Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

child benefit dla ur w UK

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny mam pytanie do mam ktore urodzily dziecko w UK, czy child benefit moze btc wyplacona dla mamy wychowujacej dziecko czy tylko dla ojca ktort pracuje zawodowo, mieszkamy razem i jestesmy malzenstwem, na pierwsze dziecko child benefit pobiera maż bo tak zglosil od początku a był tu pierwszy ja w tym czasie jeszcze byłam w kraju natomist na to kolejne chciala bym juz ja sama tym bardziej ze to ja zajmuje się opieką i zaspokajaniem potrzeb dzieci z mężem różnie bywa czy więc nie przcując mam takie prawo pomóżcie?

Gość gość
jak mieszkasz w UK to spokojnie możesz ty pobierać. We wniosku po prostu wskazujesz osobę, na której konto ma być przelewany CHB

Gość gość
ok dzieki i jeszcze pytanie czy razem z wnioskiem wysylam orginalny akt urodzenia czy wystarczy kserokopia, z tego co doczytalam to powinien byc orginal chyba jednak czy oni to potem w razie czego odeslą bo musimy jeszcze do wakacji zrobic dziecku paszport a nie wiem jak to wszystko rozciągnie się w czasie

Gość gość
wysyła się oryginalny akt urodzenia, oni go odsyłają. Jak wyślecie im wniosek z aktem to oni potem odeślą akt i wyślą Wam kolejny wniosek (mega rozbudowany) dla cudzoziemców

Gość gość
dodam jeszcze, że jak do wakacji musicie mieć paszport to już się zapisujcie w konsulacie, bo się długo czeka. Przerabiałam to.