Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chyba jestem w 3 ciąży

Polecane posty

Gość gość
12.43 Kolejna kretynka. Oczywiscie, ze mozna zajsc w niechciana ciaze, 100% pewnosci daje celibat albo podwiazane jajowody.

Gość gość
12.43 Pewna to jest tylko smierc i podatki. Wbij se to do lepetyny.

Gość gość
W kwestii mamy to miałam podobne reakcje niestety ;-( już przy pierwszej ciąży usłyszałam, że już "po mnie, mojej karierze, planach..." a jak drugi raz zaszłam w ciążę nieplanowanie to mama skomentowała "po co Ci to było...". Mnie zdanie mamy średnio interesowało, jest osobą bardzo egoistyczną i skupioną na sobie, więc nie spodziewałam się nawet żeby jakoś szczególnie cieszyła się na wnuki. Mimo to jest dobrą babcią od okazji do okazji. Mnie najbardziej w Twojej sytuacji obchodziłoby wsparcie męża i realna sytuacja materialna, mieszkaniowa, związana z pracą. Wiadomo, że najważniejsze jest zdrowie, ale jednak istotne żeby mieć za co to dziecko wychować i jakie warunki mu stworzyć.

Gość gość
ale co ta prezerwatywa wam pekla czy jak?

Gość gość
Sytuacja mieszkaniowa jest ok, materialna tez w miare ok, mąż cieszy ssię z kolejnego dziecka.

Gość autorkaaa
Wyzej to ja.

Gość zdziwionaaa
prezerwatywy nie strzelają ot tak sobie, jak prawidłowo się je zakłada to zabezpiecza skutecznie a po seksie sprawdza sie czy gumka jest cała, a jak guma pęknie to po zostaje tabletka escapelle, tylko idioci zaliczają wpadki po prezerwatywach

Gość gość
Mój nieplanowany trzeciak ma już pół roku i jest dla mnie istnym cudem:-) Dobra organizacja i będzie ok.Gratulacje

Gość autorkaaa
Zdziwionaaa tylko idioci uwazaja, ze prezerwatywy nie zawodza i daja 100% pewnosci. Tabletka po odpada. Dla mnie to jak aborcja.

Gość zdziwionaaa
czytać nie umiesz?? nigdzie nie napisałam że gumki są 100% skuteczne tylko że ich skuteczność zależy od prawidłowego stosowania, mamy XXI wiek i różne gumki najnowszej generacji które nie pękają ot tak sobie

Gość zdziwionaaa
dla mnie aborcja zaczyna się tam gdzie kobieta pokazuje swoją głupotę, tabletki po wpadce to o wiele mniejsze zło i z aborcją mają tyle wspólnego co latająca świnia :O

Gość autorkaaa
Dla ciebie, a dla mnie to roznica. Poza tym prawidlowe zqlozenie gumy tez nie gwarantuje 100% i nigdy nie uzywalismy tamiego badziewia z kiosku czy stacji benzynowej.

Gość zdziwionaaa
normalna kobieta używająca mózgu nie robi skrobanki tylko umiejętnie zapobiega niechcianej ciąży

Gość zdziwionaaa
a gdzie ja napisałam że prawidłowe założenie gumy gwarantuje 100 % skuteczność?

Gość autorkaaa
A kto tu pisze o skrobance? Normalna kobieto:) czy ja robie z tej ciazy dramat? Chyba bardziej przezywasz niz ja. Ochloń. Pozdrawiam:)

Gość autorkaaa
Piszesz, ze ich skutecznosc zalezy od prawidlowego stosowania, wiec z gory zakladasz, ze zle korzystalismy i dlateho wpadka. Gdybysmy (twoim zdaniem) prawidlowo korzystali to napewno nie bylabym w ciazy? Musze cie rozczarowac:)

Gość gość
Ty zdziwiona, uwazaj, zeby tobie sie kiedys wpadka nie trafiła, bo zazwyczaj na takie mądralińskie jak ty przychodzi kryska...:):):) A autorce-gratulacje:) Dasz rade, co tam, trzymaj się:)

Gość gość
Wiesz ja też boje się 3ciąży, ale chyba jestem przewrażliwiona, używam tabletek anty 4miesiące ale do tego była zawsze prezerwatywa mimo iż tabletki biorę o stałej porze i nigdy nie zapominam. Ale tydzień temu kochaliśmy się bez prezerwatywy i wariuje, tabletki biorę i mam nadzieję że jak skończę opakowanie dostanę okresu, ale wracam znowu do prezerwatyw, dla mnie to za duży stres

Gość gość
Ja mam 6

Gość autorkaaa
Kiedys w czasach studenckich bralam tabletki anty i jakos bylam spokojniejsza niz przy gumkach:)

Gość gość
oj matko czy to istotne ludzie przy antykoncepcji różnie bywa autorka napisała że jest w szoku a nie że chce ewentualnie usunąć czy rozprawiać na temat umiejętnego zakładania prezerwatywy autorko dasz radę i uwierz że dopóki są małe to pikuś ale jak podrosną to jest wesoło :) tak że powodzenia najważniejsze to dbać o siebie i o zdrowie

Gość gość
Autorko mam pytanie. A jak brałaś tabletki to gumek też używaliście? No bo tak jak pisałam my to i to a jak raz bez gumki to wariuje. Jakich tabletek używałAś?

Gość gość
po co guma przy tabletkach :)

Gość gość
po prostu jestem panikara,nie chcę ciąży

Gość autorkaaa
Gosciu nie uzywalismy gumek, chyba , ze bralam akurat antybiotyk bo czesto chorowalam to wtedy byl prezes;) no i cos z grejpfrutem bylo, ze moze obnizac skutecznosc tabletek i dziurawiec chyba. Ja bralam Novynette przez kilka lat i po odstawieniu po 3 miesiacach zaszlam w ciążę (planowaną)

Gość autorkaaa
Robilam wczoraj kolejny test i ta kreska dalej jest taka slabiutka, prawie niezauważalna, a to juz 9 dni bez okresu wiec chyba stężenie hcg powinno wzrosnac i powinna byc wyrazniejsza? Pojechalam dzis na bete i wyniki wieczorem:)

Gość gość
Jaki jest cel tego biadolenia? Usunac nie chce wiec jest na lasce kosciola i swiata. Nikt ci nie pomoze, jesli sama nie bedziesz wiedziec na czym ewentualana pomoc ma polegac. Normalna babka wie czy chce miec , czy nie i podejmuje konkretne dzialania, a nie rozpisuje sie o ledwie widocznych kreskach, kture albo sa, albo ich nie ma! Jolka

Gość autorkaaa
No i jest 2-3 tydzien:)

Gość gość
gratuluję ;-) życzę Ci spokojnych 9 miesięcy i szczęśliwego porodu ;-)

Gość gość
Jaki 2 -3 tydzien??? Jak Ci sie okres spoznia juz tyle dni?? Masz cykle 18 dniowe??? :D :D :D Musialabys miec ff 5 dni, owu w 6dc i potem dajmy na to 12dni fl. Albo cos bujasz albo nie umiesz liczyc. Ciaze sie liczy od daty ostatniej miesiaczki. Termin porodu sie liczy od daty owulacji ewentualnie, ale nie wiek ciazy.