Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeśli kupujecie coś na Allegro w piątek wieczorem kiedy oczekujecie

Polecane posty

Gość gość
pytałam na poczcie o dokładne zasady priorytetów i okazuje się że następnego dnia priorytet dochodzi tylko kiedy w dniu nadania paczka zostaje zarejestrowana do 15tej patrz przyjdziesz i wyślesz przed 15tą i pracownik poczty ją zdąży zarejestrować do 15tej na co klient nie ma wpływu :/ tym sposobem wysyłając list w czw. o 16tej dojdzie priorytet w pon lub nawet we wt, bo jeśli zostanie zarejestrowany w piątek to dojdzie dopiero w pon bo poczta ma w reg że priorytet dotyczy tylko dni roboczych, a także to że do miejscowości poniżej 35tyś mieszkańców priorytet może iść dwa dni :D te zasady pocztowe warto wkleić w aukcję! dla kupujących co są tak niecierpliwi

Gość gość
a wysyłacie tylko poleconymi, bo ja tylko jak jest większa wartość, tak około 100zł i powyżej. A tak wszystko idzie w listach za 2,35 i dochodzi, no raz na 50 coś zginie. Poczta jest ok. Mam zamiar nawet brać jak za priorytet a wysyłać ekonomicznym :)

Gość gość
Dlatego nie sprzedaję na allegro. Bo te komentarze nie są prawdziwą opinią, sporo ludzi nie czyta regulaminu a potem wystawia negatywa.

Też mnie zawsze rozwalają oczekiwania kupujących, co do czasu dostawy :o tym bardziej jeśli ktoś kupuje rzecz robioną na zamówienie i mam napisane w aukcji, że wysyłam od 1-3 dni od dnia zamówienia i tak są fochy jeśli nie jest po jednym dniu bo DLACZEGO :o ja np też jestem ciekawa DLACZEGO ktoś zamawia kartkę na ślub w czwartek dwa dni przed weselem :D co więcej tylko na Allegro są takie akcje i dlatego coraz mniej tam sprzedaję :p

Zawsze wysyłam poleconym, przynajmniej mam jakiś dowód na to, że w ogóle wysłałam :) podejrzewam, ze inaczej co drugi klient chciałby zwrotu kasy bo przesyłka niby nie doszła :p poza tym nie wiem czy paczkę da sie wysłać nie poleconą?

Gość gość
Allegro jest ok, bo przecież na negatywa możesz odpowiedzieć i wyjaśnić sytuację. Ja zawsze na to patrzę. Poza tym, jak ktoś ma np. 99% pozytywów i 1% negatywów to nie widzę problemu. A jednak dla mnie opinie ludzi są bardzo ważne i można się zorientować co do sprzedającego. No i łatwiej dochodzić sprawiedliwości. W sklepach internetowych boję się kupować, już o tablicach i innych tego typu rzeczach nie wspominając.

Gość gość
Ja się ma podpisana umowę z pocztą polską to przesyłki są na czas bo wprowadza się je samemu do systemu poczty a nie czeka na łaskawość pani z okienka

Gość gość
ja bym chciala miec możliwość też ocenić kupującego... X razy czekam na wpłątę po 10-14 dni upominam sie mailami a potem dostaję obniżone gwiazdki jako sprzedajacy... cchiałąbym też oceniać drugą stronę

Gość gość
ja wysyłam niepoleconymi i zawsze dochodzi, a ludzie nie są takim oszukańcami, też mają swoje sumienie i jak dojdzie to nie będą kryć tego.

Ale co ci po gwiazdkach skoro nie da sie sprawdzić od kogo dostałaś? ja długo w ogóle nie zwracałam na nie uwagi i dopiero po jakimś czasie zauważyłam, że ktoś mi obniżył za czas przesyłki chociaż miałam same pozytywy i jak mam się ewentualnie poprawić skoro nie mogę ocenić czy faktycznie mogła to być moja wina czy nie? :p

Gość gość
Ja prowadzę sklep internetowy ale by przekonać ludzi do siebie przeszłam audyt prawne ( w kierunku klauzul niedozwolonych) mam certyfikat oraz ochronę kupującego Trusteh shops. Jak się coś w prawie zmienia to dostaje info co mam zmienić w regulaminie

Ja też chciałabym mieć możliwość oceniania kupującego. Notorycznie czekam na wpłatę po 10-14 dni - występuję o zwrot prowizji, że brak wpłaty, a kupujący odpisuje Allegro, że to nieprawda. Oczywiście pisze maila, że zapłaci później, bo nie ma kasy teraz :o :o:o Albo mam na stronie opłatę pocztową zgodnie z cennikiem, dopłacam do koperty z własnej kieszeni, a szanowny kupujący co robi? Wystawia ocenę, że za wysokie koszty wysyłki :D:D:D Chyba widzi jaka opłata przed zakupem i widzi opłatę na stronie poczty :o

