Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemcowybrac

Wiem, że to nie to forum ale z racji tego, że tu jest dużo kobiet

Polecane posty

Gość niewiemcowybrac

chciałabym się Was zapytać o wasze kuchnie. Jestem na etapie wyboru kuchni do naszego domu i bardzo podobają mi się meble na połysk (białe bądź kremowe) Jednak trochę poczytałam na innych forach i dużo osób stwierdziło, że są trudne w utrzymaniu czystości bo widać każdy odciska palca itd. dlatego zastanawiam się czy nie wybrać matowych. Macie jakieś doświadczenie w temacie? Które meble uważacie za lepsze? Z góry dzięki za odpowiedzi

Gość gość
Mam białą kuchnię na wysoki połysk. Brednie, ze widać na niej każdy palec. Czyści się szybko bo wystarczy płyn do zyb. Ja jestem bardzo zadowolona i jeśli miałabym wybierać jeszcze raz, to znów wybrałabym taką samą! p.s. kuchnie użytkuję od 3 lat

Gość gość
Mam kremowe w polysku i ich nienawidze. Znac kazdy palec, kazda ryse. W kuchni ciale sie gotuje wiec i brudzi i nie ma mozliwosci zeby ci cos nie kapnelo, wylalo, nie obilo. Wiec jesli nie chcesz gotujac myslec ze jeszcze pozniej musisz wszystkie szafki umyc to lepiej kup w macie! Siostra ma biale w macie i jest zadowolona

Gość gość
mozesz isc na kompromis i wybrac pół mat,tak,na kaierowanej widac paluchy i to koszmarnie

Gość gość
ja mam kremowe meble w kuchni, ale matowe. widac na nich brud bardziej niz na innych kolorach, ale bardzo mi sie podaobaja mimo to, po prostu trzeba czesciej przetrzec.

Gość gość
To ja jestem chyba ślepa, że nie widzę odbitych palców :/

Gość niewiemcowybrac
No właśnie teraz bardziej zdecydowana jestem żeby mieć matowe chociaż mniej mi sie podobają ale jednak kuchnia ma być praktyczna a nie chciałabym potem biegać ze szmatką co chwile :)

Gość gość
Moze na bialych nie widac. Ale na kremowych bardzo. Na brazowych tez bo mam dwukolorowa kuchnie. Znajoma ma czerwone i tez narzeka. Ja mam raczej mala kuchnie a plyn do szyb(tylko nim da sie umyc te meble) starcza mi na 2tyg

Gość gość
Ja mam matowe kremowe. Wydał am na nie ok.10 tys. i jestem bardzo zadowolona. Mam je od lutego 2014 i do tej pory ani razu ich nie czyściłam, tzn. frontów, a gotuj***ardzo dużo i codziennie. Czasami zdarzy się jakaś mikro plama od sosu itp. ale to wycieram na bieżąco. W każdym razie nie musiałam ich jeszcze czyścić w całości. Nie widać paluchów, smug i tego wszystkiego. Nie wiem czy to kwestia jakości, ceny czy ich magii ale jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
ja tez mam kremowy mat i tez drogi, ale widac jak cos scieknie (dla porowania na brazie nie), wiec to chyba albo kwestia na ile sie kuchni uzywa, albo co dla kogo znaczy brudne/czyste.

Gość gość
Ja mam czerwona na wysoki polysk i nie widać nic. Gorzej z indukcja bo wszystko widac. Teraz scieram szafki rzadziej niz przy poprzedniej kuchni 'zwyklej'. Takze to jest duzo krzyku o nic :)

Gość gość
tylko wysoki połysk. i tylko jasne kolory-polecam biały.