Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Współczesnym ludziom chrześcijaństwo nie ma nic do zaoferowania

Polecane posty

Gość gość

podobnie inne wierzenia...co moze im dac chrzescijanstwo jak mają HBO, youtube, samsunga i apple ? Za 10lat dzieciaki nie beda wiedziały co jest ten bóg

Gość gość
i dobrze, dość pedofilstwa

Gość cyyyyferki
Niczego, ha.... Oprócz zasad moralnych, nadziei, której nie serwują na social networks, poczucia wspólnoty i zaprzeczenia obecnie panującemu przeświadczeniu, że pieniądze, seks, zewnętrzne piękno są najwyższymi wartościami. A to tak naprawdę jest nic nie warte, wnosi tylko chaos i strach w życie człowieka.

Dzisiaj dzieci nie wiedzą kim jest ich bóg. Dzisiejsza religijność to potężna powierzchowność poglądów i kopiowanie zachowań. Zapytaj się jakiegoś człowieka chodzącego co tydzień do kościoła czy czyta pismo święte - nie czyta. 80% ludzi religijnych robi to automatycznie. Wierzy w jakiegoś boga choć w ogóle o nim nie czytała, na piedestale stoi dobry i litościwy zbawiciel Je/zus który ma być wzorem do naśladowania choć jego słowa są pełne sprzeczności, niedopowiedzeń i absurdu. Ale jak rymował Świętej Pamięci brat Joka "Wiedzcie, że jest, bo ktoś musi być, bo tak łatwiej żyć, w to można uwierzyć". Gdy ludzie potrzebują rozrywek dla wnętrza, ucieczki przed śmiercią czepiają się religii, nawracają się i tak napędzają koło mało wiarygodnej wiary.

Gość gość
Miłość to wg Was jest nic? Polecam na Yt filmik "Łyse banie głosze Zmartwychwstanie''.Z niego możecie sie dowiedzieć jak wiele J / e/ z/ us ma do zaoferowania współczesnym ludziom.On ratuje zycie.

Gość gość
Jagoda - jak zwykle swietna wypowiedz ;)

Gość Random
Ja chodzę do kościoła co tydzien, i czytam Biblię codziennie. Nie wiem jakich Ty znasz ludzi Jagoda, ale widać że masz stereotypowe myślenie. A ch. rze.ś.cija.nstwo daje mi bardzo wiele, w Ch. ry. s. t. usie dostałem nowe życie. Nigdy nie przestanę dziękować za to.

Gość gość
Swietna czyli świetnie durna .Jak zawsze.

Gość gość
Chrześcijańswto ZAWSZE ma coś do zaoferowania. SENS. HBO tego nie daje

Gość gość
BÓG to miłość bezgraniczna! Katolicyzm daje mi poczucie bezpieczeństwa, radość, wspiera w ciężkich chwilach, nadzieję i wiele innych. Współczuję ludziom, którzy nie wierzą! Wiem, że czasy takie, a nie inne, ale kiedy już wszyscy staniemy przed Bogiem, to co mu wtedy powiecie? Nie wierzyłem, bo to nie było na topie?...

Religie, sądy i rozprawy są zbyt ludzkie jak na to co nazywasz bogiem. Bardzo możliwe jest że Josef Mengele tańczy krakowiaka z Faustyną Kowalską i śmieją się że chcesz kogoś sądzić.

Gość gość
Bardzo też możliwe, ze jednak nie tańczą...

Gość gość
Jagoda jestes uposledzona.

Gość gość
Jagoda nie pojmujesz biedaczko.

Gość gość
zwyczajnie głupia

Gość gość
biblia oferuje dieta aleluja nawet w psychiatrii sa wykorzystane nauki Jezusa jest książka jezus najwiekszy terapeuta wszechczasów