Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ukryta prawda

Mam myśli samobójcze i nie wiem co robić

Polecane posty

Oto powody mojego samobójstwa 1. Brak pieniędzy 2. Nie mogę utrzymać się w żadnej pracy 3. Mam lekką wadę wymowy a chce pracować w show biznesie przy zawodach aktorki, piosenkarki, reżyserki, dziennikarki 4. Nie zdałam matury, egzaminu zawodowego, i teraz rzucam kolejną szkołę 5. Mam problemy sama z sobą, problemy w domu, już nie mam na to sił, w sobotę podejdę na maturę ustną z angielskiego i podejme decyzję co do swojego samobójstwa.

Gość gość
O nie, błagam Cię, nie rób tego, to niczego nie rozwiąże, bo życie nie kończy się w grobie. Świat duchowy istnieje i samobójcy mają nieciekawie, w necie jest dużo świadectw. Zwróć się do Boga, idź do spowiedzi, do psychologa i psychiatry można iść na nfz, pracuj nad miłością do siebie i pozytywnym myśleniem. Wierzę, że będzie dobrze, tylko nie rób sobie krzywdy!

Ta sobota to moja ostatnia szansa, na razie mam problem za problemem, kłopot za kłopotem, jestem zmęczona tym wszystkim, nie mam już do niczego sił, nie wiem co robić. Jedyna zaleta tego wszystkiego jaką mam chociaż by dla pracodawcy to 2 grupa inwalidzka.

Chciałabym być tylko szczęśliwa, mieć coś przy sobie, coś co by mi dało szczęścia a najwięcej szczęścia dałoby mi to jakbym zdobyła licencjat z dziennikarstwa, nauczyła się 3 języków i mówiła płynnie i wyraźnie oraz była zdrowa. Ale nie można mieć wszystkiego czego się chcę.

Gość gość
Najpierw naucz się kochać, sprawy materialne są na drugim miejscu i na dłuższą metę szczęścia nie dają.

Gość gość
Nikt nie ma. Złoty środek to mierzyć siły na zamiary

Gość Cieszsiezyciemkochana
''Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować'' Jeżeli będziesz pozytywnie nastawiona to będzie tak jak chcesz. UWIERZ TYLKO W TO. Trzymam kciuki za Ciebie, każdy z Nas jest wartościowym człowiekiem...

Ja to wiem że jestem wartościowa ale już mnie tak wszyscy stłamsili, po prostu odczuwam nad sobą swą aurę ludzi którzy źle mi życzą. Nikt nie wie jak to jest trudno żyć bez pieniędzy, z problemami finansowymi, bez rodziny, ja normalnie chciałabym chociaż wykształcenie zdobyć i nie chodzi tu o rzeczy materialne. Po prostu oto by nikt nie powiedział mi że nie mam wykształcenia, a już nawet w rodzinie mnie obsrywają. Czasami chciałabym się zemścić na wielu osobach a czasami wybaczyć.

Gość gość
jesteś duchem w tym ciele i takie rzeczy jak wyksztalcenie nie mają żadnego znaczenia

wiem ale jednak chciałabym je mieć. W końcu licencjat z dziennikarstwa lub pedagogiki to chyba nie jest jakieś wielkie wymaganie od życia.Moje marzenia są, ale to są marzenia puste, bez pokrycia.

Gość gość
skoro to wiesz to już dużo, właściwie to jest najważniejsze, świadomość tego

W dodatku czasami czuje takie optymistyczne nastawienia do świata, ale w końcu wracam do rzeczywistości i czuje że nie jestem nic warta. Ostatnio zrobiłam tak że puszczałam głuche telefony do miejsca swojej byłej pracy, oprócz tego podałam ich numer w internecie oraz nazwiska osób tam pracujących chodziło o zakup ubrań, ciuchów, samochodów, mebli a także zamówiłem 34 pizze na miejsce tego zakładu gdzie wcześniej robiłam. Jest to portiernia.

I zrobiłam to po prostu dlatego że wiem że ci ludzie doprowadzili po części do mojego zwolnienia, ja zostałam bez pieniędzy, bez pracy i byłam załamana, chciałam im dać nauczkę.

Gość gość
ale masz pomysły, ja bym na to nie wpadł z tymi pizzami to w sumie dbałaś żeby nie umarli z głodu

Nie wpadł byś ale ja po prostu nie miałam siły, oni dostali to na portiernię i nic z tym nie zrobili, zwrócili to z powrotem. A to wszystko bo nerwy, nerwy i chęć dania im nauczki doprowadziły mnie do takiego stanu.

Gość gość
Nie wstydź się prosić i szukać pomocy, musi Ci na sobie zależeć, stoczyć walkę o swoje szczęście. Wiem, że łatwo się mówi, ale o wiele lepiej wybaczyć niż mścić się, złe emocje niszczą tylko Ciebie. Przytulam 🌼

i samobójcy mają nieciekawie, w necie jest dużo świadectw. x nie wiedziałam, że w zaświatach jest net

Gość gość
haha brokeninside :D dziewczyno weź sie nie przejmuj, ja nie mam matury ( bo chyba nie zdam ) mam 21 lat, od poniedzialku będe bez pracy(byłam w zastępstwie), niedługo nie będę miala gdzie mieszkac,bo członek mojej rodziny umrał w zeszłym roku a reszta rodziny czai sie na mieszkanie - rodziny nie mam, nic mi nie wychodzi, jedyne co mam to przyjaciół no i jedyne co mnie uszczęśliwia to wyjście z nimi na piwo. :O Chłopak mnie rzucił bo powiedział, że to nie to.. ja nadal go kocham. Ale sie nie zabije, jedna probe samobojczą mialam kiedyś - odratowali mnie, widocznie coś na nas jeszcze czeka. Swoją drogą jak Ci w koncu poszły mature ustne ? :)

maturę ustną z języka polskiego zdałam w 2011 roku maturę pisemną z języka polskiego też zdałam w 2011 roku Podeszłam teraz do matury pisemnej matematyka i język angielski a w sobotę j.angielski ustny.

Poza tym mam 24 lata i chciałabym zdobyć chociaż licencjat, licencjat to nie jest jakieś wielkie osiągnięcie.