Gość gość Napisano Marzec 31, 2015 gastornomia to dobry biznes pod warunkiem, ze robi sie to z pasja i szuka unikalnych rozwian, czasami proste rzeczy potrafia przeważyć o sukcesie. np. moj znajomy wprowadzil do restauracji system rezerwacji stolików przez booking-please i to był strzał w dziesiątkę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 31, 2015 tak, tak, ludziom się wydaje, że jak potrafią dobrze ugotować w domu, to już mogą z powodzeniem gotować w restauracji. Kucharz w restauracji pracuje pod ogromną presją, musi robić wiele potraw jednocześnie, klienci mają różne, często dziwne wymagania, grymaszą i czepiają się. W restauracji są ogromne koszty stałe, wynajem lokalu, płace pracowników, ubezpieczenia. Trudno przewidziec liczbę ludzi, którzy danego dnia odwiedzą restaurację. Stąd różne odgrzewane pieczenie i inne dania w menu, któych z jednej strony szkoda wyrzucić, a z drugie, jeśli się je sprzedaje, psują renomę restauracji. Ludzie w Polsce bardzo mało wydają na posiłki poza domem, stąd lokale polożone nawet w centrach dużych miast w środku tygodnia świecą pustkami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 31, 2015 gotować to powinien umieć szef kuchni a nie restaurator .On raczej musi się znać na papierach organizacji i mieć kasę na urządzenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 16, 2015 Ja prowadze restauracje i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o ten biznes bardzo wazne żeby na początku zainwestowac w porządny sprzet. Ja w duzej mierze zaopatrywałam się w http://wachtel.pl/. Zdecydowanie mogę polecic te firme, maja urzadzenia naprawde wysokiej jakosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Quazii 0 Napisano Wrzesień 21, 2015 Wydaje mi się, że żaden biznes nie jest pewny, ale restauracja jest całkiem dobrym pomysłem na biznes. Jednak chcąc założyć restaurację nie wystarczy dobrze gotować, trzeba jeszcze umieć tym wszystkim zarządzać;) 40 tyś. to trochę mało na taki biznes, wystarczy spojrzeć na ceny sprzętu potrzebnego: http://www.hybryda-gastro.pl/ a jeszcze dochodzą meble, towar, wystrój lokalu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZarzadzajGIP 0 Napisano Październik 15, 2015 Restauracja to biznes w którym bardzo ważne jest sprawne zarządzanie. Firma GiP, posiadająca ponad dwudziestoletnie doświadczenie w branży HoReCa, jest twórcą oprogramowania będącego bardzo dużą pomocą w prowadzeniu restauracji, kawiarni czy hotelu. Jego funkcje to zarządzanie rezerwacjami, rozliczanie kas i czasu pracy, sprawdzanie stanu magazynów i wiele innych przydatnych funkcji. Więcej informacji można znaleźć na naszej stronie internetowej: http://gip.com.pl/ Zapraszamy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 15, 2015 W każdej restauracji bardzo wazny elementem sa także komfortowe toalety. Przy ich urządzaniu warto posłużyć się sciankami działowymi z http://sanipol.pl/, dzieki ich wykorzystaniu można zmieścić kilka kabin na naprawde malej przestrzeni. To bardzo ulatwia sprawe, szczególnie jeśli mamy maly lokal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 7, 2017 Nie ma czegoś takiego jak „pewny biznes” tak tylko podpowiem. Najprostsze zadanie można spartolić jeśli się do tego odpowiednio nie przygotujesz. Przede wszystkim ogarnij dobre i nie drogie hurtownie u których będziesz się zaopatrywać w produkty, bo w markecie tego nie zrobisz. Ze swojej strony polecam www.sebastiano.pl zaopatrzysz się u nich w dobre warzywa oraz owoce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 26, 2017 Gastronomia to niełatwa, ale fantastyczna branża. Jak ktoś gotuje z sercem, z powołania ; ) to ma sporą szansę na sukces. Od siebie mogę powiedzieć, że trzeba kupić solidny sprzęt, bo kuchnia pracuje non stop, zatem jakość sprzętów jest najistotniejsza. My zaopatrywaliśmy się w hurtowni Gastromarathon http://gastromarathon.pl/ piece, kuchnie, frytownice, zmywarki, akcesoria barmańskie i cukiernicze - mają wszystko co trzeba i jakość jest świetna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ulka78 Napisano Kwiecień 28, 2017 Teraz na naszym rynku wiele jest pewnych biznesów, ale trzeba je z głową otwierać. Widziałam różne propozycje szkoleń na: https://www.seka.pl/oferta/uslugi-bhp-i-ppoz , które mogą Ci się przydać w biznesie o takim profilu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 4, 2017 Czy ja wiem, czy restauracja jest pewnym biznesem. Na pewno jest biznesem, który ma wielki potencjał i wiele usprawnień, które pomagają odnieść sukces. Weźmy np: takie systemy przywoławcze. Kto by się jeszcze kilkanaście lat temu spodziewał, że można w cichy i wygodny sposób wezwać klienta po odbiór dania bez konieczności krzyczenia na cały głos? Jak ktoś będzie zainteresowany tym tematem, to zostawiam linka: http://www.lrspoland.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 16, 2017 Jak cały czas niemal od dziecka jestem w branży spożywczej, widziałam, ze ktoś polecał hurtownie www.sebastiano.pl , ja również mogę polecić dziadkowie oraz Ja osobiście też tam się zaopatruje, w sam raz kontakt do restauracji:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 17, 2017 Nie wiem, czy istnieje coś takiego, jak pewny biznes, ale na pewno warto stawiać na technologiczne rozwiązania, które pomogą ten sukces osiągnąć. Takim rozwiązaniem jest na pewno Gastro POS. Nie będę się rozpisywać o zaletach tego systemu, po prostu zachęcę Was do odwiedzania ich strony i przekonaniu się o tym na własnym przykładzie :) http://gastro.pl/gastro-pos/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 26, 2017 Gastronomia, tak jak każdy biznes, to branża, w której jest konkurencja i nie ma nigdy pewności, że wszystko wypali. Ale na szczęście, na rynku są rozwiązania, które sprawiają, że można zwiększyć swoje szanse na sukces. Taką rzeczą jest aplikacja do zamawiania jedzenia. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to więcej informacji na ten temat tu: http://www.mojegastro.pl/aplikacja-z-menu/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 13, 2017 Nie tylko kuchnia się liczy, ale i obsługa. Jeśli odpowiednio wyszkolisz sobie kelnerów, to nie ma się co bać o stałych klientów. ;) Dla zainteresowanych polecam poradnik o IT w gastronomii i system przywoławczy bezprzewodowy http://www.lrspoland.pl/poradnik-it-w-gastronomii-cz.2,144.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 19, 2017 W restauracji liczy się wszystko, najdrobniejszy szczegół. Ale zakładanie takiego lokalu trzeba zacząć od zakupu odpowiedniego sprzętu, nie powinno się na tym oszczędzać i kupować tylko urządzenia renomowanych firm. My tak trafiliśmy na zmywarki od Winterhalter, one sa nie do zajechania chyba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mirka34 Napisano Marzec 30, 2018 Moim zdaniem jak najbardziej pewny, jeśli podejdziesz do tego z pasją i cierpliwością. Wiele lokali potrzebuje czasu, zeby się rozkręcić ,a potem to już naprawdę robi się dochodowy biznes. Taka moja rada, od początku zadbaj o dobrych dostawców produktów takich jak ryby czy owoce morza, bo jakość jest kluczowa w smaku potraw z tych składników. Ja polecam tę firmę http://paoloni.pl/ , kontaktuj się z nimi, bo mają wszystko super i świeżutkie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 16, 2018 Restauracja może przynosić zysk. Trzeba jednak zadbać o jakość jedzenia. Polecam ci podjąć współpracę z firmą www.makaronyanna.com.pl Zajmują się sprzedażą makaronów do sklepów i restauracji. Ich produkty są świetne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 18, 2018 na pewno przyda Wam się też taki sprzęt jak ten od Winterhalter o którym tutaj wspominali. Firma promuje rozwiązania do zmywania naczyń chroniące zasoby i środowisko naturalne. Dzięki innowacyjnej technologii zmniejszają zużycie wody, energii elektrycznej i środków myjących do minimum. Dzięki czemu zmniejszają się koszty eksploatacyjne a to w firmie ważne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 19, 2018 Za 40 tys nie otworzysz restauracji...co nawyzej jakies bistro lub obiady domowe.Czesto ogladam na kuchni+programy kulinarne .Ciekawa seria jak mlodzi blogerzy odwiedzaja rozne miejsca,ktore zostaly im polecone przez uzytkownikow facebooka.Pyszna pizza zawsze sie sprzeda,pierogarnie prosperuja swietnie.Burgery z domowymi frytkami-super pomysl.Najwazniejsze jest to,zeby skupic sie na czym konkrestnym,jak po wlosku to po wlosku a nie,ze wszystko i nic.Jak cos jest do wszystkieo to jest do niczego.Pani Gesler tez zawse mowi,krotkie menu,skladniki najwyzszej jakosci.To gwarancja sukcesu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 19, 2018 Czy w watkach na Kafe sa tylko kryptorklamy?Czy pisza tez osoby,ktore pragna podzielic sie swoimi doswiadczeniami czy przemysleniami?Bez wstawiania linkow ,za ktore firmy odpalaja im jakies drobne kwoty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 19, 2018 Restauracja to ciezki temat i bardzo wysokie koszty wyposazenie kuchni,sali.Potem pracownicy .Dobry kucharz to minimum 5 tys a i potrafiacy serwowac kelnerzy tani nie sa.Znam jednak lokale,ktore pomimo wysokich kosztow prosperuja znakomicie i nie pisze tu o Warszawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 19, 2018 Teraz renesans przezywaja np.slynne zapiekaniki,oczywiscie z dotatkami wysokiej jakosci a nie jak kiedys resztkami.W moim miescie jest taki lokal,pae stolikow,serwuja szybciutko i smacznie wlasnie zapiekanki i kolejka zawsze jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 19, 2018 Ja chcesz sama gotowac to tylko bistro lub obiady domowe.Jakosc restauracyjna potraw to inna bajka.Wymaga kucharza [profesionalisty bo oprocz smaku liczy sie wyglad potraw a nie kazdy jest esteta i umie wydac piekny talerz.Polecam ogladac wszystkie programy Top szef itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 27, 2018 Moim zdaniem to dobry pomysł. Aby lepiej zarządzać restauracją warto wyposażyć się w system przywoławczy. https://www.lrspoland.pl/lokale-samoobslugowe-biznes-potencjalem,212.html - znacznie usprawnia pracę personelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Valeriia Napisano Październik 10, 2018 w takim biznesie na pewno przyda się sprawdzone oprogramowanie do zarzadzania restauracją czy barem. Z własnego doświadczenia polecam aplikację barfitter https://barfitter.net/#/ . Jest darmowy i bardzo prosty w obsłudze. Ma wiele przydatnych funkcji m.in rejestracja czasu pracy czy zamówień klientów, kontrola gotówki czy system komunikacji na linii bar -kuchnia ( mega ułatwienie na co dzień). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 16, 2018 Biznes jak biznes, żaden nie jest pewny, ale warto się sprawdzić jak ma się do tego przedsięwzięcia serce i dobrych ludzi. Z dostawców mogę doradzić firmę Lomania http://lomania.pl/ Mają pieczarki pocięte i całe, kupicie u nich też gotowe farsze czy pieczarki marynowane, po grecku itd. Dostawca pierwsza klasa, terminowy, solidny, jakość wyrobów świetna a przy tym cennik zupełnie przyzwoity. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MultiGastro_pl Napisano Listopad 26, 2018 Jeżeli kuchnia jest smaczna, a obsługa na odpowiednim poziomie to jak najbardziej. Jednak ważne jest również odpowiednie przygotowanie i wyposażenie kuchni aby niczego nie brakował. Dlatego podczas doboru sprzętów zapraszamy również do sprawdzenia naszej oferty https://multigastro.pl/ ponieważ znajdziecie tutaj wszystko zarówno dla małej jak i dużej gastronomii różnego rodzaju dbając jednocześnie o racjonalne ceny i jak najwyższą jakość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 28, 2018 Zdecydowanie jest to przyszłościowy biznes. Na pewno obsługa kelnerska powinna być na jak najwyższym poziomie. https://www.lrspoland.pl/kierownik-sali-obowiazki,214.html - tutaj znajdziesz świetne porady, między innymi jakie obowiązki ma kierownik sali w restauracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2018 Sprawdź portal http://www.syndications.pl/jak-napisac-zakonczenie-pracy-magisterskiej/ dzięki niemu przekonasz się, że prowadzenie własnego biznesu potrafi być proste, trzeba jedynie wiedzieć jak się za to zabrać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach