Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY TO NIE OBCIACH MIEC PRZED DOMEM FIGURKE MATKI BOSKIEJ I KAPLICZKE MASAKRA

Polecane posty

Gość gość

moja kolezanka z krakowa ostatnio mnie do siebie zaprosila i pojechalam do niej do domu a tam przed domem kapliczka i figura matki boskiej...dziwnie sie poczulam..jak w sredniowieczu...to dom jej rodzinny wiec ona nic do tego nie ma ale troche obciach...nie sądzicie?

Gość gość
nie sadzimy, sadze za to ze powinnas byc bardziej tolerancyjna!!!

Gość równanie terroru psychicznego
Tolerancja jest wyłącznie dla osób nieheteronormatywnych, nowoczesnych małżeństw jednopłciowych, a nie dla prymitywnych i zacofanych katoli. Tak mówią w TVNie i innych goownach, więc niedouczony, wyzuty z własnego rozumu naród myśli co mu tam każą. Kapliczki to piękna tradycja, nawet jeśli bywają kiczowate, chociaż ostatnio widzi się stare i pięknie odnowione, lub stylizowane na stare. Taka to jest tolerancja, byle p***********ć w tradycję, to będzie się nowoczesnym.

Gość gość
P*****le kłamliwą tradycje. :classic_cool:

Gość apap z kodeina
czy to nie obciach odjezdzac taksowka spod kosciola sw Anny bo ZADEN z kumpli z ktorymi balujesz nie ma ochoty cie odwiezc do domu?

Gość gość
obecnie trzeba nawolywac do tolerancji i to w kazdej dziedzinie a nie tylko to co wam powiedza w TVn-ie!!!

Gość gość
apap, zmien kumpli, bo chyba masz nieudanych :(

Gość gość
Dlaczego obciach? Czy wiara to obciach? Ja w domu mam pełno świętych obrazków, pocztówek od znajomej zakonnicy i jeżeli komuś się to nie podoba nie musi do mnie przychodzić. Jestem katoliczką, taka jest moja religia i już. Z drugiej strony szanuję gdy ktoś jest ateistą, innego wyznania czy jak. Liczy się dla mnie by być dobrym człowiekiem i szanować innych. Tylko w dzisiejszych czasach absolutnie brakuje równowagi. Popadamy w skrajności.

Gość gość
ciekawe ze katolicy wszystkich szanuja tylko ich nie szanuja :( takie czasy nastaly zeby nalatywac na katolikow :(

Gość gość
To nie obciach tylko grzech niestety. ( 2 przykazanie Boże )

Gość gość
nie sądzę,że to obciach . po śmierci wszyscy chcą być przy Świętej Rodzinie. więc dlaczego mamy się wstydzić tych przy których będziemy żyć po śmierci.wolałabyś mieć przed domem figurkę diabła?o co ci chodzi?