Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kafeteryjne perełki

Polecane posty

Gość gość

napiszcie po 3 rzeczy, ktore Was smiesza po lekturze kafe . Moje typy : -1.zadna matka nie pracuje zwyczajnie, kazda robi kariere.Awansów i podwyzek zliczyc juz nie umie, z reszta kariere zaczela robic jeszcze przed studiami , no najpozniej w trakcie, bo kazda z tych mam zaraz po studiach wprowadzała sie do swoich domow. Naturalnie wybudowanych za gotowke. Dziwia sie przy tym strasznie, ze ktos po studiach moze nie miec na mieszkanie czy mieszkac z tesciami! 2. zadna nie kupuje w Biedronce, tesco, realu , lidlu bo tam zaopatruje sie tylko plebs. Nie jedza serów, wedlin , chlebów ze zwyklcyh sklepow, bo to towary sero , czekolado podobne itd. Alkohole i czekolady tylko z najwyzszej pólki. Nie jedza niczego normalnego wiec co jedza i gdzie to kupuja ? To ich slodka tajemnica. Oczywiscie wszytsko gotuja same, obiady 2 daniowe z przystawkami i deserem to standard i zajmuje gora 20 min , zeby przygotowac. 3. Męzowi tych mam to kierownicy, dyrektorzy , sami specjalisci w swoich branzach. Zarabiaja mase kasy, stac ich na wszytsko.Miedzy rozijaniem swoich pasji a spedzaniem aktywnie czasu z rodzina , raz na jakis czas udaja sie do lasu na polowanie, zeby małzonka miala z czego ibiad zrobic :P

Gość gość
brawo!!!

Gość gość
powtarzasz się z tematem,był bardzo podobny kilka razy ja nie pracuje w ogóle hehe :) a moja biedroneczka jest odwiedzana co jakiś czas przeze mnie hehe no kurcze nie jestem kafeteryjną perełką ? łeeeee będę płakać ale co do faceta to wiesz mój ma swoją małą firemkę,kilka osób w niej pracuje on sam ciężko pracuje by tą masę kasy zarobić,w końcu musi utrzymać 4 osoby :D więc proszę Cię nie twierdź że każdy to jakiś najlepszy musi być bo wg Ciebei normalna osoba to taka biedna,czekająca z 10 na 10,jedząca najtansze produkty z najtanszych sklepów ? hmm a Ty tak robisz i Cię to boli,masz ża,zazdrościsz,oj oczyść ciało i duszę bo do piekła pójdziesz

Gość gość
Dla mnie kafeteryjną wielką Perłą wszechcaców jest złośliwość, krytyka i wyśmiewanie się z innych i widzenie innych matek i ich dzieci jako zbioru wad w wychowaniu i zachowaniu. Nie mieszkam już w Polsce, dlatego gdy wchodzę tutaj to jest to dla mnie jak kubel zimnej wody. Nie do pomyślenia w kraju gdzie mieszkam, tutaj nawet fora internetowe są pelne życzliwych kobiet, pełne humoru i ciepla.

Gość apap z kodeina
perelka to jest cos co oyster mialo w sobie jak wpadlo tam ziarnko piasku

Przede wszystkim wiedza lepiej niz my same: ile zarabiamy, co posiadamy, jak wygladamy itd I sa poprostu idealne, tak jak i ich genialne dzieci

Gość gość
napisałam perełki o mitach jakie tutaj krąża. Nie nazywam mamy perełkami

Gość gość
Przede wszystkim wiedza lepiej niz my same: ile zarabiamy, co posiadamy, jak wygladamy itd I sa poprostu idealne, tak jak i ich genialne dzieci HEHE ja to idealnego dziecka nie mam,ale faktycznie co do reszty,ale na innych forach tych "madrzejszych" też są osoby które myślą że wszystko wiedzą i ze rozumy pozjadały i to na ogółte co np.najdłuzej są na forum

Gość gość
"więc proszę Cię nie twierdź że każdy to jakiś najlepszy musi być bo wg Ciebei normalna osoba to taka biedna,czekająca z 10 na 10,jedząca najtansze produkty z najtanszych sklepów ? hmm a Ty tak robisz i Cię to boli,masz ża,zazdrościsz,oj oczyść ciało i duszę bo do piekła pójdziesz " ? walnieta jestes !

Gość ex_debill_zaryczy_soon
czytasz bardzo wybiórczo - to wszystko

Gość gość
ex a czy Ty rozumiesz co to jest tzw perelka ? chodzi o te bzdury , ktore tutaj mozna wyczytac. Ile to razy temat ma milion wpisow, bo udowadniaja sobie ktory sklep dobry a ktory nie itd

Gość ex_debill_zaryczy_soon
tym bardziej słowo 'perełka' jest nie na miejscu, bo są ludzie, którzy się dobrze ustawili, dobrze im się wiedzie, mają domy własne, kupują w dobrych sklepach, latają na urlopy kilka razy do roku - sama mam takie koleżanki (ale nie sądzę, żeby tu pisały) - więc chyba normalne, że trochę takich lasek się tu udziela?

