Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Dieta podczas kontuzji

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 18 lat i jestem kobietą. Do niedawna trenowałam biegi (starałam się biegać codziennie po 8-10 km) i ćwiczyłam na siłowni. Przy wzroście 167 cm ważyłam 53 kg. Niestety, od miesiąca nie mogę w ogóle ćwiczyć ze względu na rwę kulszową, którą leczę u fizjoterapeuty. Z racji tego, że moja aktywność została ograniczona do minimum, na wadze przybyło 2 kg. Bardzo bym chciała do lata schudnąć około 5 kg. Stąd mój problem. Głównym założeniem mojej codziennej diety jest przede wszystkim zdrowie. Ile kalorii dziennie powinnam przyjmować, żeby schudnąć te kilka kilogramów? Dotychczas było to około 1600-2000 dziennie, co bez ćwiczeń nie przynosiło efektów. Dodam, że po wyleczeniu rwy chcę wrócić do biegów i trenować do półmaratonu. Mój przykładowy jadłospis dzienny: śniadanie: 50 gramów płatków owsianych górskich, pół szklanki mleka 0%, drugie śniadanie: owoc, jogurt naturalny; obiad: filet drobiowy (okolło 200 gramów) w panierce z musztardy i otrębów owsianych zapiekany w piekarniku, surówka z marchwi i jabłka, sałata, papryka czerwona; podwieczorek: kefir; kolacja: 2 kromki wasa żytnia z dżemem truskawkowym bez cukru, kawałek arbuza, serek wiejski lekki, kawałek dietetycznego ciasta pełnoziarnistego z kakao i truskawkami, szklanka mleka 0% z cynamonem. Tak to mniej więcej wygląda... Do tego wypijam 2-3 kawy americano, 2 szklanki zielonej herbaty i okolo 1,5 litra wody niegazowanej. Czy jem za dużo? Co powinnam ograniczyć? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×