Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak się pozbyć owłosienia z brodawek na piersiach i okolicy?

Polecane posty

Gość gość

pytanie jak w temacie, wyrywanie nie pomaga, depilacja tym bardziej.. co zrobić?

Gość gość
a po co do endokrynologa? mnie tylko włoski przeszkadzają, mam je już z 10lat i coraz bardziej mnie wkurzają

Gość gość
wyrywam pęsetą, z roku na rok coraz ich mniej

Nie powinnaś tam mieć włosków. To może oznaczać np problemy hormonalne, z tarczycą...potem możesz mieć kolejne objawy, albo już masz tylko nie łączysz ich z tym. Lepiej wyjaśnić za wczasu. Co do włosków to myślę, że w takim miejscu najbezpieczniej będzie laserem, mniej podrażnia i na bardzo długo wystarczy.

Gość gość
ja też wyrywam i nici, wciąż jest tyle samo, a jest to męczące :/ po ciążach mam ich jeszcze więcej

Gość gość
badania tarczycy miałam po ciąży i nikt mnie o włosy na piersi nie pytał, wyniki wyszły dobre i z krwi i usg

Nie pytał :o mnie np lekarz w ciąży nie zapytał o to, czy wcześniej przechodziłam zapalenie płuc - a przechodziłam kilka razy - a potem miał pretensje że mu sama nie powiedziałam bo przez to mogłam nawet umrzeć przy porodzie...a on biedny nie wiedział :p tak że teraz już wiem, że samemu sie mówi jak sie ma jakieś odstępstwa od normy a nie czeka aż lekarz zapyta i skojarzy

Gość gość
a na włosy na łydkach depilacja ci pomaga? nie da się pozbyć zbędnych włosów na zawsze, nawet po laserze odrastają, więc jak masz, to trzeba usuwać regularnie i tyle. zaburzenia hormonalne? mnóstwo kobiet ma włoski w tych okolicach i nie ma żadnych zaburzeń, taka "uroda", zwłaszcza jak jesteś ciemnoskórą brunetką z grubymi mocnymi włosami.

Gość gość
Włoski przy brodawkach to raczej na pewno nie zaburzenia hormonalne. Niestety z wiekiem wszędzie coraz bardziej zarastamy, i nie oznacza to choroby. Zobaczcie na starszych mężczyzn, jak często mają włosy w nosie w uszach - jak leśne trolle :) Przy brodawkach wyrywaj pęsetą i tyle. Jak będziesz u ginekologa możesz spytać, czy to nie jest jakiś niepokojący objaw, ale moim zdaniem to zwykła kolej rzeczy.