Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze 18 mc dzieci jedzą same

Polecane posty

Gość gość

Mój syn je wszystko sam, nawet zupkę. Wiadomo cały się czasem uleje, ale idzie mu ok, pozatym nie chce być karmiony. Na co mąż i teściowa, żebym go pokarmiła bo się uleje cały. Odparowuje im zawsze, że takie są początki i jak go będę wyręczać to nie nabierze prawy. Mąż zarzuca mi, że mi się nie chce, bo jak on je ja robię coś innego, np.zmywam. Zawsze mam go na oku

Gość gość
życie. mój ma 15 i stałe rzeczy je sam, do innych sam się nie garnie więc zmuszać nie będę. Ale dzisiaj sam "jadł" kaszkę :] ściana i jego stolik całe upaprane, mamy zamiar malować pokój i mówię do męża "trzeba farby zmywalne kupić, bo porażka" a on się ze mnie śmieje co się stało :D ja mówię "ściana głodna była, Kubuś nakarmił" :] mąż się tylko śmiał i było "a tam panikujesz mała plamka" :] Jedyne co to on wyrzuca wszystko z talerza to mąż marudzi trochę ;]

Gość gość
i prawidłowo... moja mała ma teraz 3 lata i robi zdziwione oczy jak jej równolatki albo i starsze dzieci są nadal karmione przez nadopiekuńcze mamy...

Gość gość
Chwalisz się czy żalisz? Moje dziecko je samo od mniej więcej roku widelcem i łyżką. Zupy też je sama. Logiczne, że czasem źle złapie łyżke, ale ja nie widze nic w tym złego, a na pewno nie powód do chwalenia się.

Gość gość
Moj synek je sam . I lyzka i widelcem. Jedyny wyjatek jak ja go karmie to jak mi sie spieszy bo on lubi sobie w międzyczasie pogrzebac w talerzu. Mi tez nie ktorzy mowili jak zaczynal sie uczyc sam jesc kolo roku ze za wcześnie i zeby go jeszcze karmic bo moze nie dojada. Zamkneli sie jak zobaczyli mojego synka jak mial okolo 14 miesiecy i karmil serkiem swojego rowiesnika.

Gość zastanawiam sieeeeee
moja ma 2 lata i sama je własciwie tylko bulki, kanapki, przekaski typu rodzynki, owoce...zupe i drugie jej podaje bo tak lubi :P i nie widze w tym nic zlego

moja mała ma juz prawie 17 miesiecy i tak: właściwie to jemy razem: młoda dostaje swoja łyżkę, nabiera jedzenie i wkłąda tam gdzie trzeba, a ja jeszcze też jej pomagam i pakuje do buzi gdy sama otwiera i widzę, że chce, zeby jej dać. stałe pokarmy dostaje takie, by dała rade sama zjeść: kanapki, owoce itd. Pije ze słomki.

Gość zastanawiam sieeeeee
aha, pije z niekapka albo ze zwyklego kubka