Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakich kosmetyków używacie do codziennej pielęgnacji i makijażu

Polecane posty

Gość gość

Napisze w skrócie.Mam 30 lat.Przez ostatnie dwa lata bylam zalatana dzieci praca choroby.Teraz wrocilam do świata żywych.Kiedys sie malowalam czasem solarium fryzjer kosmetyczka.Ostatnio znajoma powiedziala mi ze strasznie wyglądam.Ze na twarzy zmeczona i w ogóle.Przejrzałam sie dokladnie w lustrze i sie przeraziłam.Oczy podkrążone,blada zmeczona cera odrost na włosach.Strasznie sie zaniedbalam.Chce powrócić do dawnej siebie zacząć dbać malować sie ale.....vhyba zapomnialam jak sie to robi-naprawdę.Prisze pomozcie mi i podajcie na swoich przykladach jak dbacie o siebie jak sie malujecie jakich kosmetyków używacie -możecie podac tez nazwy firmy bo kompletnie wypadlam z obiegu.Co nakladacie na twarz jakieś korektory podkłady maseczki .Za każdą rade będę wdzięczna.

Gość gość
ja - 29 lat, od dwóch miesiecy się nie maluję. po prawie 15 latach. Tzn. chodzi mi o skórę twarzy, bo rzęsy mam jaśniutkie i bez tuszu się nie obędzie. ale nie nakładam korektowa, podkładu, pudru, brązera, różu etc i nie uważam, żeby ich używanie było synonimem dbania o siebie. ja zadbałam o siebie własnie przez ich odstawienie

Gość gość
a jak dbam? nawilżam, uelastyczniam i odżywiam zarówno od zewnątrz jak i od środka :-) kremy stosuję najtańsze i wreszcie doprowadziłam skóre do takiego stanu, że bez malowania wygląda pięknie :-)

Gość gość
A jakieś te kremy Np?

Gość gość
Po pierwsze zacznij od odżywiania. Zacznij jeść owoce warzywa. Polecam olej lniany i diete dr Budwig. Daj skórze spokój z podkładami i makijażem. Zacznij stosować naturalną pielęgnacje - polecam olej migdałowy jest świetny do skóry! Na rzęsy rycynowy i migdałowy. Na włosy olejek isana do mycia włosów, odżywki albo z isany albo np garnier masło karite i awokado. Również olejowanie włosów. Duzo wody!

1. Oczyśc twarz. U kosmetyczki. 2. Ja stosuje olej arganowy - do wszystkiego polecam (twarz, włosy, skora) 3. Zainwestuj w pędzle. Dobrze zrobiony makijaż zakrywa niedoskonałości. 4. Medycyna estetyczna - nie mylić z chirurgia 5. Modna szafa, bieganie, pływanie, kawy w gronie znajomych na początek.

Gość gość
Up