Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowanaMama

jak długo ta histeria??? mam dość pomocy!

Polecane posty

Gość zdesperowanaMama

Cześć, jestem mamą 2.5 latki, która ostatnio bardzo często ma napady złości, histerii. Nie wiem już co robić. Dziś taki atak trwał 90 minut. Płacz, krzyk, rzucanie się, piana z buzi, bicie siebie, wszystkich wokół, rzucanie przedmiotami, które raz chce, za sekundę nie. Czy ktoś miał podobne przeżycia? Zabrać dziecko do lekarza? Czy to przejdzie? Pomóżcie bo zwariuje ;(

Gość gość
o jezu ja też tak mam z moim dwulatkiem :O jedyne co pomaga to totalne ignorowanie go jak ma atak histerii, nie zagaduję go, nie patrzę na niego, czytam gazetę (a raczej udaję, że czytam bo to niemożliwe przy tym wrzasku) i o dziwo to najlepiej pomaga Duuuużo cierpliwości życzę :)

Gość gość
moje dziecko miewało takie ataki 40 minutowe nawet kilka razy w ciągu dnia! Teraz ma 5 lat i nieraz jeszcze zdarzy się taki atak, ale już trwa krócej :-)

Gość ZdesperowanaMama
Bože chociaż trochę mi lepiej, sprawdzę tanie rozwiązanie, będę ignorowac, najwyższej mi bebenki w uszach popękaja ;(

Ja sadzam synka na łóżku i nie pozwalam mu zejść póki się nie uspokoi zawsze na tej samej "poduszce kar" kiedyś bylo po 40min teraz czasami sam idzie siada tam wykrzyczy się za chwilę cisza i tuli się do mnie.

Gość gość
moje dziecko ma 5 lat i histerie 10min. mialo moze 10 razy w ciagu życia. Nie trzeba skakac kolo dziecka jak sie drze, zagadywac itp... nie reagowac, krotko i konsekwentnie.