Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy też macie tak silny instynkt macierzyński?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 8 miesięcy. Mimo, że rozum mówi, że to zbyt wcześnie na drugie dziecko, że w pierwszej ciąży musiałam leżeć, teraz córka zaczyna chodzić. Nie poradziłabym sobie. Tymczasem odczuwam tak niesamowicie silny instynkt macierzyński, nie potrafię tego ogarnąć.

Gość gość
nie nie mam i wspolczuje ci..

Nie, ja dopiero teraz zaczynam odczuwać chęć posiadania drugiego dziecka :) starsze dziecko ma już 3 lata. Wcześniej byłam przekonana, że nie chcę juz więcej dzieci :p

Gość gość
Kingo stefanko a jak drugie dziecko urodzi sie z porazeniem mozgowym

Gość gość
Kinga zazdroszczę Ci. No szlag mnie trafia, bo wiem, że to za wcześnie, ale chcę i już. Chyba muszę wyciszyć owulacje hormonami choć bardzo nie chciałam ich brać :-o.

Gość gość
Nie ,nie mam. Mam corke 4 letnia i jest super. Drugiego dziecka nie bedzie.

Nie martw się :) mój mąż ma taki silny instynkt tacierzyński i jakoś przeżył to jedno dziecko przez 3 lata, więc myślę że i Ty dasz radę :D Poza tym niektórzy sobie chwalą dzieci z bardzo małą różnicą wieku...

Gość gość
Jak to? przeciez pisalas ze takie dziecko nie ma prawa zyc i bys usunela.najpierw psy wieszasz na matki ktore lecza za panstwowe pieniadze i wyzywasz od zlodziejek a sama tak bedziesz robic.obluda

Gość gość
Kinga, mialas 20 jak urodzilas? Bo z tego co pamietam to gdzies pisalas, ze masz 23 lata

Gość gość
Wiem, że sobie chwalą, osobiście znam trzy pary z dziećmi rok po roku. Najbardziej boję się, że znowu będę uleżankowana, a będę na pewno, dwie pierwsze ciąże straciłam, w ostatniej leżałam kilka tygodni w szpitalu. Na dodatek rodziłam przez cesarskie cięcie. Wszystko na nie, ale mija macica krzyczy "tak" :D.

Gość gość
Co sie nie przyznajesz wstyd ci przed nowymi kolezankami? pisalas tak ze matki powi.ny leczy swoje niepelnosprawne dzieci za swoje bo jezeli ciagna od panstwa to okradaja inne dzieci

Gość gość
23 lata lepiej zrob cos dla siebie i jakas szkole skoncz a nie dzieci rodzic

Gość gość
skoro nie słuchasz rozumu to po co zakładasz temat ? słuchaj macicy a potem będziesz się martwić jak sobie poradzisz jeśli logiczne argumenty do ciebie nie przemawiają ? to narażaj się na to że w zagrożonej ciąży będziesz nosić córkę jakoś nie kapuję jak hormony mogą tak zaburzać ludziom myślenie

Tak, miałam 20 lat. i podziwiam takie osoby jak Ty, które tak wczuwają siew to co kto tu pisze bo ja kompletnie nie zwracam uwagi na takie szczegóły, nawet nie pamiętam nicków, którym np wczoraj odpowiadałam...nooo oprócz gościa bo on ciągle tu siedzi i nie da sieo nim zapomnieć :p

Gość gość
Dzisiaj dopiero weszlam.a wczoraj czytalam twoje marne wypowiedzi

Gość gość
jesteś jak bezdomna kotka którą się opiekuję..... przewlekły koci katar, wychudzona i stara, ostatnio cała w grzybicy.... ratuję ją jak mogę podając leki, a ona na domiar wszystkich nieszczęść które ją trapią jeszcze zafundowała sobie kolejną ciążę.... no, tak, instynkt

Pisałam zupełnie co innego :) Pisałam, że powinny być obowiązkowe badania na POCZATKU ciąży, kiedy jeszcze możliwa jest aborcja, i jeśli te badania wykażą jakieś poważne choroby u płodu matka powinna mieć prawo i możliwość usunąć, a jeśli decyduje sie mimo to urodzić, wtedy powinna leczyć na własny koszt :) A porażenie mózgowe to, o ile wiem, w ogóle inna bajka, więc....jesteś po prostu nierozgarnięta

A :) i nie zamierzam ciagnąć tego tematu dzisiaj, więc możesz już nie łazić za mną po wszystkich tematach ze swoimi rewelacjami :) zajmij sie sobą

Gość gość
Oj oj.ale sie zezlilam.zamiast w wieku 20 lat dac sobie zrobic dzieciaka trzeba bylo na studia isc

Gość gość
czegoś nie rozumiem masz małe dziecko które jeszcze nosisz na rękach nie mówi i nie chodzi....a ty mając je na rękach odczuwasz potrzebę kolejnego ? znaczy, to dziecko które masz na rękach nie zaspokaja potrzeby opiekowania się ? córy jeszcze nie nauczyłaś niczego, nie chodzi, nie mówi, nie siada na nocnik a ty masz potrzebę ? czego ? kolejnej lalki ? a może chodzi o to że jeszcze nie schudłaś po ostatniej ciąży i kolejna da ci wymówkę na to że nadal masz nadwagę ?

Gość gość
Nie laze za toba tylko jestes wszedzie,

Gość gość
Kinga piczko jedna,skończyłaś studia?

Gość gość
Raczej jeszcze nie skonczyla,moze nawet i nie zaczela

Gość gość
Co studiujesz administracje?

Gość gość
gdy czytam wywody niektórych matek to nie mogę się oprzeć wrażeniu że najchętniej rodziłyby co rok i karmiły każde dziecko piersią do czasu aż te pójdą do szkoły...bo to im dawało pretekst by spędzać kolejny rok nie pracując, siedząc w domu zaniedbana i otyła: bo jest matką i karmi cycem

Gość gość
Ja też mam ogromny instynkt, ale chyba bardziej opiekuńczy niż macierzyński, bo nie mam aż takiej potrzeby "rozmnażania się;P" tylko opiekowania, równie dobrze mogłoby to nie być dziecko, które urodziłam. Mam tak odkąd byłam nastolatką, teraz mam 27 lat ale jeszcze chwile czekam z pierwszym dzieckiem :). Na szczęście mój przyszły mąż też nie wyobraża sobie życia bez dzieciaków

Gość gość
czyli bankowo zaliczyłas wpadkę:D mamusia nie powiedziała co to antykoncepcja, czy z kieszonkowego nie wystarczyło na tabsy?