojego nauczyłam jak miał 2,5 roku, w lecie, zdjęłam pieluchę definitywnie, nie było w domu ani na spacerach, po tygodniu sam wołał na muszlę (nocnik później, wolał podkładkę).