Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziś napotkałam na ciekawostkę w inter marsche podsłuchałam rozmowę kasjerek

Polecane posty

Gość gość

zrobiłam zakupy i stałam w kolejce do kasy i zwrócilam uwagę bo kasjerka rozmawiała z sąsiadującą kasjerką i jedna mówi tak - wiesz, całą noc nie spałam bo brałam leki na uspokojenie, bałam się czy szefowa będzie rano czy na 10 i nie wiem co z tą sytuacją a druga mówi - wiesz co ? bo to wszystko przez Kaśkę, szefowa teraz trzyma z nią i my jesteśmy na spalonym, musimy zawiązać sojusz bo będzie koniec ta druga odpowiada - a spodziewałas że tego po Kaśce ? że nas zdradzi ? całą noc nie spałam. I wiecie o co mi chodzi po wysłuchaniu tego dialogu ? chodzi mi o to że praca kasjerki, nic ciekawego, zarabiaja grosze i takie intrygi prowadzą w pracy.Wykańczają sie psychicznie, biorą leki, tworzą jakieś zespoły i walczą ze sobą, czy to nie jest wg was chore ? :O

Gość gość
no a kto pracuje na kasie w markecie, nie obrażajac wyjątków, ale to patologia , bez wykształcenia, z nieciekawych domów

Gość gość
ale żeby trwać w takiej pracy to myślałam że one tworzą społeczność, wspierają się bo po co się zadręczać jak i tak już cięzko w życiu ? a te jakieś wojny prowadzą między sobą i zawiązują sojusze :O

Gość gość
dziecko -autorko tego tematu ,wysil sie jak chcesz cos napisac-14 lat masz????

Gość gość
moze zrobily jakis przekret na lewo i boja sie ze ich kaska wsypie do szefowej !

Gość gość
nie wiem o co chodziło, mniejsza z tym, nie o to chodzi mi chodzi o to że one tak przezywają i się zadręczają w tej pracy przeciez kasjerka zarabia jakieś grosze czy to warte jest żeby tracić zdrowie i sen z powody udręk i konfliktów w pracy ? dla mnie nonsens :O

Gość gość
tępa dzido,niektórzy pracują ,bo muszą,a nie dlatego,że mają taki kaprys!

Gość gość
Tak niestety wygladaja relacje w takiej pracy. Poczytajcie sobie w dziale praca watki o Rossmanie, Empiku (tam raczej patologia nie pracuje) i innych sieciowkach, w ktorych bywamy na co dzien. Wszedzie jest tak samo...

Gość gość
no to niech sobie pracują nikt im nie broni, tylko pytanie - po co się żrą ? czy nie moga tworzyć normalnej atmosfery ? nie mówię że koniecznie przyjaznej ale normalnie niech sobie pracują po co intrygi i robienie grup które walczą ze sobą ? czy to jest wytłumaczenie bo muszą pracować ? robią se schizę bo muszą ?

Gość gość
właśnie wiem że tam gdzie sie zarabia dużą forsę są intrygi , politycy knują intrygi ale oni kradną miliony a tu ? praca w dyskoncie, kasjerki i wojny jakby co najmniej zarabiały po 6 tysi skoro życie jest ciężkie to przyjemnie by było żeby sobie pracowały, żartowały , zapraszały się na imprezki , przyjaźniły a tu taki patos i wojna , kurna nie pojmuję

Gość gość
Pójdziesz do jakiejkolwiek pracy, to zrozumiesz. Wszędzie jest to samo. Czasy przyjaźni i koleżeństwa w pracy dawno minęły. Zapytaj tego, kto cię utrzymuje, rodziców albo męża.

Gość gość
tzn że jak dla przykładu pójdę do pracy jako pomoc kuchenna i będę obierała warzywa i owoce to tez będę musiała uczestniczyć w intrygach , należeć do jakiegos zespołu i wykańczać inny zespół super

Gość gość
Dziewczynko, w szpitalach, szkołach, na uczelniach, bankach, wszędzie to samo.Podobną rozmowę to ja słyszałam pomiędzy lekarzem, a pielęgniarką podczas gastroskopii, którą właśnie mi wykonywał doktor, a pielęgniarka głaskała mnie po głowie. Wcale mnie nie zdziwiła zasłyszana rozmowa.

Gość gość
bazienka trafiłaś własnie w to co myślę,bo ta praca jest taka że robisz , robisz swoje i heja a te angażują się emocjonalnie, psychicznie , przecież to nie warte tej kasy

Gość gość
Oj, nieładnie generalizować, poza tym wielu po studiach pracuje w sklepie.

Gość gość
Powiem Was, że byłam kiedyś na stażu z urzędu pracy jako pomoc kuchenna. Kasa mniejsza niż 1000 zł, ale tak się tam stresowałam, kucharką mną pomiatała, że prawie na miesiąc byłam na zwolnieniu przez nerwicę i objawy z nią związane. Kiedy wróciłam, owa kucharka kucharka bez ogródek wyznała, że wg niej mama pielęgniarka mi załatwiła to zwolnienie, przypuszczam, że tak też rozpowiedziała innym :( Nie potrafię wrzucić na luz i to mnie wykańcza, a leków też brałam mnóstwo.

Gość the oxidising angel
Tylko w tym kraju może być taka sytuacja, że ludzie mordują się o wykańczającą psychicznie i fizycznie pracę za marne grosze, żeby tylko przeżyć.

Gość gość
*Powiem Wam I po co były te nerwy, płacze, histerie? I tak mnie tam nie zatrudnili na stałe.

Gość gość
wszędzie są intrygi. Jak mało zarabiają to knują, jak dużo -to też. Np. bierze się kogoś z zewnątrz na chwilę, po czym laska ze starego zespołu podpi...ala inną koleżankę swoją na konto tej nowej :D To jest majstersztyk :o P***y takie, intrygantki. Ale wiadomo, kto straci pracę. Nowy.

Gość dr trupek
Intrygi są tam, gdzie są ludzie, którzy chcą coś uzyskać, bez ponoszenia kosztów. A tacy ludzie są wszędzie. To mogą być porachunki towarzyskie, ale też mogą być skutki gnojenia pracowników przez kierownictwo. Może to też być wynikiem jakiegoś wału, kradzieży. W sklepach, restauracjach, wszędzie pracownicy kradną. Oczywiście nie wszyscy. Kradną tym bardziej, im mniej im płacą. Oczywiście są tacy, którzy kradną na wysokim poziomie, bo tworzą jakiś system układów i chcą mieć dużo kasy. Ale to inna historia.