Gość gość Napisano Maj 13, 2014 Witam. Mam 18 lat i jestem kobietą. Do niedawna trenowałam biegi (starałam się biegać codziennie po 8-10 km) i ćwiczyłam na siłowni. Przy wzroście 167 cm ważyłam 53 kg. Niestety, od miesiąca nie mogę w ogóle ćwiczyć ze względu na rwę kulszową, którą leczę u fizjoterapeuty. Z racji tego, że moja aktywność została ograniczona do minimum, na wadze przybyło 2 kg. Bardzo bym chciała do lata schudnąć około 5 kg. Stąd mój problem. Głównym założeniem mojej codziennej diety jest przede wszystkim zdrowie. Ile kalorii dziennie powinnam przyjmować, żeby schudnąć te kilka kilogramów? Dotychczas było to około 1600-2000 dziennie, co bez ćwiczeń nie przynosiło efektów. Dodam, że po wyleczeniu rwy chcę wrócić do biegów i trenować do półmaratonu. Mój przykładowy jadłospis dzienny: śniadanie: 50 gramów płatków owsianych górskich, pół szklanki mleka 0%, drugie śniadanie: owoc, jogurt naturalny; obiad: filet drobiowy (okolło 200 gramów) w panierce z musztardy i otrębów owsianych zapiekany w piekarniku, surówka z marchwi i jabłka, sałata, papryka czerwona; podwieczorek: kefir; kolacja: 2 kromki wasa żytnia z dżemem truskawkowym bez cukru, kawałek arbuza, serek wiejski lekki, kawałek dietetycznego ciasta pełnoziarnistego z kakao i truskawkami, szklanka mleka 0% z cynamonem. Tak to mniej więcej wygląda... Do tego wypijam 2-3 kawy americano, 2 szklanki zielonej herbaty i okolo 1,5 litra wody niegazowanej. Czy jem za dużo? Co powinnam ograniczyć? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach