Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent na roczek może coś poleccie?

Polecane posty

Gość gość

Impreza już za nami, a goście trochę kasy zostawili więc można by coś kupić, ale sama nie wiem co? Może podpowiecie jakąś fajną, edukacyjną zabawkę? Niekoniecznie do słuchania, raczej wolałabym coś do ćwiczenia rączek i wzroku.

Gość gość
Moze pchacz, taki z dodatkowymi akcesoriami?

Gość gość
Lekarz od bioderek odradził zabawki typu chodzik czy pchacz :-(

Gość gość
dobrze wiedzieć, bo tez chciałam kupić pchacz

Gość gość
Chodzik rozumiem ze odradzal, ale pchacz? Dlaczego??? Mojemu bratankowi pediatra wrecz zalecila pchacz, mial onm, pozno zaczynal chodzic i pchaczyk mu bardzo pomogl

Gość gość
Pchacze są słabe. Moja ciocia kupiła swojej córce pchacza z Fishera. Wydawałoby się że fajna rzecz ale kółko tak szybko się kręci że dziecko tak szybko nie chodzi. Mała trzy razy upadła na twarz i od tamtej pory zabawka leży. Coś do cwiczenia rączek i sprawności powiadasz.. Ja swojemu chrześniakowi na pierwsze urodziny kupiłam garnuszek na klocuszek Fishera. Bardzo fajna zabawka. Chociaż trochę za mały był na nią w tamtym wieku. Dla młodszych dzieci polecam żyrafę na klocki Fishera :) Moja siostra od 8 miesiąca się nią bawiła.

Gość gość
Garnuszek już mamy (od starszego braciszka), a zamiast żyrafy ma słonia :-) Co do pchacza, to dziecko wg lekarza ma zacząć samo chodzić... przy meblach, krok po kroku.

Gość gość
A jaki masz budżet?

Gość gość
Mój mały sam sobie zrobił pchacz z tego takiego małego stolika ikeowskiego :) Skoro sam na to wpadł i tak czasem lubi pochodzić to przecież nie będę mu zabraniać :)

Gość gość
A co do tematu,to może taki namiot z tunelem? Chuśtawkę? Nie wiemy jakie masz mieszkanie, co już dla małego masz a co nie, więc ciężko doradzić.

Gość gość
Stolik edukacyjny z Fisher price.

Gość gość
sama tez zastanawiam się nad tym stolikiem. Ma ktoś może ?

Gość gość
Jak nie masz na co wydac to otworz dziecku lokate. My taka mamy i od urodzenia dziecku wplacamy kase ktora dostaje. Dostanie ja jak bedzie dorosly. Uwazam ze lepiej zbierac niz wydac na bbyleco.

Gość gość
Też nie wiem co złego jest w pchaczu, mój chodził przy meblach ale jak chciał przez środek pomieszczenia przejść to łapał pudełko/zabawkę, opierał się rękami i tak szedł do przodu popychając ją- chyba pchacz lepszy, stabilniejszy?\ A co do zabawek- mój uwielbiał wszelkie kąpielowe, dostał ośmiorniczki do kąpieli które były hitem, do tego jakąś drewnianą zabawkę edukacyjną. W lecie teraz postawiłabym na basen czy inne zabawki ogrodowe, jeśli w domu mieszkacie.

Gość jawerty
może zamiast pchacza to samochodzik. Jak dziecko uczy się chodzić to traktuje jak pchacz, później będzie sobie na nim jeździć odpychając się nóżkami. Fajne są też stoliki edukacyjne - ja miałam firmy Chicco.

Gość gość
Js mam stolik FP. Jest fajny bo ma duzo opcji

Gość gość
Mamy mieszkanie. Może na stolik się zdecyduję. Lokata... nie ma tej kasy aż tyle, zresztą często kasy nie dostaje. Budżet to ok. 300zł. Huśtawkę mamy, ale nawet za bardzo nie ma jej gdzie rozłozyć. Ośmiorniczki też mamy.

Gość gość
My na roczek dostaliśmy Kulę Hulę, klocki typu wafle, gąsięnicę na kijku która jak się pchne to gra i świeci, wózek dla lalek. Myślę, że coś takiego mogłoby być dobre. Nasz uwielbia takie rzeczy, do tego można kupić np. bujaka takiego hmm pluszaka na płozach z kółkami, mamy coś takiego też fajne :)

Gość gość
Bujak będzie dobry, ale jednak pchacz mnie kusi...

Gość gość
Pchacz polecam- mój miał taki drewniany, z Biedronki, ze skaczącymi króliczkami, bardzo go lubił. A bujak, taki z little tiket, też dostał po kuzynie, plastikowy cały, długo się nim bawił.

Gość gość
Kupię pchacz i bujaczek. Co prawda lekarz przestrzegał, ale... starszy Syn nie miał pchacza, a nóżki ma trochę krzywe i późno zaczął chodzić więc nie wiem czy lekarz miał rację.

Gość gość
z pchacza moj pozytku nie mial. pluszak bujak stoi i synek nie jest nim zainteresowany. w ogole tam nie podchodzi,jak sie go posadzi to nie ma.checi siedziec i zaraz ucieka. stolik,mam innej firmy to najlepsza zabawka ale i tak na razie wali na oslep,przyciska co popadnie,nie slucha co tam gra. woli odwrocic do gory nogami i gryzc noge od tego stolika;) moj lubi sortery,ale to juz masz. woec nie wiem co ci poradzic. jak ma duzo zabawej to nie kupuj nic na sile. odloz,moze z czasem wam wpadnie cos co bedziecie uwazali,ze warto kupic. lato idzie,moze jakis rowerek taki do pchania? moj podpatrzyl na podworku u dzieci chce takim jezdzic.

Gość gość
ja kupiłam chrześnicy na roczek taki dzbanuszek z fisher price i on świecił grał jeździł i można było takie kolorowe kształty wrzucać przez specjalne otwory. mała długo się nim bawiła;)))

Gość gość
My mamy roczniaka i najbardziej ze wszystkich zabawek lubi lego duplo. Na razie interesuja go glownie figurki, ale od paru dni probuje wciskac klocki jeden w drugi, tylko jeszcze nie bardzo mu to wychodzi. Pchacz w ogole go nie interesuje.

Gość gość
aaa ja tez myślę o lego duplo. Chciałabym sensownie wydać kasę :)

Gość gość
a moze lepiej mega blocks? moj mega bloks juz jak skonczyl rok to byl w stanie zlaczyc kilka klockow razem. z duplo jest ciezej,bo sa mniejsze i trzeba wiecej precyzji.

Gość gość
Mój roczny chrzesniak bawił się prezentem jeszcze przez najblizsze dwa lata... a było to auto na które dziecko wsiada i jezdzi odpychając się nózkami ( dodatkowo przy kierownicy ma sygnały dzwiekowe) Szczerze polecam

Gość gość
my prezenty zbieramy na koncie dorośnie sam zdecyduje co z tym zrobić :)