Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alkohol na komuni

Polecane posty

Gość gość

Mam problem. Wyprawiam komunie razem z moin bylym. on placi za swoich gosci ja za swoich. Z tym ze on chce na ta komunie kupic jeszcze piwo dla gosci ja tego nie chce. Przesadzam?

Gość gość
komunia nie jest dla Was ,zapytajcie wspólnie Waszego dziecko czy życzy sobie aby ktoś pił piwo, wino czy cokolwiek alkoholowego ,ja swojego nawet nie pytałam, bo nam do głowy taki pomysł wcale nie przyszedł to dzień mojego dziecka .piwo mogę pić na swojej imprezce .

Gość gość
'zapytac swoje dziecko czy zyczy sobie abuktos pil alkohol' = jprdl... czegos glupszego juz dawno nie czytalam

Gość gość
Malo tego powiedzial ze zabiera pamiatki ktore dostanie od jego rodziny. I za zebrane pieniadze musi oplacic komunie bo nie uzbieral wystarczajacej kwoty na oplacenue uroczystości

Gość gość
Tez mowie ja nie chce. a on sie uparl. I jego goscie beda pic.... a moi beda patrzec

Gość gość
Przecież to patologia. Jak pod sklepem.

Gość gość
zapytac swoje dziecko czy zyczy sobie abuktos pil alkohol' = jprdl... czegos glupszego juz dawno nie czytalam K***a ale jesteś mało kumata ,przecież to jest napisane po prostu złośliwie mojej strony ,wiadomo że dziecka się nie pyta o takie rzeczy ale też na komunie nie podaje się alkoholu też wg mnie jak byś nie skumała .

Gość gość
Pisze się "Komunii", a nie "komuni". A co do alkoholu to nie godzi się pić go na takiej uroczystości.

Gość gość
Ja pierdzielę co za dziecinada. Ojciec dziecka zwykły ciul. Nie uzbierał pieniędzy? To niech kredyt weźmie. Co za burak, żeby dziecku prezenty zabierać.

Gość gość
No dobra no komunii....niech bedzie napisalam z rozbiegu! To jest rodzina alkoholikow on jest c**a odeszlam od niego bo pil i bil mnie. Widsc duzo sie nie zmienilo. W jego rodzinie na kazdej komunii pito alkohol. nie moge mu przetlumaczyc. Swir dwie skrzynki piwa chce kupic. I 1400 zl potrzebuje na oplacenie komunii córce.

Gość gość
Ale teraz też napisałaś źle, powinno być "Komunii" - z wielkiej litery, tak jak napisałem wcześniej!

Gość gość
Ty mi polonisto poradz co robic? Bo czubek mnie nie slucha. A nie mnie za slowka chwytasz...

Gość gość
nie rozumie problemu robisz sama ,nie zapraszasz rodziny byłego ani jego samego ,przedstawiasz mu sprawę jasno zero alkoholu albo nie będzie uczestniczył w komunii i tyle ,do kościoła niech sobie przyjdą jak chcą ale potem baj baj .Dziecko duże mam w tym samym wieku wytłumaczysz ,jak tatusiowi zależy to się postara i wytrzyma te parę godzin bez piwka .

Gość gość
Nie jestem polonistą, ale jestem Polakiem. I sądzę, że Ty też jesteś Polką, a to chyba zobowiązuje do należytego posługiwania się językiem.

Gość gość
ja nic nie widze zlego w alkoholu zupelnie nic ! piwo wodka czy wino byleby mila atmosfera kulturalnie i wesolo :)

Gość gość
No a na dodatek jestem nauczycielem....:-) on placi za swoich gosci sala jest na pol. Nie powiem mu baj baj bo placi za swoja familie

Gość gość
Co Wy ludzie za problem robicie. Jak człowiek wypije dwa trzy piwka to sie nie upije tylko humor sie poprawi. Nikt z butla nie bedzie chodzil bo kazdy do kugla leje. Mamy XXI wiek teraz pija juz wszedzie. Nie chodzi o to by sie upic a dla humorku

Gość gość
Alkohol nie pasuje na I Komunię, absolutnie!

Gość gość
wez sie czlowieku p*****lnijjjj czyms co twarde ! od pokolen byl alkohol od zawsze ludzie sie bawili na komunii co to w ogole za myslenie ? wam sie juz w glowach pojjjeeebalo ?! calkowicie ?! co za roznica czy komunia czy wesele i tu dzieci sa i tu sa ! chore jak dla mnie to co ludzie teraz robia jak sie zachowuja a przy tym mysla ze sa kims lepszym NIE ! coraz gorszym nudnym tepawym narodem sterowanym przez normy demokratyczne jestescie jak zoombi za zycia ...martwi ! nie potraficie laczyc wszystkiego co daje zycie i co jest naturalnym tak aby bylo wszystko z umiarem ! to jest problem wspolczesnego gofffnianego spoleczenstwa zyjcie normalnie ! bo zycie macie tylko jedno cymbaly tepe !

Gość gość
Gorzała musi być i tyle. Nagle wszyscy bon ton, a dzieciakom z**********ą kasę z prezentów.

Gość gość
dokladnie tak ! wezcie sie ogarnijcie Polacy prosze ! nie zyjcie na modle zachodnia bo oni bon tonu nie znaja choc udaja ze tak :D zyjcie kazdym dniem ! cieszcie sie zyciem i nie patrzecie na zachod bo tam samo dno uwierzcie mi !

Gość gość
ABSTYNENCJA TO CNOTA

Gość gość
Ciemne masy pijecie sobie na co dzień ok ale jeden dzień możecie chyba mordy zasuszyć .po za tym nie widzę problemu aby na trzeźwo mieć dobry humor ,w jakich wy się kręgach obracacie że bez chlaj ryja nie ma dobrego humoru.

Gość gość
niech on najlepiej o mszy zabierze swoich gości gdzieś indziej:D ty ze swoimi do restauracji a on na melinę:D

Gość gość
A moze facet bez alkoholu nie będzie mogl przetrwać imprezy w obecności posranej ex zony?

Gość gość
Facet ze swoja rodzina pije odkad pamietam. Bez roznicy czy swieta czy komunia. Alkohol kroluje i towarzyszy na kazdej imprezie w jego rodzinie. U mnie na komuniach alkoholu nie bylo nigdy

Gość gość
ale to TY takiego faceta, z takiej pijackiej rodziny wybrałaś na ojca swojego dziecka - do kogo teraz pretensje???

Gość gość
Milosc nie wybiera niestety. Poxnalismy sie jak mielismy po 18 lat. Wtedy człowiek inaczej myslal. Jak widzialam ze pije i naduzywa to go pozegnalam

Gość gość
Jak jest taka sytuacja to ja bym zrobiła tylko w domu obiad i kolacje dla najbliżeszje rodziny, od meza zaprosiła tylko dziadków i zrób to na swoich zasadach