Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaszka0087

Kiedy poród :(

Polecane posty

Gość Jaszka0087

Cześć Dziewczyny, czy możecie podzielić się ze mną Waszymi doświadczeniami dotyczącymi wczesnych oznak porodu? Obawiam się, że ja częściowo ich u siebie wypatruję na siłę, bo robię się niecierpliwa. Jednak czuję, że coś się u mnie zmienia w organizmie, w nocy pobolewa mnie dół brzucha, od dwóch dni mam wilczy apetyt, a przez całą ciążę nie miałam żadnych zachcianek i jadłam normalnie. Do tego mam spore ilości śluzu. Lekarz w poniedziałek mówił, że jest rozwarcie na 1 palec, szyjka miękka, no ale to i tak mi wiele nie mówi...

Gość gość
No zbliza sie, skoro jest jakies rozwarcie i miekka szyjka, jestes juz blizej niz dalej. Oociesze cie ze u mnie zaczel sie znienacka. Wieczorem po prostu przyszly bolesne skurcze i tyle. Tez czekalam az sie zqcznie a ja, sie na dobre rozkrecilo modlilam zeby to juz byl koniec:-)

Gość Jaszka0087
Czyli też byłaś taka niecierpliwa?:) A mogę wiedzieć w którym tygodniu urodziłaś? Ja teraz jestem w końcówce 38. Ja to się boję, że właśnie przez tę niecierpliwość przyjdzie mi jeszcze długo czekać.

Gość gość
ja rozwarcie mam na2palce juz2miesiace szyjke zgladzona,skurcze co jakies10minut ale nie caly czas.siara leci a porodu niema jeszcze.tez wolalabym z nienacka zeby sie zaczelo

Gość gość
Ja urodzilam dokladnie w 39 tci 4 dniu. I uwierz chyba kazda czeka niecierpliwie:-)

Gość gość
Ja jestem w 39+6 dni i tez czekam:(

Gość gość
moja szwagierka z 2cm rozwarciem chodzila 3 tyg, urodzila 2 tyg po terminie.porod bedzie napewno ale moze byc za kilka dni a moze byc i za 2 tyg. radze duzo chodzic i seks z mezem:) zeby dzidzusia wyploszyc.

Gość gość
dzidziusia wypłoszyć i zrobić miejsce na drugie bejbi :)

Gość Jaszka0087
Właśnie ze spacerami to ciężko, bo od wczoraj jest u mnie paskudna pogoda a mąż za to ostatnio cały czas w pracy :/

Gość termin na sobotę
a ja nawet nie próbuje doszukiwać sie jakichś oznak... Może dlatego że to moje drugie dziecko będzie i już wiem co mnie czeka jak się zacznie...;) zresztą w pierwszej ciąży żadnych oznak nie było.... po prostu obudzilam się i poczułam takie pstryknięcie w brzuchu i zaczęły się wody sączyć, odszedł czop i zaczęły sie bóle... czyli wszystko naraz... no ale każda ciąża jest inna więc tak naprawdę to nie wiadomo co nas czeka;)

Gość gość
spróbuj przyspieszyć poród :) chodź po schodach, myj podłogi na czterech... mycia okien i innych czynności z rękami w górze nie polecam. Do tego masowanie sutków.

Gość Jaszka0087
podłogi wymyłam wczoraj, dzisiaj na raty robię przysiady, a jeśli chodzi o takie czynności jak właśnie mycie okien itp. to oczywiście odpuszczam, bo się boję, nie chcę aż tak narażać maleństwa.

Ja mam termin na jutro i tez sie troche niecierpliwie ;-) Moja lekarka odradzila mi zbyt forsujace zajecia, podobno moze to wywolac efekt odwrotny od oczekiwanego. Za to napary z lisci malin, imbiru, cynamonu maja podobno dzialac "przyspieszajaco" ;-)

Gość gość
Piję napar z liści malin od tygodnia, podobnie jak olej z wiesiołka, przy czym jak słyszałam, że one nie przyspieszają porodu a jedynie pomagają go usprawnić i sprawić, że będzie mniej bolesny - oczywiście to tylko teoria, w praktyce może nic nie dać;)

Gość gość
Tampon z olejkiem gozdzikowym

Gość gość
Caulophyllum (homeopatia) Sasanka to tak z grubsza metody zalecane w Niemczech (Po konsultacjach z lekarzem lub polozna!!)

Gość gość
Musialam na raty pisac, inaczej spam wyskakuje

Gość gość
Ja w 41 tyg. Urodziłam dopiero ;) dokładnie tydzień po terminie, wcześniej miałam 2 razy wywoływanie przez oksy ale nic z tego... Skończyło się na cc ;)

Gość po terminie
KObiety, stosowałyscie ten tampon z olejkiem gozdzikowym ? słyszałam ze to dobry sposób ale czy bezpieczny ? :/