Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie pracy jako salowa

Polecane posty

Gość gość

Witam moze ktoras z was pracuje bądź pracowala w takim zawodzie, prosze o rade dostalam taką oferte pracy jest to praca zmianowa za psie pieniądze ale zawsze cos, jestem bardzo dlugo bezrobotna, troche i moze zasiedzialam sie w domu z dziećmi. Boje sie co bym tam miala robic tyle sie nasluchalam nieraz ze salowe myja tylki starym dziadom, ze wyworza trupy gdzies tam i rozbieraja itp.doradzcie co robic?

Gość gość
To budżetówka. Wiec bierz prace, najpierw może mało płatna, a potem lepsza. Masz składki na emeryturę, jak inaczej chcesz na nia zarobić ? Poza tym wdzięcznośc pacjentów, kontakt z ludźmi... Na pewno bedzie dobrze.

Gość gość
Salowe nie myją chorych i nie wywożą trupów ! Jestem pielęgniarka i to należy do nas. Zwłokami zajmują się transportowi. Salowe zlewają mocze z cewników i raz na rok jada z pacjentem na badania. Choć są oddziały gdzie salowe zajmują się chorymi bo panie pielęgniarki są od celów wyższych :-/

Gość gość
z resztą dostaniesz zakres obowiązków . A gdzie ta praca i jaki oddział ?

Gość gość
Praca w Poznaniu w szpitalu gruzliczym dlatego tez sie boje bo takie chorubska a mam dzieci zeby nie pozarazac ich

Gość gość
na Szamarzewskiego? Tam nie tylko gruźlica

Gość gość
Moja koleżanka pracuje jako salowa na pulmonologii to co pacjenci wyczyniają to jest straszne. Opowiadała że plują flegmą po ścianach przy kaszlaniu i ona to musi czyścić. Kiedyś mówiła że posprzątały łazienki ale ciągle smród był niemiłosierny szukały szukały aż znalazły. W tym pojemniku co się wodę spuszcza g***o . Musiały to wybierać były zszokowane że coś takiego można zrobić. Fuj to najgorsza praca za psie pieniądze.

Gość gość
Acha i koło łóżek pacjenci mają splówaczki tam jak odkaszluja splowają flegmę fuj.

Gość gość
No wlasnie dlatrgo sie tego boje z jednej strony no chciala bym zaryzykowac bo siedze w domu juz 8 lat a kasa tez potrzebna a z drugiej strony obawiam sie tej pracy czy dam rade jestem dosc wrazliwa no i boje die trupow

Gość gość
O matko to masakra totalna, niewiem juz calkiem co robic kasa by sie przydala, boje sie zarazic jakims syfem, jestem dosc wrazliwa i boje sie trupow

Gość gość
Szukaj innej pracy tyle bez byłaś szukaj dalej.

Gość gość
Salowe nie robia przy trupach !

Gość gość
No to idź i sie sama przekonaj - jaki problem, czego tu sie bać !?!?!? Może akurat będziesz miała jak w niebie, a co lepsze, pensja co miesiąc. Lamentować łatwo, niektórzy ludzie wymyślają historie, żeby pozbyć sie konkurencji. Pamietam salowe w moim szpitalu, chodziły i nic nie robiły, całkiem zadowolone były.

Gość gość
Dzieki przedmowczyni ciagnie mnie ta praca i sprubuje:)