Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

housing benefit pomocy !!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam mam problem i proszę o pomoc nie wiem co robić.... mam synka 9 miesięcy od jakiś 7 pobieraliśmy housing benefit mój partner był na zasiłku dla bezrobotnych ja miałam macierzyński później macierzyńskie się skończyło i dostawałam tylko child tax credit 140 F tydzień o child benefits 80 f miesięcznie i housing benefit. Przyszło mi pismo z counsilu o zmianach jakie nastąpiły że gdzie pracuje mój partner bo mają informacje ze już nie pobiera zasiłku ...a mój partner stracił zasiłek i po miesiącu wyjechał do polski i tak do tej pory go nie ma .... i ja nie miałam pojęcia ze mam to zgłosić i tak o to wypełniłam te papiery opisałam wszystko i zaniosłam do counsilu ze teraz jestem samotna matka jakieś pół roku i counsil mi zawiesił housing benefit czekam juz ponad miesiąc i nic żadnego listu niczego martwię się bo ledwo wiąże koniec z końcem... nie mam jak iść do pracy bo synek jest za mały i nie mam z kim go zostawić... wie ktoś może jak długo trzeba czekać na jakaś decyzje co robić ??

Gość gość
????????????/

Gość gość
upup

Gość gość
co robić? wrócić do Polski i przestać robić wstyd Polakom w UK swoim żebraniem!!!

Gość gość
nie po to siedze tu 10 lat !! zeby wracac do polski!! zebrak to moze ty jestes wystarczajaco duzo podatków zapłaciłam na ten kraj .....

Gość gość
>

Gość gość
?

Gość gość
up

Gość gość
halo?

Gość gość
jest tu ktoś kto sie zna na tym ??

Gość gość
Zadzwon do councilu, przejdz sie tam albo napisz list ponaglajacy. Na decyzje zazwyczaj czeka sie do 2 m-cy. Albo przejdz sie do jakiegos polskiego biura ksiegowego na sama konsultacje.

Gość gość
dzieki za pomoc

Gość gość
Moja rada,idz jak najszybciej do Citizena,jest w kazdym miejscu,i opisz sytuacje,oni powiedzą ci co dalej a nawet pomogą ci załatwić ta sprawę,moja kolezanka miała podobnie to nawet w jej imieniu dzwonili do Council,niestety nie wiem jak sie zakończyło bo zmieniłam miasto.

Gość gość
Dziwie sie Tobie,piszesz ze siedzisz w uk 10 lat a nie wiesz co masz robic wtak prostej sytuacji??? Skoro znasz jezyk bardzo dobrze bo siedzisz w uk tyle lat to moze bys zadzwonila do cauncilu io tym wszystkim opowiedziala tak samo jak nam..

Gość gość
to ze jestem tu tyle lat nie znaczy ze przez caly okres pobieralam benefity dopiero od roku co kolwiek biore od tego kraju i jestem w tym zielona tak jak osoby co dopiero tu przyjezdzaja ....jutro ide do counsilu zadzwonie dopiero dowiedzialam sie ze tam sa takie telefony ale dzieki wszystkim