Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy uważacie że da się przeżyc za 2zł dziennie

Polecane posty

Gość gość
Nie. Bo zjadam po 3pomidory malinowe dziennie ja sama a gdzie inni domownicy? Cały szczypior całą nać Pietruchy całą sałatę lodową lub 400gr innej sałaty śieże zioła co drugi dzień dużo serów różnych ryby mięsa Nie dałabym rady przeżyć za 2zł dziennie w warszawie. Wydaje średnio 50zł dziennie.

Gość gość
no ja piszę tylko o wyzywieniu , 10 zł to minimum ,a środki czystości to drugie...

Gość gość
da sie przezyc, ja jak kase do konca miesiaca przechulalam to tez tak musialam zaciskac pasa. Fakt, nie ma mowy o zdrowym odzywianiu, ale miesiac mozna sie przemeczyc. A na weekend nie mozesz pojechac do domu? Jedz kasze gryczana jak juz wspomnialam. Kasza ciebie wypelni i sie najesz, 4 paczki za okolo 4 - 5 zl. Do tego np 2 jajka sadzone. Niezdrowe ze wzgledu na cholesterol ale wyjscia nie masz, do tego mozesz kupic mrozony szpinak, albo jak ci starczy jakies warzywo np pore i mozesz ja ugotowac i dodawac do kaszy. Mozesz tez do kaszy kupic sobie maslanke. Na sniadanie w najgorszym wypadku platki owsiane z woda, a jak ci starczy to z mlekiem. Jak chcesz to moge ci podac super tani przepis na pyszna zupe (naprawde smaczna) Zupa z soczewicy: 2 srednie cebule, 1 ziemniak pokrojony w kostke lub 2 lyzki ryzu, 1,5 szklanki soczewicy, 1 kostke rosolowa, zabek czosnku Cebule pokroic w paski(cienkie), podsmazyc w garnku na oleju z oliwek az bedzie miala zloty kolor. Nastepnie dodac do garnka soczewice i przez oklo 3 minuty podprazyc (musisz co chwile mieszac), dodac ziemniak lub ryz. Potem dodac 3-4 szklanki wody i gotowac az soczewica bedzie miekka dodajac wode podczas gotowania (bo soczewica ciagnie wode). Doprawic do smaku pieprzem lub rosolkiem w proszku i mozesz dodac jak masz kawalek kielbasy, albo parowki w puszce (bedzie zmaczniejsza). Zupa jest gesta i naprawde smaczna i jak duzo najogujesz to starczy ci spokojnie na kilka dnia. ;-)

Gość gość
jak się żre trawe z trawnika to pewnie sie da...

Gość gość
mialo byc ugotujesz;-)

Gość gość
Ja bym nie dała rady mimo ,że mało jem z reguły to wydaje z może 15 , 20 zł na dzien? ciężko powiedzieć ile ,ale kilka stówek mi idzie na miesiąc

Gość gość
jak ten temat dalej będziecie nakręcać to chyba sie wszyscy POŻYGAMY

Gość gość
dajcie spokoj, ale z was burżuje.. szpinak , soczewica w życiu tego w ustach nie mialam.. :D