Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna1993

wrzut na wardze sromowej mniejszej.

Polecane posty

Gość dziewczyna1993

Temat bardzo wstydliwy dla mnie, od dość dawna już tak mam, że na wargach sromowych większych bardzo często pojawiają mi się wrzody - czasami nawet parę na raz. Ale wczoraj wyszedł mi wrzut na wardze sromowej mniejszej tam niżej. Straszny dyskomfort, ciężko mi się chodzi i strasznie boli ! Dziś ból się nasilił w dodatku strasznie mi leci śluz, czytałam troszkę o zapaleniu gruczołu Bartholina i troszkę się zaniepokoiłam. Objawy tego zapalenia: ból, który utrudnia poruszanie się, bolesność podczas stosunku płciowego, obrzęk lub zaczerwienienie wargi sromowej, bolesny guz wargi sromowej lub przedsionka pochwy, - to wszystko u mnie występuje, muszę się w końcu wybrać najwyraźniej do ginekologa- choć nie wiem czemu tak panicznie się go boję. Czy któraś z was miała też tak częste wrzody, w dodatku na wargach sr. mniejszych ;> ?

Gość dziewczyna1993
ale odwaliłam błąd w temacie, wstyd :P wrzód *

Gość gość
owszem, to wygląda na zapalenie gruczołu bartholina, ale zależnie od umiejscowienia mogą też być "zwykłe" czyraki; tak czy siak bez lekarza i prawdopodobnie antybiotyków się nie obędzie..

Gość dziewczyna93
no właśnie zamierzam pójść do ginekologa, ale zanim będzie wizyta, to jestem ciekawa czy to mi nie zaniknie i na czym polega dokladnie to zapalenie nie wiem.- czy jak mi zniknie ten wrzód to i tak ginekolog bedzie potrafił stwierdzić czy mam takowe zapalenie.