Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BLAGAM WAS POLECCIE JAKIS KOREKTOR POD OCZY BEZ PARABENOW ITD STRACILAM NADZIEJE

Polecane posty

Gość gość

czy naprawde nie ma zadnego w miare niedrogiego korektora pod oczy ktory nie ma w skladzie tej wstretnej chemii stracilam nadzieje...szukam i szukam takiego i nic..kazdy ma w skladzie syf i chemie..a moze wy znacie taki ?a korektor musze miec bo niestety mam cienie pod oczyma od zawsze..takie geny i uroda.. ale nie chce paprac sie ciagle tymi korektorami z chemia skoro co dnia musze uzyc korektora w was ostatnia nadzieja..

Gość gość
ale co to dla ciebie jest "chemia"? rzeczywiście jesteś uczulona czy tylko ta najnowsza "eko" moda ci mózg wyprała i na hasło "parabeny" reagujesz jak pies Pawłowa, mimo że nigdy ci szkody nie zrobiły.. no i co niby stanie się z twoją skórą od codziennego używania korektora? bo ja mam niezłą skórę, mimo że używam od dawna i jestem już starszawa; kiedyś to była średnia półka, a teraz sisley phyto active

Gość gość
nie jestem uczulona chyba ale nie chce tej chemii pod oczy bo mam tam mega cienka skóre i wszystko podobno przechodzi do krwi niestety.. no dobra jezeli juz musi byc chemia to niech bedzie malo i bez tych silikonowi i parabenów..

Gość gość
zacznij stosować mineralne, sypkie.

Gość gość
ale pod oczy sypkie?? bede miec zmarszczki niedosc ze sucha skora.. nigdy nie stosowalam podkladow ani pudru.. tylko korektor pod oczy.. jak ten mineralny sie stosuje ?trzeba na krem czy bezposrednio pod oczy aplikowac?a poza tym mineralny te ma chemie taka sama w sobie jak te w sztyfcie

Gość gość
Parabeny nie są szkodliwe. Silkony nie są szkodliwe. Przestań wydziwiać i kup pierwszy lepszy z polecanych np. na Wizażu.

Gość gość
parabeny i silikony sa szkodliwe badania naukowe to udowodnily przechodza do krwi juz po godzinie od aplikacji na skorze ta wyzej to kretynka co sie nie zna

Gość gość
MINERALNY SYPKI tępa dzido :O to nie to samo co te twoje drogeryjne pudry na bazie talku

Gość gość
HEHEHE

Gość gość
Proszę o linki do tych badań. Zwłaszcza dotyczących silikonów.

Gość gość
A po co ci korektor pod oczy? Wszelkie fluidy, korektory, pudry pod oczami przyspieszaja zmarszczki

Gość gość
nie szalejcie , przy oddychaniu, jedzeniu tez pelno chemii dostaje sie do organizmu, troche parabenu czy silikonu wielkiej szkody nie zrobi.... pudrow sypkich, mineralnych nie polecam, "wchodza" w nawet niewidoczne zmarchy i wstretnie to wyglada... do autorki: jesli na prawde jest to jedyny kosmetyk jaki uzywasz to zainwestuj i kup cos renomowanego...

Gość gość
no ale co kupic kochana?? musze miec korektor pod oczy bo mam oczy jak panda i bez korektora nie ruszam sie ///brazowe cienie wokol oczu od dziecka..taka uroda..:( chyba ze istnieje jakis krem pod oczy ktory rozjasnia cienie..juz sama nie wiem. nie chce tej chemii pod oczy tak ladowac.

Gość gość
zamiast maskowania radziłabym raczej próbować usunąć, a przynajmniej radykalnie zmniejszyć te cienie Poszukaj jakiegoś dobrego lekarza medycyny estetycznej, idź na konsultacje - cienie pod oczami usuwa się albo kwasem hialuronowym albo własnym tłuszczem

Gość gość
taa- dziewczyna nie ma kasy na dobry korektor, a ty ją do lekarza wysyłasz, z choinki się urwałaś chyba.. autorko, nie ma tanich eko kosmetyków do makijażu, więc jak jesteś bez kasy, to nie wydziwiaj i kup sobie lumi touch loreala czy coś z tej półki cenowej zamiast liczyć, że ktoś ci poleci wegański, napakowany ziołami z Prowansji i olejkami tłoczonymi ręcznie w Namibii kosmetyk za 20 zł.. ja używam teraz time balm[ok 50 zł]- zdecydowanie nie jest to eko kosmetyk, ale z tego co pamiętam nie ma silikonów ani parabenow, za to wosk pszczeli, retinol, witaminy, pantenol itp i jest polecany przez producenta nawet na noc ze względu na pielęgnacyjne właściwości. wspomniany wyżej sisley phyto też ma mnóstwo pielęgnacyjnych składników jak to Sisley, ale cena też jaktou sisleya 300 zł

Gość gość
"pudrow sypkich, mineralnych nie polecam, "wchodza" w nawet niewidoczne zmarchy i wstretnie to wyglada..." tylko że nikt tu nie mówi o pudrach a o podkładach. to jest różnica. podkłady są bardzo miałkie i dobry podkład się nie zbiera. jak używasz g***a z chińskiego sklepu wszystko za 5 zł to nie dziwne że ci włazi.