Na kafe zaglądam od kilku miesięcy wcześniej tylko jeden interesujący mnie temat ale od tyg przeglądam ich sporo czasami się udzielam. Zauważyłam kże część kobiet jest tutaj po to zeby rozmawiać z kobietami które mają podobne problemy, lub są w ciązy tak jak one -podobne tereminy itd Są też kobiety które rozmawiają o swoich dzieciach - nie przechwalając się jedna przed 2 które dziecko jest lepsze. PROBLEMY Z TEŚCIÓWKAMI każdego dnia . Ale też są tu "goscie" co sa tylko po to żeby kogos obrazić ,zmieszać z blotem bez powodu .Ja np dowiedziałam sie że "jestem mamą 2 płodów które leżą na śmieciach" Troche małolat co myślą że od palca zaszły w ciąze;) Albo MATKI które swoje dzieci mają za CUDA Natur,ich dzieci mowią pełnymi zdaniami od urodzenia , sa mądre piękne, nie placzą nie krzyczą , wychodzi na to że nie mają kataru"bo dziecko sąsiadki,kuzynki etc są zamarkane" kupy pewnie też nigdy nie zrobiły w pieluche tylko od 1 dnia życia korzystały z wc ;)-a inne dziecko w piaskownicy to smród. Oczywiscie nazywają inne dzieci bękartami ,bachorami rozdartymi .Najważniejsze to chyba 80% kobiet mieszka miedzy patologią bo skąd jedna kobieta może wiedzieć że pół PL imion to patologia? Nie powiedzą że dane imie jest popularne tylko napewno PATOLOGIA. Jeszcze kiedyś czytałam że skoro chłopak pochodzi z patologicznej rodziny to nie może się związać z normalną dziewczyną tylko również z patologią . Bardzo dużo gwiadek Kafe nigdy by nie zwróciło uwagi na faceta bez dobrego zawodu albo z biedniejszego domu .Facet mający 32 lata jak ma 3ke dzieci to też patologia albo dzieciorób bo jak można w tym wieku miec 3 ke dzieci?? Jeszcze się dowiedziałam od mamusi 94' że kobiety kolo 30ki to już mohery .;) A jak kobieta spodziew się dziecka w wieku 43 lat to musi wykonać skrobankę bo BABCIE nie powinny mieć dzieci . HITEM kafeterii jest to że piosenka "my słowianie nie jest o Polakach tylko o mieszkancach Słowenii" Plebiscyt imion-tam juz człowiek nie powinien się udzielać bo każdy mówi to co mu się podoba i zjedzie poprzedniczkę . Jak kobieta chce mieć Julkę niech ją ma 100 julka w okolicy i tak już nie zrobi różnicy -a i tak zostanie zjechana na Kafe.A jak kobieta podaje inne imie mało popularne nawet ładne to oczywiscie musi byc na nia najazd . Najazd na WIOCHE też tu jest ciekawy wszystko co jest nie tak to wiocha tylko ile w miescie jest wieśniaków ?? A na wsi miesczuchów? Człowiekowi a zwłaszcza Kobiecie nikt nigdy nie dogodzi .Lubię tu rozmawiać z ludzmi którzy nie oceniają lecz doradzą ,pomoga dobrym słowem lub podziękuja za dobre słowo i nie wywyższają się . Niestety takich tu jest mało dużo kobiet własne dzieci wychowa na egistów bo same są egoistkami i mam nadzieję że każde złe słowo które wypowiedziały w kierunku innych odwróci się przeciwko nim .

Gość gość
przepraszam ciebie za to,ze -wyprowadzilam sie na pierwszym roku od rodzicow a po studiach wprowadzilam sie do wlasnego mieszkania razem z mezem. miismy do wyboru dom ale jednak wybralismy mieszkanie -za to ze w swojej pracy robie cos wiecej niz tylko praca od 7-15,a wlasciwie do 14.35,bo tyle u mnie trwa etat i jednoczesnie robie"kariere"czyli sie doksztalcam,awansuje,robie specjalizacje. -za to ze moj maz jmabtytul specjalisty,niestety na kierownika musi poczekac,bo jego odchodzi dopiero za 7 lat. no ale moj maz ma dopiero 29 lat,to moze ma.jeszcze czas by podgonic kafeteryjne standardy wg.ciebie? -dziwi mnie mieszkanie z tesciami i rodzicamo,bo probowalam twgo przez wakacje i to nie dla mnie,klotnie na porzadku dziennym,chociaz tak swietnie sie dogadujemy. -niestety tu juz na perelke sie nie zalapuje bo ww sklepach sie zaopatruje,ale tu gdzie mieszkam to sa jedyne,za to patrze co kupuje! -no alkohole chyba u mnie z gornej polki bo maz uwielbia whisky johnie walker black label :Pczekolady? wole.zjesc dobra porzadna niz jak to nazwalas syrob czekoladopodoby:p -oczywiscie ze obiad robie dwudaniowy,bo moje dziecko kocha zupy. a my z mezem drugie danie i nigdy nie siedze w.kchni za dlugo. bo tego nie lubie. kiedys gotowanie bylo moja pasja. teraz juz nie. -no i moj maz ma czas na prace,na hobby, jeszcze nie poluje:P ale jak pisalam w temacie obok,kurczakow nie jadamy:p przepraszam,ze zyje inaczej niz ty i inaczej niz uwazasz,ze zyc sie powinno. przepraszam,ze stac mnie na duzo,tak mi sie w zyciu ulozylo. nigdy sie tym nie chwalilam,nie mam czym,ot tak wiodlam sobie zycie z dnia na dzien. ale widac dla niektorych to luksus(?)

sorki za zjedzone litery ale to efekt pisania z telefonu

Istnieją tu jeszcze wróżki które wiedzą że zajdą w ciąze od pierwszego strzału i urodzą w marcu 2015 .Życze im aby się udało a później sama się do nich zgłoszę może też coś dobrego mi wywróżą