Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

farbowanie u fryzjera

Polecane posty

Gość gość

Miesiac temu farbowalam wlosy u fryzjera(120 zł!). Zmienialam kolor z ciemnego blondu na jasny sloneczny blond, jasniejszy od zlotego blondu. I po miesiacu widze ze kolor szybko sie wyplujuje, schodzi z wlosow. Co robić? Czy fryzjerka zaaplikowala odpowiednią farbę czy oszukala mnie?

Gość gość
wprawdzie kolor dalej jest blodn ale juz nie taki intensywny

Gość gość
a na co Ty liczyłaś po miesiącu? sądziłaś, że farby profesjonalne to cały rok będą takie jak pierwszego dnia? one się niczym nie różnią od tych z półek sklepowych poza tym, że są mocniejsze, czyli bardziej agresywne dla włosa i droższe

Gość gość
moja farba [ robiona w dobrym salonie fryzjerski, płacę 190 zł] trzyma się 6-7 tygodni, bo tyle wytrzymuję z odrostami

Gość gość
taa jasne.. oszukała cię.. z choinki się urwałaś?! blondy są trudne w utrzymaniu, wymagają specjalnej pielęgnacji, żeby nie żółkły nawet jak zrobisz sobie kolor u Jagi Hupało za 1000 zł. a po m-cu, to już czas na kolejną wizytę; jak chcesz mieć kolor na wieki bez konieczności robienia z włosami czegokolwiek, to farbuj na kolor co najwyżej 1 ton ciemniejszy/jaśniejszy od naturalnego..

Gość gość
Dobra, tak myslalam. Mam zle doswiadczenia z fryzjerami bo jedna fryzjerka pofarbila mi wlosy tylko z wierzchu a te schowane nie tknęła. I teraz jak pojde do fryzjera to mam odswiezyc ten kolor? Da sie tak zrobic??

Gość gość
wiem, ze to moze glupie pytanie ale nie mam doswiadczenia, a odrostu jeszcze nie mam prawie wcale.

Gość nickola
Po miesiącu to nie ma się co dziwić. Miałam podobnie, ale zmieniłam salon na VICI HAIR w Krakowie i nie żałuję. Szczególnie do gustu przypadła mi pani Martyna, odpowiedzialna i zawsze doradzi. Ponadto blask włosów utrzymuje się do 1,5 miesiąca.

Gość gość
maluję włosy w fryzjerki bo boję się że sama źle sobie umaluję, nierówno. Mam swój ulubiony salon fryzjerski w Piasecznie pod Warszawą http://www.ckesthetica.pl/. Tam pani fryzjerka fachowo doradza mi kolor farby i maluje odpowiednio dobrze. Mam do niej zaufanie i zawsze jestem zadowolona z wizyty u niej.