Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóle brzuszka u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Cześć mamy ! Pomóżcie...moją 2 miesięczną córcie od poniedziałku pobolewa brzuszek, dzisiaj było najgorzej..jak nie spała to płakała..masakra..jak mogę jej pomóc? Jutro jadę z nią na szczepienie to przy okazji pogadam z lekarzem, ale jak mogę jej jeszcze dzisiaj pomóc? Wykąpałam ją godz. temu i śpi w łóżeczku, ale co chwilę przebudza się, stęka, popłakuje przez sen..podchodzę do niej, potrzymam za rączki, poszepcze, pogłasakam i śpi dalej, ale za 5 min znowu to samo :( dostała już espumisan..

Gość gość
To moga byc wzdecia,kolka rozne przyczyny mojemu synowi pomagalo noszenie na rekach i klepanie po pupce :)mozesz dawac cieple pieluchy tetrowe na brzuszek

Gość gość
Bardzo możliwe, że wzdęcia, bo puszczała bączki i to takie dosyć głośne poza tym były śmierdzące..kupę wczoraj i dzisiaj też zrobiła zielonkawą i śmierdzącą, ale przy samym robieniu kup też płakała..kolek u niej nie stwierdzam, bo takie coś jej się już raz zdarzyło potrwało parę dni i przeszło, espumisan trochę pomógł..dzisiaj dostała już 2 razy..póki co śpi spokojnie..mam nadzieje, że w końcu przeszło..szkoda mi maleństwa

Gość gość
ktoś pomoże?

Gość gość
A karmisz piersia ? Moze cos zjadlas i ja boli brzuch.

Gość gość
jak karmisz? moja od prawie samego początku była na mm, początkowo na Bebilonie,zmieniałam mleka cudowałam a mała potrafiła mi płakać 4 godziny. Lekarz zalecił mi Bebiko Comfort na kolki ,ale nie pomogło, doszły problemy skórne,lekarz przepisał Bebilon Pepti na którym była 2 miesiące mimo,ze skora byla lepsza,mała miała kolki nie tak intensywne jak wcześniej ale miała, do tego dostawała Debriadat, espumisan i delicol. Dopiero jak dostała kolki przy lekarzu na szczepieniu to w końcu przepisał Nutramigen po którym nie ma kolek, kupki i gazy nie śmierdzą . Jutro porozmawiaj z lekarzem, bo jak jest mała na mm to może ma nie tolerancję laktozy lub białka,a jak jest na piersi to może zjadasz coś co ją uczula.

Gość gość
Nie karmię piersią..nie udało mi się niestety.. :( karmię ją mlekiem Bebilon comfort, wcześniej dostawała nan(jeszcze w szpitalu), gdy wróciłyśmy dałam jej bebilon hypoalergiczne , ale tylko jedno(400gram), później kupiłam zwykłe Babilon, a później właśnie bebilon comfort(zalecone przez lekarza) już długo pije to mleko i wszystko było ok..dopiero teraz coś się dzieje..ogólnie ma atopowe zapalenie skóry, ale nie mam pojęcia na co jest uczulona.. :(

Gość gość
za duzo tych zmian mleka robilas to stopniowo ? mozliwe ze to mleko jej nie "podchodzi" moze kup cos na wzdęcia a dlaczego HA dawałaś ?

Gość gość
Stopniowo tzn ? Wiem, że dużo...wiem, że to głupio zabrzmi, ale stały ma półce mleka bebilon w dużych opakowaniach i małych..wzięłam w małym(na próbę) jak już je piła przeczytałam, że jest HA..ale to mleko nawet na tydzień nie wystarczyło..

Gość gość
U mojego syna espumisan nie dzialal. Pomogl bobotic i przedewszystkim delicol.

Gość gość
A Twój syn płakał codzienni ? Czy też rzadko się to zdarzało?

Gość gość
Ma wzdęcia i kupy zrobić nie moze. W aptece mozna kupić windi, takie cienkie rureczki które po naoliwieniu oliwka wkladasz do pupy (są specjalnie zaprojektowane, nie mozna zrobić dziecku,krzywdy). Od razu gazy odchodzą i dziecko robi zazwyczaj kupe od razu. Ale dziala natychmiast i eliminuje bol związany z wzdeciami. Polecam bardzo, ja stosowalam na córce swojej :)

Gość gość
Ja z moim synem miałam to samo. Wzdęcia, płacz przy robieniu kupki. Pomogła herbatka regulująca trawienie z HIPP chyba od pierwszego tygodnia jest. Podawałam też BioGaie. Super. I ja też używałam mleka Bebilon Confort do momentu aż mały zaczął robić zielone kupki zmieniłam na HIPP Bio Combiotic

Gość gość
U mojego syna kolki pojawialy sie zazwyczaj o 4 nad ranem i pod wieczor. Nie bylo jakiegos wielkiego placzu tylko postekiwanie przez sen, krecenie sie, marudzenie. Ale gazy nie dawaly mu spac tez w ciagu dnia.Baki puszcal czesto ale bardzo glosne i bolesne. Widac bylo ze cos jest nie tak i ze brzuszek go pobolewa. Po kilku ciezkich dnia pojechalam do pediatry i on wlasnie doradzil nam delicol i bobotic. Powiem szczerze ze pierwszego dnia myslalam ze nie pomaga ale drugiego bylo juz o niebo lepiej. Tylko trzeba dac wieksza dawke niz pisza na okakowaniu. Ja dawalam 10kropli delicolu przec kazdym karmieniem i cala miarke boboticu forte. Teraz syn ma 3,5m i juz wszystkie dolegliwosci minely

Gość gość
A przepajasz ja woda, albo herbatka jakas? Podawaj do picia slabiutki rumianek moze pomoze. U mnie cuda dzialala herbatka hipp ulatwiajaca trawienie.

Gość gość
Oczywiście, że tak..przy mm trzeba dziecku dawać pić..dostaje herbatkę uspakajającą z Hipp..z rumiankiem, melisą itp

Gość gość
sam rumianek powoduje wzdęcia. Podawaj mu herbatkę ułatwiającą trawienie z HIPP