Gość gość
a juz jako sprzedajacy nie mozna wystawic pierwszemu komentarza? nie raz jak cos kupowalam to sorzedajacy wystawial pierwszy komentarz,ze z mojej strony bylo wszystko ok i dawal pozytywa. a dopiero potem ja wystawialam opinie swoja. rzadko sie zdarza,ale zdarzalo. nie wiem czy cos sie zmienilk. co do wysylki listem zwyklym-jakbym zaplacila.za.polecony a.ktos by mi wyslal zwyklym to bym siebwkurzyla. nie po to doplacam by sie stresowac czy sie zgubi czy nie.

Gość gość
Allegro to dobre jest dla szarej strefy bo jak ktoś ma firmę to może sobie założyć zwyczajnie sklep internetowy i nie buja się z durnymi komentarzami

Co do opłat na stronie poczty to i tak jest tam duża dowolność :o akurat ja mam tak, że zawsze wysyłam jednakowe paczki, waga może się różnić o gram bo czasem podwójnie zakleję taśmą, albo dam 10 cm więcej folii ochronnej do środka...a i tak kiedy wysyłam jest różnica w cenie do 2 zł bo pani w okienku może sobie zakwalifikować gabaryt na swoje oko :o

Gość gość
Ja nie narzekam na mój sklep internetowy :)

Bo pewnie sprzedajesz konkretne, potzrebne praktyczne rzeczy :) a jak sie sprzedaje to co się hobbystycznie samemu raz kiedyś zrobi i co kupuje nieliczne grupa ludzi nie warto zakładać swojego sklepu :) lepiej sie podczepić pod czyjś

Gość gość
KingaStefankaFanka jeśli będziesz szukała akurat tego produktu który ja oferuję to na bank trafisz do mojego sklepu. Czy kupisz to już inna historia.

Gość gość
Wtorek sroda zreszta zalezy jaka wysylka bo jak ekonomiczna to i piatek

Gość gość
Kurcze to ja zamówiłam ponczo na allegro, czekam tyle dni na realizację ile było napisane (zawsze zwracam na to uwagę), potem uprzejmie piszę maile, dzwonię (nikt nie odpowiada), piszę do allegro bo brak towaru i kasy, po miesiącu odzyskuję pieniądze (po straszeniu, że znów napiszę do allegro) i wystawiam neutrala bo jednak kasę otrzymałam a tu za takie coś neutral? Bez przesady. A jeśli chodzi o komentarze to zawsze czytam i rezygnuję z kupna dopiero wtedy, kiedy czytam, że towar jest złej albo w ogóle nie dochodzi (i jeśli to nie są pojedyncze przypadki oczywiście) a na takie narzekania, że za późno wysyłka to nie zwracam nigdy uwagi i nigdy nie czekałam dłużej niż tydzień roboczy bo poczta to poczta.

Gość gość
Najogólniej mówiąc Design

Gość kijevna
A ja teraz sprzedaję dla odmiany, może ktoś ma ochotę, to zapraszam - można mnie odszukać po niku - fotelik, baza i odrobina ciuchów.

Gość gość
Dlatego pisze, do mnie nikt nie trafia przypadkiem, nie wystawiam dlatego linka bo nie są mi do szczęścia potrzebne przypadkowe wejścia na stronę. Już mam sklep wypozycjonowany i nie murzę podpuszczać do wejść kafeteranów jak to się tu często odbywa

Gość gość
Ja tam mam wbite, zamawiam i czekam, w koncu chyba dojdzie? :D

No w sumie gdybym ja miała sklep byłby też do niewielkiej grupy odbiorców :) bardzo, bardzo, baaaaardzo niewielkiej, tak niewielkiej że też nie wrzucałabym tu linków bo nie spodziewam sie żeby osoby kupujące dziecku buty za 15 złotych były skłonne kupić kartkę ślubną za 50-70 złotych :p a nawet jeśli ktoś ma kasę to i tak większość uważa że to kasa w błoto :p a ja sprzedaję tym INNYM :p

Gość gość
KingaStefankaFanka dokładnie tak jak mówisz ja akurat scrapbookingiem zajmuje się jako dodatkowym hobby to wiem ile pracy i drogiego materiału na to potrzeba. Ale nie jestem Twoją konkurencją :) Jak zajmujesz się papierem to może wkrótce jednak trafisz do mojego sklepu :) Teraz jeszcze moja oferta nie jest pod Ciebie przygotowana :)