Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesiac po liposukcji i ciagle twardy brzuch jak kamien pomocy

Polecane posty

Gość gość

Czy az tak dlugo powinien byc twardy? Tzn nie jest on caly twardy tylko pod pepkiem jest taki twardy kamien wielkosc****astki. Jak wloze palec do pepka i lekko przycizne na dol to czuje jakby kant tego kamienia;/ kurcz czy wszystko jest ok czy powinnam sie martwic?? Do lekarza mam kawalek ale chyba bede musiala go odwiedzic.. a moze macie podobne doswiadczenie, bardzo prosze o inf

Takie zwłóknienia się zdarzają - musisz to dobrze rozmasowywać, a ich odczuwalność ustaje po max 6-ciu miesiącach. Niemniej jednak po 3-ch miesiącach od zabiegu najlepiej pojechać na kontrolę do lekarza, który wykonywał zabieg. Powinien coś na to poradzić, jeżeli masaże nic nie dadzą. Pozdrawiam

Gość gość
A jakie masaze mam wykonywac? Moj lekarz kazal wstrzymac sie do momentu ustapienia bolu. Juz sama nie wiem co robic, niby jeszcze troche miejsce jest tkliwe podczas dotykania ale boje sie ze te kamienie tak juz zostana.

Zazwyczaj pacjentki poddają się pierwszym masażom po 2 tygodniach. Nie musi być to na maxa, niemniej jednak warto już zacząć rozmasowywać skórę. Polepszy to cyrkulację limfy i krwi, co pozwoli szybciej wydalić złogi tłuszczu, które zostały zniszczone, ale nie zostały odessane. Takie jest moje zdanie. Ważne by skonsultować to z lekarzem prowadzącym - nawet telefonicznie.

Gość gość
Bardzo prosze o inf jak ten masaz ma wygladac.