Gość gość
kretynki polecacie jej loreala lumi touch a tam sklad gorszy niz tych tanich. same parabeny i konserwanty ..najgorszy sklad chyba ma ten loreala korektor.radze doczytac,

Gość gość
loreal lumi to jest drogi produkt? to jaki ty chcesz jeszcze tańszy kupić i do tego jeszcze żeby był eko:D niech sobie laska kupi cokolwiek firmy lovely w rossmannie jak ma być tańszy. a co do tych przereklamowanych "minerałów", to przecież one wszystkie kosztują kupę kasy, a do tego nawet te drogie sypkie minerały wyglądają pod oczami jak tynk i tego nie przeskoczysz. już lepiej się tłustym kremem wysmarować, przynajmniej będzie trochę swiatło odbijać niż zatynkować twoim "miałkim" minerałem :D, na który zresztą autorki i tak nie stać

Gość gość
to ty chyba nie miałaś styczności z minerałami. podkłady mineralne są często tańsze niż te niby zayebiste och ach high end zwykłe chemiczne płynne.

Gość gość
idz do apteki i sie poradz, la roche posay albo avene,

Gość gość
jeżeli tak zależy Tobie na zdrowiu to po co się malujesz?! kup sobie świetlik pod oczy i nie błaznuj!

Gość gość
swietlik pod oczy ?? A CO TO TAKIEGO??

Gość gość
NIE MA TAKIEGO

Gość gość
BUHEHEE

Gość gość
chyba sama sobie te minerały robisz z eko glinki wykopanej w ogródku, bo nie znam żadnej firmy słynącej z renomowanych minerałów sprzedającej je za bezcen. a do autorki no jak jesteś taką zwolenniczką natury, to właśnie kup sobie żel ze świetlikiem- jak ktoś napisał- albo z arniką, albo olejek z pestek malin 100%- koszt ok 20 zł w eko sklepie, a nie będziesz się ciapać koloryzującymi kosmetykami- przecież to nienaturalne. a kosmetyków LRP czy Avene sama używam, ale nie są one ani eko ani bez "chemii"

Gość gość
Nie rozumiem oburzeń wszystkich, którzy śmieją się z autorki i radzą się jej nie malować! Parabeny to konserwanty w kosmetykach więc logicznym jest, że szkodzą. Ja również poszukuję korektora bez parabenów ale oczywiście kto się zapyta to od razu fala oburzeń. Zatem ponawiam pytanie, jeżeli ktokolwiek zna takowy kosmetyk bez parabenów to napiszcie.

Gość gość
Masz: http://www.unebeauty.com/en/products/make-up/face/anticernes-lumiere.html Ale uprzedzam: gie działa Mi zresztą parabeny nie szkodzą, za to zastępujący je często (bo parabeny są takie be...! ) methylisothiazolinone uczula paskudnie. I z tego co wiem, nie tylko mnie, to jest ogólnie mocno alergizujący składnik, a bywa nawet w kosmetykach do cery wrażliwej... Paranoja.

Gość gość
Wiesz, że też sama długo szukałam i nie znalazłam. Za to znalazłam niezły fluid bez parabenów, pod który nie muszę uzywać korektora pod oczy Zobacz może tobie też sie spodoba. http://i-styl.pl/jedwabie-fluidy-toniki-balsamy/1267-alfaparf-semi-di-lino-moisture-split-ends-125ml-fluid-nawilzajacy-8022297013145.html?search_query=fluid+bez+parabenow&results=3

Gość gość
nie mogę słuchać lub bez patrzeć jak ktoś piszę takie głupoty że sls czy parabeny nie są szkodliwe i że jak dziewczyna sobie zdaje z tego sprawę to jedna z drugą pisze żeby DAŁA SOBIE SPOKÓJ BO WYMYŚLA, CO ZA GŁUPIA OSOBA TO PISZE JA SIĘ PYTAM ? ! oczywiście że szkodzi są to substancje które są szkodliwe , toksyczne i rakotwórcze dla naszego organizmu , jeśli ktoś nie wie niech się nie wypowiada wystarczy w goglach napisać sls w kosmetyce i wszystko będzie jasne . POLECAM CI KOREKTOR POD OCZY KTÓRY AKTUALNIE JA UŻYWAM JEST TO LOVERA W KREMIE ODCIEŃ O1 ALE FAJNY TEZ JEST Z LOGONY I BENECOS .POZDRAWIAM

Gość gość
NIE MA TAKIEGO