Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysł ! Co dzis na obiad ?!?!

Polecane posty

Gość gość
Bolonese dużo lepsze jest z mięsa mieszanego lub tylko wołowego. i oczywiście nie dodaje się żadnych sztucznych polepszaczy smaku.

Gość gość
ale posuwacie w tych kuchniach Kafeterianki :)

Gość gość
2 dani,a w życiu by mi się nie chciało :( ani gotować ani jeść :(

Gość gość
13:27 - a co, ty stołujesz się na mieście?

Gość zielooooonaaa
U mnie dzis ogorkowa i udla z kurczaka, ziemniaki i salatka z pomidorow, a jutro spagetti z sosem szpinakowym. W sobote, jesli nie wyjedziemy z powodu brzydkiej pogody, bedzie domowa pizza.

Gość gość
Większość zup to nie jest szczególnie uciążliwa praca. Sama gotuję tylko jedno danie, ale gdy ktoś robi trochę "na odczepnego" drugie danie, to zupa nie jest złym pomysłem.

Gość gość
Zupa jest łatwa w przygotowaniu, ale może być mało sycąca - wtedy drugie jest wskazane, bo inaczej każdy będzie "dopychał kanapkami. Sycące zupy to kapuśniak, grochówka, grzybowa - ale taka jarzynówka na lichym skrzydełku zdecydowanie zasługuje na towarzystwo drugiego dania.

Gość gość
to nie jest bolognese, co podałaś wyżej, pewnie jest smaczny, ale nie może smakować jak bolognese, po tych składnikach wnoszę.

Gość gość
A u mnie frankfurterki w cieście francuskim plus warzywa :-)

Gość gość
"obiad bez zupy to obiad do d*upy, a sama zupa to nie obiad tylko d*upa" :-) (T.Boy- chyba) u mnie zawsze dwa dania, jemy mniej ale częściej i lubimy zupy, ale samą zupą się nie najem jutro i w sobotę rosół, a na drugie gołąbki bez zawijania i polędwice wieprzowe ze szparagami (jeśli nie będzie lać i pójdę jutro po te szparagi) w niedzielę chodzimy do restauracji i naprawdę w mieście (200tys.) i w najbliższej okolicy nie ma restauracji, którą można wziąć za pewnik- chyba za duża rotacja wśród kucharzy

Gość gość
Mloda kapustka z koperkiem:-) do tego ziemniaki z maslem, plus gotowane uda z kurczaka w ziolach. Zupe mam od wczoraj-barszcz bialy na kielbasie.